JDownloader Community - Appwork GmbH

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 05.11.2010, 12:39
piotrppg
Guest

Default Prędkość pobierania

Witam
mam problem dotyczący prędkości ściągania danych z serwera hotfile, otóż gdy ściagam jeden plik to z prędkością zmienną koło 100 KB/s a gdy włączę pobieranie kilku plików naraz to się zwiększa transfer plików do 700KB/s w sumie wszystkich połączeń. Mam Neostrade 6,5 Mb od niedawna i konto premium na hotfile. Chciałbym wykorzystywać maksymalnie łącze dla każdego pliku a nie dopiero jak jest kilka pobierań.
Reply With Quote
Old 13.11.2010, 00:46
b4rt0
Guest

To raczej nie wina programu, tylko Hotfile. U mnie dzieje się tak samo, nie jesteś odosobnionym przypadkiem, wczoraj jak ściągałem leciało tylko 100 kb/s, a dzisiaj pełną prędkością. Jest tak już od jakiegoś czasu, jednak jak już wspomniałem sądzę, że to wina HF.

Last edited by b4rt0; 13.11.2010 at 00:55.
Reply With Quote
Old 16.11.2010, 20:21
piotrppg
Guest

no to możliwe.
Kiedyś to nie było tyle kombinowania co teraz bo się wycwaniły serwisy hostingowe. Miało się konto premium na rapidzie i wszystko na max ściągało a teraz to większość plików usuwają a na innych hostach różnie bywa.
Reply With Quote
Old 04.01.2011, 13:23
kandziak
Guest

to ja mam problem prędkości przy łączu 10mb prędkośc pobierania jest 54kb/s konto premium 150dni.
Coś słyszałem że limity zrobili na Polske ?
Reply With Quote
Old 04.01.2011, 19:02
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter

Raczej nie.
Najbardziej prawdopodobne jest, że albo twój ISP limituje prędkość z HF lub też samo HF rotacyjnie limituje prędkość dla jakiegoś zakresu adresów IP (co bardziej prawdopodobne, bo raportują słabe speedy ludzie z różnych stron świata, po pewnym czasie ograniczenie jest mniejsze lub znika).
Możliwe jest też, że po prostu HF nie wyrabia z coraz większą liczbą użytkowników, stąd spadki prędkości, choć widać, że powoli zwiększają przepustowość i liczbę swoich serwerów.

Notabene - wtyczka HF ogranicza liczbę połączeń na plik do 5-ciu - przy większej liczbie transmisja była często zrywana (choć w opcjach wtyczki można to ustawienie wyłączyć) - ja stosuje 2 pliki na raz i raczej nie zauważyłem ostatnio problemów z prędkością - w ciągu ostatniego miesiąca nie zaobserwowałem spadków poniżej 200-250 kbs na plik (wieczorem, w godzinach rannych ok 350-450 kbs).
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules