JDownloader Community - Appwork GmbH
 

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 17.12.2010, 16:32
cermit1
Guest
 
Posts: n/a
Default filesonic.com server error

Witam,

Nie wiem jak to jest z JD i filesonic, nigdzie nie znalazlem na forum takiego problemu i nie wiem jak go rozwiazac.


http://img253.imageshack.us/i/26780160.png/

Znacie moze rozwiazanie ?
Reply With Quote
  #2  
Old 17.12.2010, 16:44
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,029
Default

Może po prostu filesonic na chwilę padł.
Linki działają w przeglądarce?
Jeśli tak, to musisz zamieścić log + dać przykładowe linki.

Jak to zrobić masz opisane tu:
http://jdownloader.org/pl/knowledge/...port/bugreport
lub tu
http://board.jdownloader.org/showthr...577#post116577

Aha... no i info o wersji jD, wersji wtyczki by się też przydały

Last edited by editestowy; 17.12.2010 at 16:48.
Reply With Quote
  #3  
Old 17.12.2010, 17:48
cermit1
Guest
 
Posts: n/a
Default

log [url]**External links are only visible to Support Staff**
przykladowy link
[url]www.filesonic.com/file/43349635/F.M.2011-PROPHET.PL.part1.rar

java
Masz zainstalowaną zalecaną wersję oprogramowania Java (Version 6 Update 23).

werjsca jd: 0.9.580, werjsa wtyczki filesonic 13119

proszę o weryfikacje
Reply With Quote
  #4  
Old 17.12.2010, 21:30
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,029
Default

Masz nieaktualną wersję wtyczki - najnowsza wersja wtyczki ma numer 13155 - zaktualizuj jD.
Z wersją 13155 linki działają.
Reply With Quote
  #5  
Old 18.12.2010, 01:05
cermit1
Guest
 
Posts: n/a
Default

po aktualizacji to samo. wersja filesonic 13155


http://img29.imageshack.us/i/65511305.png/

http://img190.imageshack.us/i/2222222ug.png/

proszę o ponowną weryfikacje


p.s a można tak zrobić zeby nie trzeba było przepisywać captcha np. z hotfile ?

poprzednie pliki usuniete, podaje nowy ktorego nie moge sciagnac

[url]**External links are only visible to Support Staff**

Last edited by cermit1; 18.12.2010 at 02:09.
Reply With Quote
  #6  
Old 18.12.2010, 14:23
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,029
Default

Quote:
Originally Posted by cermit1 View Post
po aktualizacji to samo. wersja filesonic 13155
Jesteś powien, że sprawdzasz dobre linki?

Ten zrzut ekranu nie dotyczy linka jaki podałeś w ostatnim poście, lecz wcześniejszego - a ten bez problemu działa z wtyczką 13155 (zarówno w wersji 0.9.580 jak i w wesji rozwojowej Nightly 13175).

1. Czy te nowe linki chodzą w przeglądarce? Upewnij się, czy działa, czy coś również nie blokuje ściągania z FS poprzez przeglądarkę.

2. Ze zrzutów wynika, że ściągałeś z hotfile, a więc raczej problemy to nie wina blokowania jD przez AV/FV.

3. Użytkownicy raportowali o problemach jD z Java 6u22 (być może także problemy są z 6u23)
http://board.jdownloader.org/showpost.php?p=121764
Możesz spróbować odinstalować 6u23 i zainstalować 6u21 wg wskazówek w tym wątku.

4. Może coś jest nie tak w samej instalacji jD - możesz spróbować odtworzyć pełną aktualizację: Plik --> Przywróć.

5. Jeśli to nie pomoże, to ponownie utwórz log (na końcu pokaże się info:
"Ten link należy wysłać technikowi wsparcia" - podany link wyślij bezpośrednio do supportu wraz z opisem konfiguracji - system, FV/AV, wersje jd/wtyczki, przykładowe linki)

Quote:
Originally Posted by cermit1 View Post
p.s a można tak zrobić zeby nie trzeba było przepisywać captcha np. z hotfile ?
TO nie jest captcha tylko reCaptcha, najbardziej skutecznym sposobem na nią jest niestety jedynie zakup Premium.

Można też spróbować tego rozwiązania, choć ostatnio skuteczność (google zmienił algorytmy) nieco spadła:
http://board.jdownloader.org/showpos...69&postcount=3

Last edited by editestowy; 18.12.2010 at 14:26.
Reply With Quote
  #7  
Old 18.12.2010, 17:48
schabowy
Guest
 
Posts: n/a
Default

panowie mam problem z moim kontem filesonic.com od paru dni nie moge pobrac plikow z mojego konta premium za kazdym razem gdy zmieniam ip czekam na plik do pobrania 15min wykasowalem rowniez pare razy konto i wklepalem je na nowo myslalem ze to wina hasla lub jakis inny błachy problem lecz nic nie dalo pozadanego rezultatu,jd teraz zciaga mi po jednym linku z predkoscia gora 200b/s zamiescilem rowniez post na ogolnym ale jakos wolno im idzie odpisywanie,z gory dzieki za pomoc
Reply With Quote
  #8  
Old 20.12.2010, 16:30
schabowy
Guest
 
Posts: n/a
Default

czesc czy mozesz mi pomoc rozwiazac ten problem czy raczej nie????
Reply With Quote
  #9  
Old 21.12.2010, 00:34
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,029
Default

Przecież Jiaz ci odpisał:
"please pm me the account data so i can check/fix it"

Wyślij mu na PM informacje o koncie - user/password - zweryfikuje to i sprawdzi.
Reply With Quote
  #10  
Old 29.12.2010, 22:19
schabowy
Guest
 
Posts: n/a
Default

wysłałem hasło user name i nic bez odpisu pisalem jeszcze raz by dac znac czy sa jakies ruchy ale bez odzewu wiec chyba nie dał kolega rady...
Reply With Quote
  #11  
Old 29.12.2010, 23:16
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,029
Default

A spojrzałeś w kalendarz jaki obecnie mamy okres?
Święta i Nowy Rok - myślisz, że goście 24h/dobę siedzą nad programem?
Reply With Quote
  #12  
Old 20.08.2011, 14:02
santaclous santaclous is offline
Baby Loader
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 5
Default

LUDZIE POMOCY

Nie łączy sie z Filesonic błąd Server error i odliczanie 20 minut Hotfile i Megaupload chodzą Rapid też
linki FileSonic w przeglądarce działają. Akttualizacja brak aktualizacji
dzień wcześniej działało na 2 dzien już nie
zrobilem backup a także zapisałem linki odinstalowałem i zainstalowałem z powrotem dalej to samo ani po wczytaniu backup ani linków bez premium i z premium

CO JEST NIE TAK ????

Last edited by santaclous; 20.08.2011 at 14:10.
Reply With Quote
  #13  
Old 20.08.2011, 15:01
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,029
Default

Nic nie jest nie tak, bo wtyczka do filesonic (wersja 14691) działa normalnie.
Jesteś pewien, że chodzi o filesonic a nie o fileserve? Z fileserve jest od kilku dni problem, bo barany zmieniły specyfikację API bez poinformowania o tym fakcie twórców aplikacji (w tym jD). Dla tej wtyczki jest na razie "ServerError" dla kont Premium.

Jeśli masz nadal z filesonic problemy to postępuj wg pkt 4 instrukcji poniżej, w ostateczności wg pkt. 1. i 3.
Reply With Quote
  #14  
Old 20.08.2011, 16:41
santaclous santaclous is offline
Baby Loader
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 5
Default

mam 14691 :(
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT +2. The time now is 12:17.
Provided By AppWork GmbH | Privacy | Imprint
Parts of the Design are used from Kirsch designed by Andrew & Austin
Powered by vBulletin® Version 3.8.10 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.