JDownloader Community - Appwork GmbH

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 01.06.2009, 00:44
brzdm
Guest

Default 15 dakika bekleme sorunu

Selamlar.

Daha önce JD chat odasında da yardım istedim, ancak söyleneni yaptım yine de olmadı.

RS 'den download yapıyorum. Free olarak. Çoğunlukla bilgisayar başında olduğum için manuel olarak reset atıyorum modeme. RS 'de de bilindiği üzere 2 download arasında 15 dk. bekleme süresi var. Benim sorunumda burada başlıyor işte. Download 'ı başlatıyorum. Daha sonra 1 dosya iniyor. JD 15 dk 'dan geriye doğru saymaya başlıyor. Bu esnada modeme manuel olarak reset attığımda tekrar internete bağlanıyorum ve doğal olarak IP değişiyor. Ancak JD ekranında hala 'Yeni IP için bekle' diyerek geri sayıma devam ediyor. Ne zaman ki sol üstten sırasıyla 'Stop - Start' yaparım o zaman JD sıradaki dosyaya geçiyor.

İkinci sorun da ise programı minimize ediyorum, sistem tepsisindeki yerini alıyor. Bırakıp gidiyorum ve geri gelip küçük simgeye tıklayıp açmak istediğimde ise program önce eski haline geliyor ve sonra puff. Otomatik olarak kapanıyor. Her zaman olmuyor ama bu.

Bu arada modemim için betik kullanmıyorum. Netmaster 2014-PW Wireless + 4 Port. Aradım ama betik bulamadım. Oluşturmaya da çalıştım ve anlatılan yollarla da olmadı.

Teşekkür ederim.
Reply With Quote
Old 01.06.2009, 01:35
bluemoon072
Guest

manuel reset derken neyi kastediyorsun?

O problemi hiç yaşamadım betalarda bile. @Freeloader a sormak gerekir. Yapımcılara bu kouyu sorsun.

Web tarayıcısından modem ip ni girip modeme yeni ip aldırabiliyorsan, Yapılandırma-tekrar bağlan-liveheader/curl yönteminden Tekrar bağlan betiği yarat diyerek yapabilirsin.
Reply With Quote
Old 01.06.2009, 17:58
brzdm
Guest

Quote:
Originally Posted by bluemoon072 View Post
manuel reset derken neyi kastediyorsun?

O problemi hiç yaşamadım betalarda bile. @Freeloader a sormak gerekir. Yapımcılara bu kouyu sorsun.

Web tarayıcısından modem ip ni girip modeme yeni ip aldırabiliyorsan, Yapılandırma-tekrar bağlan-liveheader/curl yönteminden Tekrar bağlan betiği yarat diyerek yapabilirsin.
Manuel derken web browser dan modemin adresini yazıp giriyorum. Yeniden modemi başlatıyorum yani. Ayrıca dediğini de yaptım. O şekilde de olmuyor.
Reply With Quote
Old 01.06.2009, 19:35
bluemoon072
Guest

Tekrar Bağlan Etkisiz iken yeni ip beklemesi yaptığında(geri sayım), Web tarayıcısından veya manuel reset dosyasını çalıştırmamız sonucunda gerçekleşen ip değişikliğini farkedemez.

Bu işlemi Programın üsttünde bulunan elle bağlan butonuna basarak yapmalıyız. Bu şekilde program ip değişikliğini kontrol ederek, geri sayımı durdurur ve sıradaki linki indirme işlemine başlar.

Örnek,

Şu anda indirme işlemimiz devam ediyor.

İndirme İşlemimiz tamamlandı.Fakat tekrar bağlan etkisiz olduğu için geri sayıma başladı. El ile tekrar bağlan butonuna basarak işlemi başlatacağız.

Ekrana gelen mesaja evet diyeceğiz.

Ve etkisiz halde olan tekrar bağlan butonu otomatik olarak etkin hale gelerek işlem başlayacak.

İp değişiminden sonra tekrar bağlan butonu otomatik olarak etkisiz hale gelecek ve program sıradaki linki indirme işlemine başlayacak.

Tekrar bağlanın çalışabilmesi için programın yapılandırma-Tekrar Bağlan Menüsünden modeminize ait reset betiğini veya reset dosyasını tanıtmalısnız.

Last edited by bluemoon072; 01.06.2009 at 19:42. Reason: düzenleme-İlave
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules