|
|||
|
|||
Ciągłe resetowanie pobierania [Tb7]
Witam serdecznie,
Mam pewien problem z pobieraniem który pojawił się u mnie jakieś 3-4dni temu : przy pobieraniu pliku który składa się z więcej niż 1 części program wariuje i ciągle startuje pobieranie, zrywa, startuje, zrywa i tak bez końca przy okazji zżerając mi pakiet z tb7. Wczoraj 30Gb zniknęło mi w 1min przez to ciągłe resetowane. Przy pobieraniu pliku składającego się z jednej części jest oki. Pomożecie ? Pozdrawiam |
|
||||
|
||||
Tb7 z niektórymi serwerami nie umożliwia wznawiania w przypadku większej liczby części na plik, w niektórych przypadkach nawet wznawianie nie jest możliwe:
(lunaticfiles.com, sharehost.eu, fileshark.pl) O jaki serwis chodzi?
|
|||
|
|||
Witam,
Odkryłem jeszcze inną ciekawostkę ale po kolei. Mam konto na tb7, do tej pory gdy chciałem coś pobrać to robiłem to w ten sposób : wchodziłem na jakąś stronę np dark..., tam kopiowałem interesujący mnie link i z automatu zbieracz linków programu go wyłapywał, dalej start i sobie wszystko śmigało jak trzeba, czyli program sam logował się na konto tb7, przerabiał link i pobieranie ruszało. Od pewnego czasu to nie działa co opisałem w pierwszym poście. Dzisiaj zrobiłem tak : wszedłem na stronę...... skopiowałem dwa linki ( z tylu składał się interesujący mnie plik) , następnie logowanie na tb7, tam wgrałem pliki i kliknąłem przycisk Dodaj do Jdownloader , linki wylądowały w programie, dalej start i wszystko pięknie ruszyło. Pliki pobrane w całości bez żadnych problemów. Last edited by gring.verni; 30.11.2016 at 13:06. |
|
|||
|
|||
Dodałem kolejny plik tym razem składający się z 5 częsci, i wszystko ruszyło bez problemu, pobrane w całości bez uszkodzeń. Czyli problem leży gdzieś w programie w momencie gdy powinien on użyć konta premium do pobierania.
|
|
||||
|
||||
Pobieram właśnie pakiet składający się z 6-ciu plików RAR - bez żadnych problemów ze zrywaniem.
Dla wtyczki jest obojętne czy pobiera pojedynczy plik, czy plik spakowany w 6 części - każda z części to osobny plik na dysku serwera. Dopiero na końcu, jeśli są to archiwa lub plik podzielony na części następuje rozpakowanie lub złączenie plików. Pobieranie, jeśli jest przerwane powinno skorzystać z wygenerowanego linku i serwis nie powinien naliczać transferu. Zresztą kilka razy zgłaszałem Tb7 problemy (np. z rapidu), że po wygenerowaniu linków transfer jest naliczony, a plik na serwerze docelowym jest niedostępny - transfer powinien być naliczany po poprawnym pobraniu pliku. Wtyczka działa tak jak pobieranie przez stronę serwisu - czyli loguje się na twoje konto w tb7, "emuluje" generowanie linku finalnego i rozpoczyna jego pobieranie - nic tu nie było zmieniane od wielu miesięcy. Tak więc problemy ze zrywaniem mogą wskazywać na np. problemy ze stabilnością połączenia (np. obciążenie serwerów Tb7) - reszta jest konsekwencją. Jeśli masz logi to zamieść proszę wg reguł poradnika - ich analiza może wskazać konkretny błąd.
|
|||
|
|||
nie wiem czy to dobrze wklejam :
jdlog://04.12.16 18.33.04 <--> 04.12.16 18.41.18 jdlog://6892769150841/ |
|
||||
|
||||
Sugeruje ustawić:
- Liczba plików pobieranych równocześnie: 1 - Liczba części/plik: 4 Catshare przy większej liczbie połączeń zrywa transfer.
|
|||
|
|||
Witam,
Zmiana ustawień nie pomogła, nie tylko na Catshare tak się dzieje, jest tak na wszystkich serwisach. |
|
||||
|
||||
W logach jakie zamieściłeś jest:
--ID:143TS:1480873168437-04.12.16 18:39:28 - [jd.plugins.download.raf.RAFChunk(run0)] -> ERROR Chunk (connection copy failed) 5 --ID:138TS:1480873168437-04.12.16 18:39:28 - [] -> java.net.SocketException: Socket closed - wskazuje to albo na problem z pobieraniem z powodu zbyt dużej liczby połączeń z serwerem, albo jakiś program zewnętrzny (Antywirus/Firewall) ingeruje w połączenie powodując błędy - należy poprawnie skonfigurować AV/FW dodając JD do listy zaufanych aplikacji i o ile to możliwe dodając reguły przeciwdziałające kontroli generowanego ruchu (w poradnikach opisane konfigurowanie - w zasadzie większość AV/FW ma podobne możliwości.) Sporo błędów też jest z powodu tego, że catshare zwraca informację, że plik jest dostępny, TB7 generuje link a przy próbie pobrania okazuje się, że albo plik jest niedostępny, albo serwer catshare na którym jest plik nie odpowiada (może to być błąd tymczasowy - zbyt duże obciążenie serwera lub permanentny) - Tb7 nie powinno naliczać transferu za tego typu nieudane połączenia. A co do pobierania z innych serwisów (patrz załączniki)- tak jak wspominałem, nie było żadnych zmian po stronie serwisu ani po stronie wtyczki, wiec przyczyna raczej leży po stronie konfiguracji (albo za dużo połaczeń lub ingerencja w transfer aplikacji trzecich)...
|
|||
|
|||
Witam
Quote:
Grunt że wszystko działa jak należy. Dzięki za pomoc w rozwiązaniu problemu. Pozdrawiam |
|
||||
|
||||
Dzięki za info zwrotne
|
|