|
|||
|
|||
OneDrive i pobieranie na nowo
Witam! Mam problem z pobieraniem plików z onedrive'a. Sytuacja wygląda tak że potrafi mi przy ponad 99% zacząć pobierać na nowo ot tak, bez błędów ani nic. No i może by to nie było takie irytujące gdyby nie to że że siedze niestety na necie 2Mbit/s a pliki te ważą 4,5-5GB i to tak troche denerwujące. Jakiś bug po stronie onedrive'a czy jest to do wyeliminowania? To może się zatrzymać nawet na tych 99% ale chodzi o to że w automacie pobiera się na nowo bez pytania, jakby automatycznie się restartowało pobieranie. Powyłączałem automatyczne wznawianie myśląc że to coś pomoże ale niestety nie. :(
|
|
||||
|
||||
Przede wszystkim zamieść logi - bez nich trudno określić cokolwiek.
Przyczyną może być np. Firewall/Antywirus kontrolujący ruch sieciowy - sprawdź czy AV/FW nie monitoruje ruchu sieciowego JD2 (proces jdownloader2.exe). Dodaj proces/aplikację do listy zaufanych aplikacji lub całkowicie wyłącz dla niej monitorowanie pakietów/ruchu sieciowego. To jest najczęstszą przyczyną zrywania połączenia przy końcu transmisji - FV/AW zaczyna kontrolę pliku nie "przepuszczając" ostatnich pakietów, co ze strony JD wygląda na błąd transmisji ze strony serwera, a więc próbuje wznawiać. Jeśli kilkukrotna próba wznowienia się nie powiedzie w określonym odcinku czasu (a w tym czasie AV/FW weryfikuje liczący kilka GB plik) to może to skutkować próbą wznowienia transmisji od początku. Inną przyczyną, może być zmiana obsługi pobierania, ze strony serwisu - we wtyczce widzę, że możliwe jest wznawianie + liczba części na plik pobierana jest z ustawień globalnych JD. Jeśli serwis umożliwia wznawianie jedynie jeśli liczba części/plik jest = 1, to przy zerwaniu połączenia może powodować to efekt jaki opisujesz - JD próbuje wznowić kilkukrotnie, serwer odmawia i wówczas po którejś próbie następuje próba pobrania pliku od początku, z ograniczoną do 1 liczbą połączeń. Sprawdź czy przy pobieraniu z ustawioną liczbą części/plik = 1 również problem występuje. --- Aktualizacja: 2015-11-03 Brak odpowiedzi ze strony użytkownika
--------------------- Poradnik użytkownika jD - najczęściej spotykane problemy Instalatory JD2: http://jdownloader.org/jdownloader2 Last edited by editestowy; 02.11.2015 at 23:38. |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|