JDownloader Community - Appwork GmbH
 

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 30.01.2014, 17:33
pnp
Guest
 
Posts: n/a
Default JD2 very unstable, consumes lots of RAM and CPU several cores to 100%

Hello guys.
It happened about 2-3 weeks ago, after some update, JD2 started to behave very strangely. Whe I run it and start downloading, it consumes quite lot of ram (not problem for me), it makes 4 cores to consume 100% (2cores + 2 HT), program is unresponsive, cannot do anything with it, only close it. Sometimes, the CPU drops and I can open the program again, but sometimes right mouse button not working and not showing menu, sometimes when clicked on the + to unwrap package list does not work etc.
I reinstalled it and upload only download list (actually dwnld links 5000+ and about 300 packages), maybe the big list might be the case? Anyway, the JD2 is not usable on my PC anymore. See attached screenshot.
Attached Thumbnails
JDownloader2.jpg  
Reply With Quote
  #2  
Old 30.01.2014, 17:56
Lram32's Avatar
Lram32 Lram32 is offline
Spanish Supporter
 
Join Date: Jul 2012
Location: Dark side of the moon
Posts: 9,915
Default

Hi,

Please compress the folder logs, and sent the compressed file at the EMail support@jdownloader.org, make a description of your problem, make reference to this thread, and also include information of the java version that you have.
__________________
» Setup JD2 / Instalador de JD2 «
Spoiler:

Installer for Windows XP/Vista/Seven/Eight
|| JD2 x86 - x64 (Beta) ||

Installer for Mac
|| JD2 (Beta) ||

Installers for Linux
|| JD2 (Beta) x86 || <---> || JD2 (Beta) x64 ||

How to Create a Log
-» Click Here «-


¿Cómo crear un registro?
-» Click Aquí «-


Support Chat / Chat de Soporte
-» Click Here / Click Aquí «-


Reply With Quote
  #3  
Old 31.01.2014, 12:01
raptor2003 raptor2003 is offline
DSL User
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 35
Default

Got the same issue downloading YouTube. It works fine for a while, then CPU goes crazy and JD freezes. It can happend a few times in a row, then it's back on track.

It's kinda random.

Found that in the log. Maybe be linked to an update of Java.


Spoiler:

--ID:312TS:1391014420575-1/29/14 5:53:40 PM - [jd.controlling.downloadcontroller.SingleDownloadController(run)] -> Start Download of youtubev2://MP4_720/BLABLABLA/
--ID:312TS:1391014420833-1/29/14 5:53:40 PM - [] -> org.appwork.exceptions.WTFException: org.appwork.exceptions.WTFException: java.lang.OutOfMemoryError: PermGen space
at org.jdownloader.plugins.controller.LazyPlugin.handleUpdateRequiredClassNotFoundException(LazyPlugin. java:353)
at org.jdownloader.plugins.controller.LazyPlugin.newInstance(LazyPlugin.java:198)
at org.jdownloader.plugins.controller.host.LazyHostPlugin.newInstance(LazyHostPlugin.java:131)
at jd.controlling.downloadcontroller.SingleDownloadController.download(SingleDownloadController.java:23 9)
at jd.controlling.downloadcontroller.SingleDownloadController.run(SingleDownloadController.java:385)
Caused by: org.appwork.exceptions.WTFException: java.lang.OutOfMemoryError: PermGen space
at org.jdownloader.plugins.controller.LazyPlugin.getPluginClass(LazyPlugin.java:365)
at org.jdownloader.plugins.controller.LazyPlugin.newInstance(LazyPlugin.java:195)
... 3 more
Caused by: java.lang.OutOfMemoryError: PermGen space
Reply With Quote
  #4  
Old 31.01.2014, 12:53
djmakinera djmakinera is offline
Banned
 
Join Date: May 2010
Location: Poland
Posts: 8,452
Default

The reason for this type of error is the sudden creation within a single machine multiple classloader that are trying to load a lot of classes at a time and memory overflow.
Reply With Quote
  #5  
Old 31.01.2014, 14:50
Lram32's Avatar
Lram32 Lram32 is offline
Spanish Supporter
 
Join Date: Jul 2012
Location: Dark side of the moon
Posts: 9,915
Default

@raptor2003 read the post #2

Cheers,
__________________
» Setup JD2 / Instalador de JD2 «
Spoiler:

Installer for Windows XP/Vista/Seven/Eight
|| JD2 x86 - x64 (Beta) ||

Installer for Mac
|| JD2 (Beta) ||

Installers for Linux
|| JD2 (Beta) x86 || <---> || JD2 (Beta) x64 ||

How to Create a Log
-» Click Here «-


¿Cómo crear un registro?
-» Click Aquí «-


Support Chat / Chat de Soporte
-» Click Here / Click Aquí «-


Reply With Quote
  #6  
Old 13.02.2014, 12:38
pnp
Guest
 
Posts: n/a
Default

Now it is working again. It started to work few days after my post after some update. Thank you.
Reply With Quote
  #7  
Old 13.02.2014, 14:30
djmakinera djmakinera is offline
Banned
 
Join Date: May 2010
Location: Poland
Posts: 8,452
Default

The beginning of the new version of JD2 had used more than 6GB, ...now about 2GB OK.

Last edited by djmakinera; 13.02.2014 at 17:28.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT +2. The time now is 07:49.
Provided By AppWork GmbH | Privacy | Imprint
Parts of the Design are used from Kirsch designed by Andrew & Austin
Powered by vBulletin® Version 3.8.10 Beta 1
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.