|
|||
|
|||
fileserve obrazek
Witam!! Co zrobić aby JDownloader automatycznie wpisywał kod z orbazka z serwera: fileserve?
|
|
||||
|
||||
a) zatrudnić sobie pracownika do wklejania kodu,
albo b) wykupić konto premium. A na serio: Skuteczność algorytmów automatycznie rozpoznających reCaptcha jest ok 17-20% (wg różnych opisów)... - tak więc na razie trzeba wpisywać samemu. |
|
|||
|
|||
Jest jeszcze jeden sposób, ściągnąć to:
http://jdownloader.org/news/blog/x20...captcha-method i wypakować do głównego folderu Jdownloadera, a jeśli ktoś ma inną nazwę folderu, to tak aby to ściągnięte znalazło się w tej ścieżce: jd\captcha\methods Używam tego prawie 2 tygodnie i działa to zadowalająco. Co prawda nie zawsze program odczytuje reCaptcha, ale jest przynajmniej 50 procent szans że zadziała. Można np. zostawić komputer na noc i pliki z Hotfile czy Fileserve się w większości ściągną, co wcześniej było niemożliwe. |
|
|||
|
|||
Quote:
|
|
||||
|
||||
Quote:
|
|
|||
|
|||
Po prostu ja tego używam do ściągania tylko z Hotfile i Fileserve i w miarę działa. Napisałem tak z 50 procent, bo ogólnie nie ma reguły, raz ściągnie 3 z 5 a raz 1 z 3, ale tak jak piszesz żeby tylko 10 procent - czyli 1 z 10, to na pewno mi się nie zdarzyło. Dla mnie to, że w ogóle odczytuje reCaptcha już jest wielkim sukcesem. Jedynie mogliby coś zrobić z tym że jak nie ściągnie to jest napis "błąd wtyczki", a mógłby zamiast tego spróbować wznawiać po kilku minutach. Mogliby też dodać w programie możliwość wyłączania i włączania tego, bo np. w dzień kiedy jestem przy kompie to mogę przepisać kod ręcznie, a tak to nieraz widzę program próbuje przez parę minut, a mógłbym szybciej. Ogólnie dobra rzecz jak nie ma nas przy kompie lub w nocy.
|
|
||||
|
||||
Właśnie to testuję na filesonicu:
5 pierwszych plików - 80% skuteczności: 1-szy trafił za 2 razem. 2-gi za 28 razem (trwało to 5 minut) 3-ci za 6 razem 4-ty próbował 55 razy, 9 minut - poddał się - wtyczka przestarzała, 5-ta próbował 10 razy, ok 2 minut (liczbę prób można poznać po liczbie obrazków w podkatalogu captchas + czasy utworzenia tych plików). Reasumując - trwa to czasami dość długo, ale jeśli leci sobie gdzieś tam w tle bez naszej obecności to faktycznie warto popróbować. |
|
|||
|
|||
Może by ktoś mógł dodać jako przyklejony temat z informacją w dziale ogólny, że takie coś w ogóle jest? Wiele osób tu się skarży na reCaptcha, a nie dowie się nigdy, że jest jakiś na to sposób. To musiałby być krzykliwy tytuł typu: "Uwaga program do przepisywania obrazków" czy coś w tym stylu, żeby dużo ludzi przeczytało, bo w sumie ja też rzadko czytam newsy, a akurat w dzień wydanie tej metody to przeczytałem.
P.S. Teraz dopiero widzę, że zostało to uaktualnione, a ja cały czas jadę na wersji z 11 listopada. Czyli może być jeszcze lepiej |
|
||||
|
||||
Moglibyście dokładnie wyjaśnić co należy podmienić i jak to ma być poustawiane.
|
|
||||
|
||||
1. ściągasz plik, o którym pisał siwek w poście #3
2. rozpakowujesz plik w głównym katalogu jD np. "c:\jDownloader" 3. po prawidłowym rozpakowaniu w katalogu: "jd\captcha\methods" powinien się pojawić nowy podkatalog "antirecaptcha" I to wszystko, nic nie trzeba konfigurować. W zasadzie można... Jeśli chcemy usunąć jakiś serwis hostingowy z obsługi to można wyedytować (np. notatnikiem) plik: jacinfo.xml Lista obsługiwanych serwisów jest w linii: <method name="antirecaptcha by **External links are only visible to Support Staff** type="extern" os="windows" services="365files.com;bitshare.com;combozip.com;cramit.in;cramitin.eu;cramitin.net;cramitin.us;craz yupload.com;drop.io;easy-share.com;enterupload.com;extabit.com;filebling.com;filechip.com;filefactory.com;filter.net;filesclo ud.com;fileserve.com;filesmonster.com;filesonic.com;filestab.com;filestrack.com;filevo.com;freakshar e.net;free-share.ru;hatlimit.com;hidemyass.com;hitfile.net;hostingcup.com;hotfile.com;ifile.it;loadfiles.in;mak nyos.com;mediafire.com;oron.com;putshare.com;quickupload.com;slingfile.com;tgf-services.com;turbobit.net;uploaded.to;uploadfloor.com"/> sekcja: services określa jakie serwisy obsługuje to rozszerzenie. Jeśzli z jakieś przyczyny szwankuje obsługa któregoś z serwisów - usuwamy jego nazwę (wraz ze średnikim) i zapisujemy plik. Przywracamy w ten sposób ręczną obsługę tego serwisu. |
|
|||
|
|||
skad mam sciagnac ten plik bo link z z trzeciego posta nie dziala ?
|
|
|||
|
|||
ok pytanie nie aktualne i tak nie dziala to pod linuxem
|
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|