JDownloader Community - Appwork GmbH

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 01.02.2011, 19:19
splawik
Guest

Default problem

Witam.
mam poważny problem. ściągałem pliki przy pomocy jdownloadera i zrobiłem reset plików i wszystkie ściągnięte pliki mi usuneło.
czy można je jakoś odzyskać.

W koszu ani w folderze w którym powinny być ich nie ma.
Reply With Quote
Old 01.02.2011, 20:31
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter

Jeśli na dysku nic nie robiłeś (nie było nic zapisywane, jD zatrzymałeś zaraz po resecie plików) od momentu usunięcia plików, to można spróbować odzyskać usunięte pliki narzedziami typu UndeletePlus, GetDataBack (NTFS lub FAT) etc. (uwaga to narzędzia specjalizowane, należy posługiwać się nimi z rozwagą!).
Jeśli na dysku były zapisy, to miejsce zajmowane przez usunięte pliki mogło zostać już przydzielone na nowe pliki.
Reply With Quote
Old 01.02.2011, 21:17
splawik
Guest

użyłem tego programu, ale nie ststy nie znalazło tych plików które zostały przypadkowo usuniąte. znalazło za to cało stertę innych nie potrzebnych śmieci.

już chyba wiem czemu nie widiz tych plików. program ich nie usunął tylko zastąpił je nowymi - pustymi, przez co nie da się ich już odzyskać. A tak a propos problemu, to powinno być tak właśnie żeby program i nie usuwał od razu tylko co najwyżej usuwał do kosza.

Last edited by splawik; 02.02.2011 at 09:24.
Reply With Quote
Old 02.02.2011, 10:20
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter

Nie jest to zupełnie tak jak piszesz.

Napisałem wyraźnie, że jeżeli NIC na dysku nie było zapisywane zaraz po tym, jak nacisnąłeś RESET - plik jest usuwany, ale jest możliwe jego odzyskanie.
Jeżeli jD zapisał plik nowy, to oznacza, że nie został zatrzymany a więc na dysku w katalogu plików w miejsce starego pojawił się nowy.

W moim przypadku - zatrzymałem jD, nacisnąłem RESET, plik został usunięty z katalogu plików ale nie z dysku, na dysku również nie zostało nic nowego zapisanego, a więc także miejsce zajmowane przez usunięty plik nie zostało przydzielone innym plikom, GetDataBack for NTFS bez problemu odzyskał ten plik.

Notabene - RESET przecież ostrzega przed usuwaniem - należy czytać komunikaty!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules