JDownloader Community - Appwork GmbH

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 12.09.2011, 15:55
krycha_g
Guest

Default Łącze 6Mb a prędkość na JD 6kB/s

Witam.Przy prędkości łącza jak w temacie prędkość na JD mam 6 kB/s.Dokładnie tyle i ani więcej ani mniej.Przy ściąganiu przez przeglądarkę osiągam prawie maksymalną prędkość. Nadmieniam ze ten sam plik w tej samej sieci na laptopie pobiera się z maksymalną prędkością.(też przez JDownloadera)
Przeinstalowałam Jave i JD.I nic nie pomogło.
Pozdrawiam.Kystyna.
Reply With Quote
Old 12.09.2011, 22:24
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter

Prawdopodobnie problem z ustawieniami FV/AV - patrz pkt. 4 b,c,e instrukcji poniżej.

Na łączu 6 Mbit jD powinien osiągać prędkość ok. 700 KiB/s, zalecane przeze mnie ustawienia to (dla kont Premium) - 1 plik na raz (Maks. il. poł.) w 10 wątkach (Pobieraj równocześnie).
Reply With Quote
Old 13.09.2011, 15:45
krycha_g
Guest

Witam.
Wszystkie ustawienia mam takie jak w podanej instrukcji.Niestety nic nie pomogło.Dalej jest taka niska prędkość.Na laptopie jest prędkość ok 600KB/s więc to nie jest chyba problem z siecią.Chyba stary komputer odmawia współpracy(hahaha).Pozdrawiam.Krystyna.
Reply With Quote
Old 13.09.2011, 16:50
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter

Jeśli na tym samym kompie, w przeglądarce jest prędkość o wiele większa niż w jD to oznacza jakiś problem w ustawieniach samego jD lub też firewalla/antywirusa.
W zasadzie przeglądarka powinna mieć gorsze prędkości, bo np. nie umożliwia ściągania w wielu częściach na raz.
A może przeglądarka korzysta z jakichś dodatków do ściągania?
Sprawdź jeszcze czy w jD ustawiono Limit prędkości (ostatnie pole na dole po prawej stronie) na 0 - oznacza to brak limitowania prędkości.
Dodatkowo są programy, które potrafią (np. NetLimiter) ograniczyć przepustowość łącza (a więc prędkość ściągania) dla konkretnych programów - może coś takiego jest na stacjonarce zainstalowane - "przepuszcza" ściaganie przez przeglądarkę, limituje w innych progamach np. bittorrent, jD etc ?
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules