JDownloader Community - Appwork GmbH

Thread Tools Display Modes
Old 28.11.2009, 17:34
hioxish3ytan
Guest

Default jawaw.exe %99 cpu kullanımı

merhaba arkadaşlar..jdownloader kullanırken yaşadığım bir sorunu sizinle paylaşmak istiyorum. programı açmak istediğimde, açılma esnasında geçen ortalama 4 dk. lık sürede cpu kullanımım %100 e varıyor.işlemlerden kontrol ettiğimde jawaw.exe bunun %97 sini kullanıyor.dolayısı ile program açılana kadar hiçbir işlem yapamıyorum ayrıca wireless bağlantı kullandığım için pc ile modem baglantım da kesiliyor.program tamamen açıldığında ise herşey normale dönüyor bunu düzeltmemin bir yolu var mı?yoksa işlemcimin yetersizliğinden dolayı mı böyle bir problem yaşıyorum?
pc özellikleri : Intel(R) Pentium(R) M processor 1.86Ghz 1.5 GB ram 128 mb intel ekran kartı

teşekkür ederim..saygılar

Last edited by Freeloader; 29.11.2009 at 17:44.
Old 28.11.2009, 17:47
Freeloader
Guest

Quote:
Originally Posted by hioxish3ytan View Post
merhaba arkadaşlar..jdownloader kullanırken yaşadığım bir sorunu sizinle paylaşmak istiyorum. programı açmak istediğimde, açılma esnasında geçen ortalama 4 dk. lık sürede cpu kullanımım %100 e varıyor.işlemlerden kontrol ettiğimde jawaw.exe bunun %97 sini kullanıyor.dolayısı ile program açılana kadar hiçbir işlem yapamıyorum ayrıca wireless bağlantı kullandığım için pc ile modem baglantım da kesiliyor.program tamamen açıldığında ise herşey normale dönüyor bunu düzeltmemin bir yolu var mı?yoksa işlemcimin yetersizliğinden dolayı mı böyle bir problem yaşıyorum?
pc özellikleri : Intel(R) Pentium(R) M processor 1.86Ghz 1.5 GB ram 128 mb intel ekran kartı

teşekkür ederim..saygılar
sadece başlangıçta oluyorsa , Firewall ya da kullandığın antivirüs programından dolayı oluyordur. Kullanıdığın antivirüs programının adı nedir?

jdownloader'a yani JAVA exe ve JAVAW exe dosyalarına gereken izinler verildi mi?
Old 29.11.2009, 02:16
hioxish3ytan
Guest

Quote:
Originally Posted by Freeloader View Post
sadece başlangıçta oluyorsa , Firewall ya da kullandığın antivirüs programından dolayı oluyordur. Kullanıdığın antivirüs programının adı nedir?

jdownloader'a yani JAVA exe ve JAVAW exe dosyalarına gereken izinler verildi mi?
ben avira antivir personal kullanıyorum.jdownloader' a gereken izinleri nasıl verebileceğim konusunda pek bilgim yok. yardımcı olabilmeniz mümkün mü acaba?

teşekkürler..
Old 29.11.2009, 17:44
Freeloader
Guest

avira kullanmadım sadece birkaç kere gördüm fakat ayarlarına bakarsanız mutlaka bulursunuz diye düşünüyorum.
Old 29.11.2009, 21:02
hioxish3ytan
Guest

Quote:
Originally Posted by Freeloader View Post
avira kullanmadım sadece birkaç kere gördüm fakat ayarlarına bakarsanız mutlaka bulursunuz diye düşünüyorum.
hocam emin olmak için avirayı ve güvenlik duvarını kapatıp açmayı denedim programı ama sonuç yine aynı malesef sizce başka bir sebepten kaynaklanıyor olabilirmi?
Old 29.11.2009, 23:53
Freeloader
Guest

Quote:
Originally Posted by hioxish3ytan View Post
hocam emin olmak için avirayı ve güvenlik duvarını kapatıp açmayı denedim programı ama sonuç yine aynı malesef sizce başka bir sebepten kaynaklanıyor olabilirmi?
hayır büyük ihtimalle problem avira , avirayı kapatmanız fayda etmez bu tip programlar kapatılsalar bile minimum seviyede sistemde arka planda çalışır ve javayı bloke etmeye devam eder. Avirayı kapatmadan ayarlarını doğru yapın , javaw ve java exe dosyalarına ayarlarından izin verin.

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules