JDownloader Community - Appwork GmbH
 

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 29.08.2015, 10:32
edit_check edit_check is offline
JD Alpha
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 21
Default Manager multi internet conection (from 2+ adapters)

Are there any form for that ? or can implement for jdownloader ?

I wanna use 2 internet conection from my 2 adapters, more speed. Ty
Reply With Quote
  #2  
Old 29.08.2015, 11:08
raztoki's Avatar
raztoki raztoki is offline
English Supporter
 
Join Date: Apr 2010
Location: Australia
Posts: 17,299
Default

Already possible in JD2

settings > connection manager
no proxy = system default gateway
to add another wan you can either add in interface name or IP address of non primary gateway.
__________________
raztoki @ jDownloader reporter/developer
http://svn.jdownloader.org/users/170

Don't fight the system, use it to your advantage. :]
Reply With Quote
  #3  
Old 02.09.2015, 05:00
edit_check edit_check is offline
JD Alpha
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 21
Default

Hi, is:

Type > Direct

And the Public IP ? or Network Name ?.

Im writing the IP or the name and not working. Can tell me how ?. How i can test ?


Edit:

Is the internal IP from ipconfig =p

But i dnt know what is the NetworkName ? Tell me where i can see

Last edited by edit_check; 02.09.2015 at 05:06.
Reply With Quote
  #4  
Old 02.09.2015, 05:56
raztoki's Avatar
raztoki raztoki is offline
English Supporter
 
Join Date: Apr 2010
Location: Australia
Posts: 17,299
Default

ipconfig = windows, not sure if interface name thing works for windows, but it might. Jiaz will need to confirm.
__________________
raztoki @ jDownloader reporter/developer
http://svn.jdownloader.org/users/170

Don't fight the system, use it to your advantage. :]
Reply With Quote
  #5  
Old 02.09.2015, 06:15
edit_check edit_check is offline
JD Alpha
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 21
Default

Yes, Windows 7 x64.

From ipconfig i get the IP, and work fine.

But with the name adapter (from ipconfig too) is not working.
Reply With Quote
  #6  
Old 02.09.2015, 06:32
raztoki's Avatar
raztoki raztoki is offline
English Supporter
 
Join Date: Apr 2010
Location: Australia
Posts: 17,299
Default

yep thought as much. Thanks for feedback.
__________________
raztoki @ jDownloader reporter/developer
http://svn.jdownloader.org/users/170

Don't fight the system, use it to your advantage. :]
Reply With Quote
  #7  
Old 02.09.2015, 08:56
Jiaz's Avatar
Jiaz Jiaz is offline
JD Manager
 
Join Date: Mar 2009
Location: Germany
Posts: 70,222
Default

Little Howto convert ipconfig to device name

When ipconfig says "Ethernet Adapter Ethernet X" then the device name is "ethx"
Ethernet Adapter Ethernet 2 -> eth2

"Tunneladapter" -> net0
"Tunneladapter YX" -> netY
__________________
JD-Dev & Server-Admin
Reply With Quote
  #8  
Old 02.09.2015, 09:46
edit_check edit_check is offline
JD Alpha
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 21
Default

If is:

Wireless LAN adapter WiFi

How be ?

PD: WiFi only is not working.
Reply With Quote
  #9  
Old 02.09.2015, 10:31
Jiaz's Avatar
Jiaz Jiaz is offline
JD Manager
 
Join Date: Mar 2009
Location: Germany
Posts: 70,222
Default

try wifi0
I will add a button to select device
__________________
JD-Dev & Server-Admin
Reply With Quote
  #10  
Old 02.09.2015, 11:26
edit_check edit_check is offline
JD Alpha
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 21
Default

Not work =c.

Im trying combines but have not luck xD. Too check the Network Interfaces View nirsoft for the name and is "WiFi".. idk what happend.

I wanna connect by name device because sometime i change the red (with my Wireless adapter) and the IP change too...


are there another program what use multiple adapters for download? like free download manager (this have not or idk how). JD is very good, but i wanna know if exist another program. TY
Reply With Quote
  #11  
Old 02.09.2015, 12:14
Jiaz's Avatar
Jiaz Jiaz is offline
JD Manager
 
Join Date: Mar 2009
Location: Germany
Posts: 70,222
Default

Update will be live in next 5 mins, then you can choose device via drop down menu
Sorry, can't tell much about other tools, I don't use them
__________________
JD-Dev & Server-Admin
Reply With Quote
  #12  
Old 02.09.2015, 13:04
edit_check edit_check is offline
JD Alpha
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 21
Default

Work fine =), the "text" was: wlan0

Need rezise or fix the width of box. and there are toooo much adapters (virtual or driver or something xD, that is bc my setting and installs maybe.)

Ty

Note: I have 3 real adapters (2 eth and 1 wlan) and the box show over 40 adapters (telling you only for info =))

Last edited by edit_check; 02.09.2015 at 13:14.
Reply With Quote
  #13  
Old 02.09.2015, 13:12
Jiaz's Avatar
Jiaz Jiaz is offline
JD Manager
 
Join Date: Mar 2009
Location: Germany
Posts: 70,222
Default

will update to show online adapter only Thanks for feedback!
__________________
JD-Dev & Server-Admin
Reply With Quote
  #14  
Old 04.09.2015, 08:01
edit_check edit_check is offline
JD Alpha
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 21
Default

Hi, i have another problem -.- or maybe is my bad.

In setting > connection manager

say:

For Free Downloads, JDownloader will try to use all available proxies simultanous.

I'm downloading from Mega, but JD2 is only using "No Proxy" (ethernet) and not my anther internet conection (wlan). Is both checked, and first "no proxy", second "direct gateway"

Or maybe the proxies simultanous is only for diferent servers ? sample: mega (no proxy) - sendspace (direct gateway) like that ?

Regards

Note1: have 8 link from mega, and all downloading fron "No proxy"

Note2: I "fixed" the problem with:

1. uncheck "no proxy" (first on the list), so the firsts downloads is from "direct wlan0"
2. check "no proxy", and the second download is from "direct" (no proxy)
3. need repeat 1 and 2 for new downloads

So... there are one problem here....

Last edited by edit_check; 04.09.2015 at 08:15.
Reply With Quote
  #15  
Old 04.09.2015, 09:37
Jiaz's Avatar
Jiaz Jiaz is offline
JD Manager
 
Join Date: Mar 2009
Location: Germany
Posts: 70,222
Default

Check Settings-Advanced Settings-> search for balance
This will distribute free downloads over all available connections

By Default JDownloader will only change connection when it detects waiting times or connections issues. If a host allows (and mega does) multiple downloads via same IP , JDownloader does not switch connection.
__________________
JD-Dev & Server-Admin
Reply With Quote
  #16  
Old 04.09.2015, 10:27
edit_check edit_check is offline
JD Alpha
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 21
Default

Oh good know that =). Ty
Reply With Quote
  #17  
Old 04.09.2015, 10:31
Jiaz's Avatar
Jiaz Jiaz is offline
JD Manager
 
Join Date: Mar 2009
Location: Germany
Posts: 70,222
Default

You're welcome!
__________________
JD-Dev & Server-Admin
Reply With Quote
  #18  
Old 08.12.2016, 10:04
edit_check edit_check is offline
JD Alpha
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 21
Default

Hi, again.

The Advanced Settings for BALANCE, is not working again for mega.

Why not work ?
Reply With Quote
  #19  
Old 08.12.2016, 10:32
Jiaz's Avatar
Jiaz Jiaz is offline
JD Manager
 
Join Date: Mar 2009
Location: Germany
Posts: 70,222
Default

Nothing changed on our site. What exactly does not work? Doesn't JDownloader use multiple connections? Pleaes note that BALANCE only works for *non account* downloads
__________________
JD-Dev & Server-Admin
Reply With Quote
  #20  
Old 08.12.2016, 15:51
edit_check edit_check is offline
JD Alpha
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 21
Default

Quote:
Originally Posted by Jiaz View Post
Nothing changed on our site. What exactly does not work? Doesn't JDownloader use multiple connections? Pleaes note that BALANCE only works for *non account* downloads
I am using free account in mega (for the limit problem, you did fixed that =p adding the account mode).... so that is the problem.

I did not knew, maybe need be specified in the command description (in Advanced Settings).

TY for the answer =)
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT +2. The time now is 15:12.
Provided By AppWork GmbH | Privacy | Imprint
Parts of the Design are used from Kirsch designed by Andrew & Austin
Powered by vBulletin® Version 3.8.10 Beta 1
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.