JDownloader Community - Appwork GmbH

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 12.09.2014, 20:59
dominik_fil
Guest

Default Ograniczenie prędkości na wybrany plik/pakiet

Witam,
mam taką propozycję. W tej chwili można ograniczyć prędkość pobierania na cały program, aby innym użytkownikom sieci nie ograniczać prędkości.

Ale jak sam pobieram i pobieram np. plik 500 MB oraz 1.5 GB to chciałbym zrobić tak, aby dać 25% prędkości pobierania na plik 500 MB i 75% na plik 1,5 GB. Wtedy obydwa pliki powinny pobrać mi się w tym samym czasie.

Albo inna sytuacją na rapideo czy rapids24 linki są ważne przez 1,5 dnia i np. po tym czasie są kasowane, ale jak zacznę je pobierać przed zakończeniem terminu ważności (przed usunięciem) to mimo usunięcia nadal można je pobrać o ile właśnie zaczął się proces pobierania przed ich wykasowaniem.
I wtedy mając np. 5 czy 10 takich linków które za chwilę wygasną można byłoby ustawić im po 10% prędkości pobierania czyli np. u mnie dać każdemu z linków prędkość po 0,5 MBps niby mało, ale już pliki mi nie uciekną i zostaną.

Albo inny przykład pobieram coś dużego i chcę pobrać coś małego, ale bez wyłączania tego dużego pliki tylko wystarczyłoby dać mu ograniczenia co do prędkości pobierania, a ten mały plik jak by się pobrał można będzie przywrócić dużemu pełną prędkość.

Coś podobnego ma program NetLimiter służący do ograniczania łącza dla wybranych procesów.
Reply With Quote
Old 13.09.2014, 09:36
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter

Reply With Quote
Old 13.09.2014, 18:48
dominik_fil
Guest

Dzięki za opd.
Ja mam JD2, poczekam wiec na to w nowej wersji może się doczekamy. Już 2 lata minęło.
Może trzeba twórcom przypomnieć o tym?
Reply With Quote
Old 13.09.2014, 22:33
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter

Zapewne priorytet na dodanie takiej funkcjonalności jest dość niski, stąd na razie cisza w tym temacie.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules