|
|||
|
|||
Prędkość pobierania
Witam
mam problem dotyczący prędkości ściągania danych z serwera hotfile, otóż gdy ściagam jeden plik to z prędkością zmienną koło 100 KB/s a gdy włączę pobieranie kilku plików naraz to się zwiększa transfer plików do 700KB/s w sumie wszystkich połączeń. Mam Neostrade 6,5 Mb od niedawna i konto premium na hotfile. Chciałbym wykorzystywać maksymalnie łącze dla każdego pliku a nie dopiero jak jest kilka pobierań. |
|
|||
|
|||
To raczej nie wina programu, tylko Hotfile. U mnie dzieje się tak samo, nie jesteś odosobnionym przypadkiem, wczoraj jak ściągałem leciało tylko 100 kb/s, a dzisiaj pełną prędkością. Jest tak już od jakiegoś czasu, jednak jak już wspomniałem sądzę, że to wina HF.
Last edited by b4rt0; 13.11.2010 at 00:55. |
|
|||
|
|||
no to możliwe.
Kiedyś to nie było tyle kombinowania co teraz bo się wycwaniły serwisy hostingowe. Miało się konto premium na rapidzie i wszystko na max ściągało a teraz to większość plików usuwają a na innych hostach różnie bywa. |
|
|||
|
|||
to ja mam problem prędkości przy łączu 10mb prędkośc pobierania jest 54kb/s konto premium 150dni.
Coś słyszałem że limity zrobili na Polske ? |
|
||||
|
||||
Raczej nie.
Najbardziej prawdopodobne jest, że albo twój ISP limituje prędkość z HF lub też samo HF rotacyjnie limituje prędkość dla jakiegoś zakresu adresów IP (co bardziej prawdopodobne, bo raportują słabe speedy ludzie z różnych stron świata, po pewnym czasie ograniczenie jest mniejsze lub znika). Możliwe jest też, że po prostu HF nie wyrabia z coraz większą liczbą użytkowników, stąd spadki prędkości, choć widać, że powoli zwiększają przepustowość i liczbę swoich serwerów. Notabene - wtyczka HF ogranicza liczbę połączeń na plik do 5-ciu - przy większej liczbie transmisja była często zrywana (choć w opcjach wtyczki można to ustawienie wyłączyć) - ja stosuje 2 pliki na raz i raczej nie zauważyłem ostatnio problemów z prędkością - w ciągu ostatniego miesiąca nie zaobserwowałem spadków poniżej 200-250 kbs na plik (wieczorem, w godzinach rannych ok 350-450 kbs).
|
|