|
|||
|
|||
Skrypt dla rutera F@st 2704
Cześć, chciałbym stworzyć skrypt ponownego łączenia dla rutera F@st 2704.
Widziałem już różne poradniki lecz niestety nie znalazłem niczego dla mojego rutera. Klikając Stwórz Nowy Skrypt wpisuje modem.home klikam start i nic się nie dzieje, a używając trybu raw uruchamia się strona rutera i wyskakuje komunikat, że trzeba się zalogować, loguje się i okienko tworzenia skryptu włącza się i nic się nie dzieje. A używając narzędzia Pomocnik tworzenia skryptu ponownego łączenia. Last edited by Blady_12; 30.04.2013 at 16:18. |
|
||||
|
||||
Zamiast modem.home wpisz adres IP routera, nazwę użytkownika oraz hasło i wtedy powinna sie otworzyć strona www konfiguracji routera. Po jej otwarciu rozłączasz połączenie, nawiązujesz ponownie - JD rejestruje te czynności i tworzy na ich podstawie skrypt.
|
|||
|
|||
Ok dzięki teraz działa. A ten skrypt będzie wyłączać całe połączenie na czas restartowania
|
|
||||
|
||||
No tak, zmiana adresu IP wiąże się z chwilową utratą połączenia.
|
|||
|
|||
Jako że minęło akurat równy rok od ostatniego postu, a sam mam router Sagem Fast 2704 to podzielę się najkrótszym skryptem. Nagrałem sobie skrypt i potem po kolei usuwałem dany "step" i sprawdzałem czy zadziała, jeśli nie to przywracałem i kasowałem kolejny wpis. Nie wiem czy to daje szybsze, lepsze rozłączenia, ale minimum jest takie:
[[[HSRC]]] [[[STEP]]] [[[REQUEST]]] GET / HTTP/1.1 Host: %%%routerip%%% [[[/REQUEST]]] [[[/STEP]]] [[[STEP]]] [[[REQUEST]]] GET /wancfg.cmd?action=pppinterconn&pppcmd=Disconnect HTTP/1.1 Host: %%%routerip%%% Authorization: Basic %%%basicauth%%% [[[/REQUEST]]] [[[/STEP]]] [[[STEP]]] [[[REQUEST]]] GET /wancfg.cmd?action=pppinterconn&pppcmd=Connect&pppUserName=XXXXXX@neostrada.pl&pppPassword=XXXXXX&ddd d=kkkk HTTP/1.1 Host: %%%routerip%%% Authorization: Basic %%%basicauth%%% [[[/REQUEST]]] [[[/STEP]]] [[[/HSRC]]] W linijce pppUserName=XXXXXX i pppPassword=XXXXXXX po znaku = wpisujecie własną nazwę użytkownika i hasło. Czyli przykładowo: pppUserName=dAJ7KTg@neostrada.pl pppPassword=9x5c4iw6 Oczywiście ten co podałem jest fikcyjny, więc go nie wpisujcie. |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|