JDownloader Community - Appwork GmbH
 

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 07.10.2009, 20:34
sebapple
Guest
 
Posts: n/a
Default JDownloader 0.8.9 - nie ściąga (Windows Vista)

Witam mam taki problem na systemie Windows Vista z JDownloader 0.8.9 , natomiast po włączeniu programu i dodaniu konta premium rapidshare.com gdy chce coś ściągnąć, jDownloander rozpoczyna ściąganie a po sekundzie ukazuje mi się coś takiego.

**External links are only visible to Support Staff**

Pozdrawiam
Reply With Quote
  #2  
Old 07.10.2009, 21:33
Cichy
Guest
 
Posts: n/a
Default

Wagę danego linku masz podaną więc linki aktywne, kliknij prawym przyciskiem na pakiecie w menu które się rozwinie wybierz aktywuj i daj jeszcze raz pobieranie. Jak nie pomoże pobierz "czystą" wersje JD i w niej spróbuj pobrać jakiś plik.
Reply With Quote
  #3  
Old 07.10.2009, 21:44
sebapple
Guest
 
Posts: n/a
Default

Kolego robiłem to już z czystą wersją, na innych programach typu jDownloader też tak się robi. Nie wie to wina tej Visty.
Reply With Quote
  #4  
Old 07.10.2009, 21:53
Cichy
Guest
 
Posts: n/a
Default

Trzeba było od razu pisać że sprawdzałeś na innych programach;)
W takim razie to na pewno nie wina JD więc wybrałeś zły dział.
Dla porządku zapytam, czy przy pobieraniu przez samą przeglądarkę też są problemy ? Jakiego masz antyvira ? Firewall jest zainstalowany ? Jeśli problem pojawił się nie dawno to może coś załapałeś, spróbuj przeskanować kompa programem combofix oraz Dr.WEB CureIt. (na czas skanowania tymi programami wyłącz antyvira)
Reply With Quote
  #5  
Old 07.10.2009, 22:32
miki
Guest
 
Posts: n/a
Default

Co ty gosc sciemniasz jak to nie wina JD a czego pogody , czy tego ze teraz jest noc .
To Jd sciaga i wina jest tylko i w wylacznie jego , mam to samo .
Program jest aktualny, java i wszystko inne rowniez i nic nie pobiera .
Biore inny program lub ff i sciaga te same linki Bez Problemu wiec o co biega ???.
Moze by zamiast cigle bronic ten "program" wreszcie go dopracowac tak jak powinno byc
zrobione .

LOG z JD 0.8.930: **External links are only visible to Support Staff****External links are only visible to Support Staff**
Reply With Quote
  #6  
Old 07.10.2009, 22:44
Cichy
Guest
 
Posts: n/a
Default

Quote:
Originally Posted by miki View Post
Co ty gosc sciemniasz jak to nie wina JD a czego pogody , czy tego ze teraz jest noc .
To Jd sciaga i wina jest tylko i w wylacznie jego , mam to samo .
Program jest aktualny, java i wszystko inne rowniez i nic nie pobiera .
Biore inny program lub ff i sciaga te same linki Bez Problemu wiec o co biega ???.
Moze by zamiast cigle bronic ten "program" wreszcie go dopracowac tak jak powinno byc
zrobione .

LOG z JD 0.8.930: **External links are only visible to Support Staff****External links are only visible to Support Staff**
Zamiast toczyć pianę czytaj temat ze zrozumieniem.

sebapple:
Quote:
na innych programach typu jDownloader też tak się robi
Jak widzisz ma problem także na innych programach więc stąd mój wniosek no chyba że uważasz że włączony JD sabotuje inne programy.

Jak na razie tylko Wy dwaj macie taki problem, u mnie właśnie leci bez problemu z hotfile oraz rapida.

EDIT:
No tak nie pobiera u Ciebie, zaglądałeś do logu który podałeś?:
07.10.09 19:36:58 - INFO [java_downloader] -> Too many users are currently downloading this file
i tak masz w kółko. Komunikat zresztą wskazuje że pobierasz FREE.
U mnie z premium nie ma problemów, przed chwilą sprawdzałem godz 22.05 i z free też leci bez problemu.

Last edited by Cichy; 07.10.2009 at 23:11.
Reply With Quote
  #7  
Old 07.10.2009, 23:21
sebapple
Guest
 
Posts: n/a
Default

Kolego jaki masz system, ja przed wczoraj wgrałęm Viste Home Premium i od tej pory mi nie sciaga dodalem program do firewall że by go przepuszczał ale nic nie pomogło. I za każdym razem jak odpalam jD to pokazują mi sie okienka te z wyborem lokalizacji sciagania i wyboru języka za każdym razem.
Reply With Quote
  #8  
Old 07.10.2009, 23:36
Cichy
Guest
 
Posts: n/a
Default

Quote:
Originally Posted by sebapple View Post
Kolego jaki masz system, ja przed wczoraj wgrałęm Viste Home Premium i od tej pory mi nie sciaga dodalem program do firewall że by go przepuszczał ale nic nie pomogło. I za każdym razem jak odpalam jD to pokazują mi sie okienka te z wyborem lokalizacji sciagania i wyboru języka za każdym razem.
Na komputerze z którego właśnie piszę mam Win 7 Ultimate, na lapku Viste Pro(tą co Ty). Na obu nie ma problemu.

Quote:
I za każdym razem jak odpalam jD to pokazują mi sie okienka te z wyborem lokalizacji sciagania i wyboru języka za każdym razem
Na jakim dysku masz JD ? Coś mi się wydaje że na C. Jeśli tak a masz inną partycję spróbuj go przenieść.
Spróbuj też wyłączyć na chwilę UAC, upewnisz się czy to nie to jest przyczyną.
Reply With Quote
  #9  
Old 07.10.2009, 23:45
sebapple
Guest
 
Posts: n/a
Default

Quote:
Originally Posted by Cichy View Post
Spróbuj też wyłączyć na chwilę UAC.

Kolego nie za bardzo rozumiem rozumiem co to UAC.

Quote:
Originally Posted by Cichy View Post
...,upewnisz się czy to nie to jest przyczyną.

Tak to robiłem miałem też kiedyś Viste na PC, ale pracuje na sustemie Mac OS X, i po przeniesieniu na partycję np: D tez jest to samo.
Reply With Quote
  #10  
Old 07.10.2009, 23:56
Cichy
Guest
 
Posts: n/a
Default

UAC= user account control
Wejdź w panel sterowania, wybierz konta użytkowników i filtr rodzinny, w kolejnym oknie kliknij konta użytkowników, na dole będzie: zmień ustawienia funkcji kontrola konta użytkownika, zjedź paskiem na sam dół daj ok, zrestartuj kompa i sprawdź

BTW jakiego masz firewalla ? systemowy czy instalowałeś coś ? spróbuj go całkiem wyłączyć.
Reply With Quote
  #11  
Old 08.10.2009, 00:34
sebapple
Guest
 
Posts: n/a
Default

Kolego ta kontrole rodzicielska wyłączyłem już właśnie, ale jeszcze calkiem zapore wyłączę zobaczymy.
Reply With Quote
  #12  
Old 10.10.2009, 11:54
djuzi's Avatar
djuzi djuzi is offline
JD Polish Support (inactive)
 
Join Date: Mar 2009
Location: Poland
Posts: 486
Default

miki: ErrorMessage: Too many users are currently downloading this file
//Błąd: Zbyt wielu użytkowników pobiera w tej chwili ten plik//

Błąd serwisu. Jeśli niezgodny ze stanem faktycznym podaj linki, zobaczymy co jest grane.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT +2. The time now is 08:08.
Provided By AppWork GmbH | Privacy | Imprint
Parts of the Design are used from Kirsch designed by Andrew & Austin
Powered by vBulletin® Version 3.8.10 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.