|
|||
|
|||
z Hotfile nie pobiera sie
Witam
mam konto premium na hotfile, 3 dni temu sciagalem pewna rzecz sciagly sie 4 party i nastepnie reszta partow zrobila sie "pliku nie odnaleziono" a w zbieraczu linkow sa normalnie "online" i tak każdą rzeczą na hotfile inne serwerki działają wczesciej nigdy takich problemow nie mialem. I tez nie moge sie zalogowac na konto premium hotfile pokazuje " invalid account" i jestem w 100 % pewny ze wpisuje login i haslo dobrze. I CO jest z tym hotfilem???? Pozdrawiam lenio132 |
|
|||
|
|||
Mam to samo, przy koncie wyskakuje mi invalid account, a gdy używam flashget`a to śmiga bez problemu, a szkoda bo nie chce mi się bawić dwoma programami
|
|
|||
|
|||
Czekaj na aktualizację, hotfile przebudowało stronę i trzeba teraz zmodyfikować wtyczkę odpowiedzialną za ściąganie, ale też wtyczkę od logowania, bo teraz logujemy się z innego adresu i trzeba to wprowadzić w nowym pluginie. A w dodatku z tego co słyszę, to linki z hotfile tylko dla polskich użytkowników zmieniają się z hotfile.com na pl.hotfile.com, więc są dodatkowe kłopoty w programie. Sam nie wiem czy hotfile to polski hosting, że tylko dla nas się linki przekierowują. Wie ktoś?
|
|
|||
|
|||
No u mnie ta wtyczka się wczoraj zaaktualizowała i posiadam wersję 10370. Po co ta aktualizacja wogole była ?!
|
|
||||
|
||||
Quote:
W miedzyczasie hotfile "usprawnił" używanie serwisu dla użytkowników z domen .pl - dodając m.in. przekierowanie, modyfikując wygląd strony itd.... - niestety wymaga to również modyfikacji samej wtyczki. |
|
|||
|
|||
:( no mógłby ktoś już ją stworzyć przez te parę dni xDD
|
|
|||
|
|||
Tylko chyba dla Polski jest przekierowanie, bo ludzie z zagranicy nie mają problemów i dlatego poczekamy dłużej. Możecie śledzić czy już jest wtyczka - jak na zielono będzie 100 % http://svn.jdownloader.org/issues/show/1171
|
|
|||
|
|||
Można ich tu: http://board.jdownloader.org/showthread.php?t=13085 poszturmować trochę
|
|
|||
|
|||
Widać właśnie jak ten szturm przebiega xDD
|
|
|||
|
|||
**External links are only visible to Support Staff****External links are only visible to Support Staff** hotfile sie xepsul i nic nie pobiera choc linki sa aktywne .
update !!!!!!!!!!!. |
|
|||
|
|||
xDD
|
|
|||
|
|||
Wejdz na moja www a tam znajdziesz rozwiazanie.
jDownloader dzialajacy z HF premium-hotfile.pl |
|
|||
|
|||
Zmienic rozszerzenie z .txt na .class i podegrac w JDownloader\jd\plugins\hoster. Powinno dzialac (jak nie to pisac). Taki tymczasowy fix poki w releasie nie naprawia. Jak ktos ma watpliwosci to zawsze mozecie sobie go zdekompilowac do kodu javy. pzdr
Last edited by mstawick; 20.01.2010 at 18:17. |
|
|||
|
|||
O, to jest normalne postawienie sprawy, nie jakaś sprzedaż kont, tylko zedytować i dać wszystkim poprawiony plik. Dzięki chłopie za tą poprawkę. W końcu to jest do tego forum - do pomagania sobie, a handlujemy na allegro, a nie na forum darmowego programu.
|
|
|||
|
|||
I jak działa ten sposób ?!
|
|
|||
|
|||
U mnie nie działa. błąd wtyczki
|
|
|||
|
|||
Ktora wersja JDownloadera? 0.9.579?
|
|
|||
|
|||
Działa, działa najpierw trzeba zmienić nazwę z HotFileCom.txt na HotFileCom.class i podmienić go w folderze JDownloader\jd\plugins\hoster. Ale najpierw trzeba wyłączyć program przed podmianą.
|
|
|||
|
|||
U mnie wszystko działa po tej zamianie pliku :D
Wielkie dzięki mstawick ^^ |
|
|||
|
|||
ok już dział. Wielkie dzięki mstawick
|
|
|||
|
|||
Niestety, (to nie wina mstawicka) w wersji nightly program po włączeniu sprawdza pluginy i jeśli jakiś plik został podmieniony to JD ściąga oryginalny plik z serwera i znowu zamienia na ten co nie działa, więc zawsze jak wyłączycie JD to trzeba ten plik od mstawicka podmieniać na nowo.
|
|
|||
|
|||
Dobrze wiedzieć :D
|
|
|||
|
|||
u mnie dzialajacy hf z jD dla premium bez zadnego zmieniania.
premium-hotfile.pl ->screeny. |
|
|||
|
|||
Tylko,ze przez proxy zamula
|
|
|||
|
|||
kiedy premium userzy beda mogli sciagac z hotfile.com?
|
|
|||
|
|||
ty mstawick
|
|
|||
|
|||
a konto premium tez wam dziala??? :(( bo u mnie nie :( tzn. na chwile sie zalacza :(
|
|
|||
|
|||
a u mnie dziala;);d bo w koncu samemu sie szukalo rozwiazania a nie czekalo na jD;)
|
|
|||
|
|||
Rozwiązanie chyba jest bardzo proste. Trzeba zmienić jedną linijkę w proceduże "fetchAccountInfo"
linia 78 account.setValid(false); powinna wyglądać account.setValid(true); Błąd polegna na tym że inaczej wygląda strona logowania **External links are only visible to Support Staff****External links are only visible to Support Staff** a inaczej **External links are only visible to Support Staff****External links are only visible to Support Staff** W wersji polskiej brak jest na stronie informacji "Until......." o okresie ważności konta. Program szuka tej linii i nie może jej znaleźć. Skąd mogę wziąć żródła wszystkich potrzebnych bibliotek żeby to skompilować? |
|
||||
|
||||
Quote:
http://jdownloader.org/knowledge/wik...nd-first-steps |
|
||||
|
||||
Bezpieczniej byłoby chyba dodać obsługę dla polskiej strony - mniej więcej obsługe podobną jiaz dodał dla konta free:
if (filesize == null) { /* polish users get this */ filesize = br.getRegex("Downloading:</strong>.*?span.*?strong>(.*?)<").getMatch(0); Czy na stronie jest jakiś odpowiednik angielskiej informacji "Until......." o okresie ważności konta (tyle, że po polsku?). Gdyby był to możnaby dodać wyszukiwanie tego wyrażenia i dopiero jak tego nie znajdzie wywalać się z błędem |
|
|||
|
|||
Dodano wirtualna date waznosci konta i zabezpieczenia co do wyswietlenia strony login.php przed i po zalogowaniu
/dl/25412527/d51ff58/HotFileCom.zip.html Jak koś sie interesuje tematem to wie co z nią zrobić. |
|
|||
|
|||
O co chodzi mogl by ktos wyjasnic bardziej szczegolowo? Mam premium na HF wykupilem na miesiac i nie moge pobierac przez JD. :(
|
|
||||
|
||||
Quote:
1. Wtyczkę należy pobrać z "**External links are only visible to Support Staff**. 2. Wyłączyć jD. 3. Wrzucić do katalogu pluginów (domyślnie "c:\Program Files\JDownloader\jd\plugins\hoster\"). 4. Uruchomić jD. Uwaga - uruchomienie updejtu może przywrócić poprzednią wersję wtyczki. Wtyczka jest tymczasowym rozwiązaniem ustawiającym "wirtualną" ważność konta premium na "2222-11-22 00:00:00" - dzięki czemu "weryfikacja" konta powinna przejść poprawnie - istotne dla użytkowników premium, użytkownicy free nie muszą instalować Dzięki aaddaamm za pomysł - nadal czekamy na poprawkę, ze strony developerów jD |
|
|||
|
|||
czy wam też z premium pobiera 5-10 kb/s ?
|
|
|||
|
|||
Ok działa. A sciaga sie tak jak mowisz pare kilo no ale lepsze to niz nic. Zobaczymy może w nocy bedzie lepiej ;-)
|
|
|||
|
|||
Wielkie dzieki za wtyczke Pozdro
|
|
|||
|
|||
Niestety, po przypadkowej aktualizacji jD wyżej opisany opis upadł. Nie znam się, ale z tego co widzę, to podmieniany plik sam pierwotnie wraca do starej wersji. Komu zależy na tym, ażeby utrudniać życie polskim userom premium hotfile?
:( |
|
|||
|
|||
Po aktualizacji to już nie trzeba podmieniać, bo nowa wtyczka działa dobrze.
|
|
|||
|
|||
Zainstalowałem od podstaw jD. Dodałem konto premium ponownie... wyświetla invalid account. Przez www śmiga jak trzeba. Przez jD nie.
|
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|