JDownloader Community - Appwork GmbH
 

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01.01.2014, 23:24
djmakinera djmakinera is offline
JD Legend
 
Join Date: May 2010
Location: Poland
Posts: 8,444
Default javaw.exe - priorytet CPU

javaw.exe (JDownloader 2) uruchamia się z priorytetem CPU (Poniżej normalnego).
Zawsze sie uruchamiał jako (normalny).
Jak to zmienić, aby zawsze proces javaw.exe, zawsze uruchamiał sie jako (normalny)?, bo (Poniżej normalnego) potrafi się aplikacja "zacinać"

Last edited by djmakinera; 01.01.2014 at 23:28.
Reply With Quote
  #2  
Old 03.01.2014, 00:50
tom70's Avatar
tom70 tom70 is offline
Fibre Channel User
 
Join Date: Mar 2009
Location: Polska
Posts: 123
Default

W XP zmieniasz priorytety CPU w Menadżerze zadań Windows
Reply With Quote
  #3  
Old 03.01.2014, 01:00
djmakinera djmakinera is offline
JD Legend
 
Join Date: May 2010
Location: Poland
Posts: 8,444
Default

Mam Windows 7 x64 za kazdym razem po uruchomieniu lub restarcie nie chcę ręcznie przestawiac priorytet. Nie ma żadnego sposóbu aby ustawić na stałe "Normalny priorytet" ?

Last edited by djmakinera; 03.01.2014 at 01:03.
Reply With Quote
  #4  
Old 03.01.2014, 01:07
tom70's Avatar
tom70 tom70 is offline
Fibre Channel User
 
Join Date: Mar 2009
Location: Polska
Posts: 123
Default

Zobacz to **External links are only visible to Support Staff****External links are only visible to Support Staff**
mam nadzieje że to Ci pomoże

Last edited by tom70; 03.01.2014 at 01:18.
Reply With Quote
  #5  
Old 03.01.2014, 01:12
djmakinera djmakinera is offline
JD Legend
 
Join Date: May 2010
Location: Poland
Posts: 8,444
Default

To nadal nie rozwiązuje problemu...
A tym bardziej zainstalowałem od nowa Java 7 i nadal uruchamia sie z małym priorytetem...
Nie wiem co jest grane...

Last edited by djmakinera; 03.01.2014 at 13:09.
Reply With Quote
  #6  
Old 04.01.2014, 00:10
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,029
Default

Zrób sobie plik wsadowy (np. start.cmd) z poleceniem (przykładowo ustawienie priorytetu na "Powyżej normalnego"):
start "" /NORMAL javaw -jar -Xmx1024m -Dsun.java2d.d3d=false jdownloader.jar
(jeśli chcesz uruchomić JD2 z niestandardowymi ustawieniami)
lub
start "" /NORMAL "JDownloader 2.exe"
(jeśli używasz standardowego wrappera)

Dostepne opcje dla priorytetu:
LOW Uruchamia aplikację z priorytetem klasy BEZCZYNNOŚĆ.
NORMAL Uruchamia aplikację z priorytetem klasy NORMALNY.
HIGH Uruchamia aplikację z priorytetem klasy WYSOKI.
REALTIME Uruchamia aplikację z priorytetem klasy CZASU RZECZYWISTEGO.
ABOVENORMAL Uruchamia aplikację z priorytetem klasy POWYŻEJ NORMALNEGO.
BELOWNORMAL Uruchamia aplikację z priorytetem klasy PONIŻEJ NORMALNEGO.

Plik CMD umieść w katalogu JD2 i uruchamiaj jak normalny plik dwuklikiem.


Ewentualnie:
_**External links are only visible to Support Staff** - nie wiem czy działa, nie testowałem...

Last edited by editestowy; 04.01.2014 at 00:15.
Reply With Quote
  #7  
Old 04.01.2014, 11:08
djmakinera djmakinera is offline
JD Legend
 
Join Date: May 2010
Location: Poland
Posts: 8,444
Default

Z tego co mi wiadomo nowy JD2 nie potrzebuje -Xmx1024 w podanym przez Ciebie parametrze ???
Kiedyś dostałem ta wiadomość od:
Jiaz:
Quote:
The old version was limited in max heap space. new one is unlimited(auto sized by java itself).
in your guess it uses max 6gb of ram (when possible). guess you have about 16/24GB ram.
You can limit that but no need to. Also Java will reduce memory when needed (os needs the memory). no need to keep memory free when an application can make use of it
but you can limit it manually if you want to. just create a textfile
JDownloader2.vmoptions in the Jdownloader folder and write

-Xmx4G
in it
then it will use max 4GB ram
the file needs to have same name as the exe
Edit:
Uruchomiłem z priorytetem NORMALNY i co zaskakujące w menedżerze zadań priorytet "sam się przestawia" raz jest "Normalny" a raz pokazuje "Poniżej normalnego"...

Na myśl mi przyszło czy jakis inny program nie ma na to wpływu (choć to sa tylko domysły i nic pewnego)


Last edited by djmakinera; 04.01.2014 at 12:13.
Reply With Quote
  #8  
Old 05.01.2014, 12:04
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,029
Default

Skoro używasz różnego rodzaju "wspomagaczy" to możesz się spodziewać dziwnego zachowania systemu...
Reply With Quote
  #9  
Old 05.01.2014, 14:30
djmakinera djmakinera is offline
JD Legend
 
Join Date: May 2010
Location: Poland
Posts: 8,444
Default

Niekoniecznie... akurat odinstalowałem program i nie spowodowało to zmiany... Więc to jednak nie to...
Nawet "Przywróciłem system" do czasu instalacji systemu ale też bez zmian..
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT +2. The time now is 08:39.
Provided By AppWork GmbH | Privacy | Imprint
Parts of the Design are used from Kirsch designed by Andrew & Austin
Powered by vBulletin® Version 3.8.10 Beta 1
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.