|
|||
|
|||
Propozycja
Mam propozycje ( moze jest juz w programie to rozwiazanie, ale nie znalazlem go nigdzie... )
Opisze sytuacje to lepiej zrozumiecie Zdarza sie, ze server z ktorego pobiera sie pliki jest obciazony i nie pobiera sie danych na 100% mozliwosci lacza. Co wtedy robie ? Czekam minute, az sie ustabilizuje i jesli nie polepszylo sie to samemu zrywam polaczenie, restartuje router, wznawiam pobieranie. W 70% przypadkow wznowione pobieranie wykorzystuje 100% moje lacze... Tyle, ze musze to robic recznie :( A teraz propozycja: Dane do wprowadzenia ( dotyczyly by kazdego pobieranego pliku ) 1. Ustawiam czas w ktorym sprawdzana jest srednia predkosc pobierania 2. Ustawiam w KB prog/poziom minimalnego pobierania danych 3. Ustawiam ilosc prob testowania szybkosci pobierania 4. Ustawiam co po wykorzystaniu ilosci prob pobierania program ma robic dalej: 4.a. Pobiera dalej aktualny plik 4.b. Pobiera kolejny plik z listy 4.c. Pobiera kolejna paczke plikow 4.d. Przerywa pobieranie wszystkich plikow Dzialanie: Program przez zadany czas sprawdza srednia predkosc pobierania. Jesli jest ponizej ustawionego progu to : Jesli nie minal limit prob to: Przerywa pobieranie, Reconnect, Wznawia JEGO pobieranie Jesli minal limit to wykonuje to co ustawiono... Oczywiscie mozna to rozbudowac o dodatkowe dzialania: Po pobraniu wszystkich plikow z listy i sa pliki pominiete ( bo byl za wolny transfer ) to ponawiac proby pobrania jego... ile razy... co dalej... itd. itp. Pozdrawiam |
|
|||
|
|||
jest w dodatkach coś takiego chyba "Wykrywanie powolnych transferów"
na pewno nie wiem jak to dziala bo jeszcze nie korzystałem |
|
|||
|
|||
Wykrywanie powolnych transferów resetuje dany link, jeśli jego prędkość pobierania jest niższa od pożądanej.
|
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|