JDownloader Community - Appwork GmbH
 

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 11.03.2013, 15:47
sliwkacz
Guest
 
Posts: n/a
Default [egofiles] problem z linkami

Mam następujący problem: każdy link z egofiles jdownloader widzi jako offline (linki innych serwisów działaja OK). próbowałem na wersji 2 i 1 jdownloadera i na obydwu występuje ten sam problem. w czym rzecz??
Reply With Quote
  #2  
Old 11.03.2013, 20:14
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,026
Default

Podaj przykładowe linki, zweryfikuję czy wtyczka je poprawnie rozpoznaje.


PS: Egofiles jest blokowane w niektórych krajach, łączysz się z Polski?
Reply With Quote
  #3  
Old 11.03.2013, 23:12
sliwkacz
Guest
 
Posts: n/a
Default

np **External links are only visible to Support Staff****External links are only visible to Support Staff**

z reszta zadnego linku nie chce rozpoznac poprawnie.
lacze sie z polski
Reply With Quote
  #4  
Old 12.03.2013, 10:15
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,026
Default

U mnie rozpoznaje Twój przykładowy link.

Sprawdź następujące rzeczy:
-- ustawienia Antywirusa/Firewalla (patrz poradnik), być może JD jest blokowany (procesy java(w).exe, Jdownloader*.exe), wówczas trzeba utworzyć odpowiednie reguły dla AV/FW
-- czy działa pobieranie przez przeglądarkę, upewnij, czy twój dostawca nie używa jakiegoś proxy (przeglądarka może się ustawiać automatycznie, JD musi mieć dodane informacje o serwerze proxy w menadżerze połączeń)
-- czy działa pobieranie z innych serwisów

Osobiście zauważyłem, że serwis jest dość mocno obciążony i czasami zdarza się (przy ściaganiu czegoś innego), że nie odpowiada (ale to zarówno w przeglądarce jak i przy sprawdzaniu linków). Czasami wystarczy za chwilę powtórzyć i wówczas serwis poprawnie weryfikuje linki.

Jeśli używasz JD2, to powtórz operację wrzucania linków do JD2 i utwórz proszę logi (Menu -> ? -> Utwórz Log --> potem zgodnie z wizardem) zaraz po niej, wrzuć tu link do utworzonego logu.
Reply With Quote
  #5  
Old 13.03.2013, 13:44
sliwkacz
Guest
 
Posts: n/a
Default

numer z antywirusem pomogl dla JD2. dzieki wielkie za pomoc!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT +2. The time now is 08:01.
Provided By AppWork GmbH | Privacy | Imprint
Parts of the Design are used from Kirsch designed by Andrew & Austin
Powered by vBulletin® Version 3.8.10 Beta 1
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.