|
|||
|
|||
Gigantyczny pobór RAMu
Witam ...
Mam taki problem : Podczas pobierania z kilku serwerów .... program dosłownie zżera mi pamięć RAM. Normalna praca systemu to ~700 Mb pamięci ram win7.. lecz gdy włączę pobieranie z kilku nitek po ~16 min, zostaje zabrane dodatkowo jeszcze 1.6 Gb a czasami jeszcze więcej.... Mimo że skończy pobierać pliki i wyłączę Jd .. to pamięć się nie zwalnia, pozostaje nadal na takim zapełnieniu jak była podczas pobierania, trzeba resetować... system. Co ciekawe: na liście w menadżerze zadań javaw.exe zajmuje 174 Mb, a nigdzie pozostały zajętych Mb nie ma .... Czy tu jest problem z buforowaniem?Bo nie rozumiem tego.... Mam zainstalowaną wersję: 0.9.579 System: oryginał win7 proff |
|
|||
|
|||
nikt nic nie wie ? i nie miał takiego problemu ?
|
|
|||
|
|||
Spróbuj użyć dowolnego programu do czyszczenia/optymalizacji pamięci RAM. Spróbuj również zaktualizować Javę
|
|
|||
|
|||
Witaj abcdefw
Opisujesz tu problem zżerania pamięci RAM - skoro wyłączasz program a pamięć nadal oscyluje się około 2+GB to już nie jest wina samego JDownloader - osobiście sam sprawdziłem to, posiadając samsung R780[4GB Ram, Win 7] z najnowszą wersją JDownloader - wszystko u mnie czyli JDownloader, komunikator Jabber, Skype, Safari, Format Factory[Odziwo szybko konwertuje i zżera mi tylko 700mb ram] wychodzi że mam wolne 2GB z 3,8[200 zarezerwował Windows 7] Polecam przeczyszczenie komputera CCleaner'em, następnie oczyszczenie go z ewentualnego złośliwego oprogramowania, myślę że właśnie w tym tkwi Twój problem. Pozdrawiam - DiKei. |
|
|||
|
|||
mam ten sam problem (win 7 x86, jdownloader v. 0.9.580). Wygląda mi to na wycieki pamięci w specyficznych przypadkach. Błąd jest już zgłoszony:
"**External links are only visible to Support Staff** Last edited by prudy; 17.09.2010 at 12:04. |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|