JDownloader Community - Appwork GmbH
 

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 17.03.2011, 21:47
daro52
Guest
 
Posts: n/a
Default wielki problem nic nie kumam

witam wszystkich,od wczoraj JDownloader coś mi szwankuje tz.pobierze plik do konca a kiedy zaczyna pobierac nastepny to tamten pobrany, po lewej stronie jest oznakowany czerwona kropka a po prawej stronie jest te kółko zielone z ptaszkiem,kiedy wezmę klikne na tym pobranym pliku prawym myszy i dam wznów wyskakuje komunikat,,nie udało się zmienić nazwy części,,nigdy z tym programem nie miałem problemu a w dodatku takiego,prosze o pomoc

Last edited by daro52; 17.03.2011 at 22:04.
Reply With Quote
  #2  
Old 17.03.2011, 23:02
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,029
Default

Najedź na "zielone kółko z ptaszkiem" będziesz miał podpowiedź - oznacza to, że download dla pliku się zakończył, ale... czerwona kropka może oznaczać, że plik nie został pobrany do końca lub pobieranie zostało przerwane czy też np. błąd przy rozpakowywaniu (w kolumnie status powinno być więcej informacji)
Prawidłowa sytuacja to "samotne" "zielone kółko z ptaszkiem" i status np. "Extract OK".

Wykonaj zrzut ekranu i zamieść - może to pozwoli powiedzieć coś więcej.
Reply With Quote
  #3  
Old 17.03.2011, 23:12
daro52
Guest
 
Posts: n/a
Default

podaje linka do zrzutu ekranu:http://img534.imageshack.us/i/beztytuulsb.png/ chcę jeszcze powiedziec ze nie tylko z tym plikiem to jest grane ale ze wszystkimi co pobiore
Reply With Quote
  #4  
Old 17.03.2011, 23:19
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,029
Default

Już mniejszego obrazka się nie dało?
Kliknij na [+] z lewej strony nazwy pakietu i "rozwiń" zawartość pakietu.
Wydaje mi się, że pakiet (czyli wszystkie linki w nim zawarte) ściągnął się cały, ale być może się nie rozpakował (błędne hasło, błąd CRC któregoś z linków).

Po rozwinięciu zrób znowu zrzut ekranu, ale trochę większy, żebym nie trzeba było mega lupy używać
Reply With Quote
  #5  
Old 17.03.2011, 23:26
daro52
Guest
 
Posts: n/a
Default

http://img580.imageshack.us/i/beztytuullb.png/ i jeszcze jeden http://img860.imageshack.us/i/b1232.png/
Reply With Quote
  #6  
Old 17.03.2011, 23:32
daro52
Guest
 
Posts: n/a
Default

http://img535.imageshack.us/i/uuuua.png/
Reply With Quote
  #7  
Old 17.03.2011, 23:40
daro52
Guest
 
Posts: n/a
Default

http://img546.imageshack.us/i/ddddddy.png/ i to sie dzieje ze wszystkimi pobraniami nie mialem do tej pory problemu z tym programem
Reply With Quote
  #8  
Old 17.03.2011, 23:47
daro52
Guest
 
Posts: n/a
Default

sorry musze juz konczyc odezwe sie jutro z rana narazie dzieki wielkie
Reply With Quote
  #9  
Old 18.03.2011, 08:30
daro52
Guest
 
Posts: n/a
Default

witam ponownie,to sie dzieje ze wszystkimi pobraniami,http://img541.imageshack.us/i/beztytuuijj.png/czy ktos mi pomoze?

Last edited by daro52; 18.03.2011 at 13:30.
Reply With Quote
  #10  
Old 18.03.2011, 21:58
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,029
Default

Quote:
Originally Posted by daro52 View Post
witam ponownie,to sie dzieje ze wszystkimi pobraniami,http://img541.imageshack.us/i/beztytuuijj.png /czy ktos mi pomoze?
Z obrazków wynika, że masz błędy CRC, zrywanie połączenia. Zweryfikuj ustawienia FV/AV - czy masz wyłączone skanowanie portu 80 (jak to zrobić jest w kilku tematach na polskim forum).
Tutaj więcej by mógł powiedzieć pełny log - z obrazków się jedynie można domyślać.

Staraj się też łączyć wszystkie rary z tego samego "releasu" w jeden pakiet. Przykład: deep purple part 17 - zakończyło się ściąganie, ponieważ jest to osobny pakiet - jD próbował go rozpakować i się wywalił bo albo kolejne części są jeszcze nie ściągnięte albo w pakiecie wyżej (15 częśći), niektóre są także nie ściągnięte.

W pakiecie ScM nie ma statusów przy "niepoprawnych" pakietach - ciężko coś z obrazka wysnuć - statusy są kasowane po restarcie jD, szkoda, że nie masz obrazka lub logów tuż po tym jak błędy powstały.
Reply With Quote
  #11  
Old 18.03.2011, 22:24
daro52
Guest
 
Posts: n/a
Default

sorry ale niewiem gdzie mam to Zweryfikowac ustawienia FV/AV,,,, i niewiem gdzie zobaczyc czy mam wyłaczone skanowanie portu 80 w tych sprawach jestem zupełnie zielony no ale i tak dzieki
Reply With Quote
  #12  
Old 19.03.2011, 00:34
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,029
Default

Ustawienia firewalla/antywirusa - jesli używasz:
przykładowo dla kaspersky'ego: http://board.jdownloader.org/showthread.php?t=26288
dla NOD: http://board.jdownloader.org/showpos...71&postcount=3

java.exe, javaw.exe powinny być dodane do zaufanych aplikacji

Dodatkowo - dla win7/Visty - zalecane jest instalowanie jD w katalogu innym niż "Program Files" - lub też ustawienie pełnych praw dostępu.

W ostateczności należy zamieścić log wg zasad opisanych poniżej.
Reply With Quote
  #13  
Old 19.03.2011, 11:09
daro52
Guest
 
Posts: n/a
Default

mam nortona,przesylam zrzut,,**External links are only visible to Support Staff****External links are only visible to Support Staff**
Reply With Quote
  #14  
Old 19.03.2011, 11:11
daro52
Guest
 
Posts: n/a
Default

mam nortona,wrzucilem zrzut **External links are only visible to Support Staff****External links are only visible to Support Staff**
Reply With Quote
  #15  
Old 19.03.2011, 14:16
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,029
Default

Quote:
Originally Posted by daro52 View Post
mam nortona,wrzucilem zrzut **External links are only visible to Support Staff****External links are only visible to Support Staff**
No więc ustaw w nim javaw.exe, java.exe jako aplikacje zaufane i jeśli obsługuje też skanowanie portów - wyłącz skanowanie dla portu 80.

Jak pisałem wcześniej błędy mogą wynikać także z tego, że nie łączysz linki we wspólne pakiety.
Reply With Quote
  #16  
Old 19.03.2011, 16:31
daro52
Guest
 
Posts: n/a
Default

linki łącze we wspólne pakiety i kiedy sie coś pobierze to wejde do folderu tam gdzie są pobrane i muszę ręcznie je wypakować tak to pobierają się, tyle tylko że jak jakiś się pobierze to musze na niego kliknąć i go uaktywnić bo jest pokazany ten zielony ptaszek w kolorze szarym,a te gwiazdki czerwone na początku i tak są nawet ja jest plik pobrany
Reply With Quote
  #17  
Old 19.03.2011, 16:34
daro52
Guest
 
Posts: n/a
Default

do tej pory nie miałem czegoś takiego z tym programem,w systemie nic nie dłubałem samoczynnie się tak zrobiło,
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT +2. The time now is 23:18.
Provided By AppWork GmbH | Privacy | Imprint
Parts of the Design are used from Kirsch designed by Andrew & Austin
Powered by vBulletin® Version 3.8.10 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.