JDownloader Community - Appwork GmbH
 

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 11.04.2013, 20:27
pawel2k's Avatar
pawel2k pawel2k is offline
JD Beta
 
Join Date: Apr 2009
Location: Pułtusk
Posts: 55
Default brak mozliwosci dodawania kont premium

Po ostatniej aktualizacji nie mogę dodawać kont premium konta dzialające pojawia się komunikat Nie można dodać konta Przyczyna: null

Last edited by pawel2k; 14.04.2013 at 18:45.
Reply With Quote
  #2  
Old 12.04.2013, 08:41
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,029
Default

Problemy z wtyczkami zgłasza się w dziale im poświęconym.
Jaki serwis?
Reply With Quote
  #3  
Old 12.04.2013, 19:26
pawel2k's Avatar
pawel2k pawel2k is offline
JD Beta
 
Join Date: Apr 2009
Location: Pułtusk
Posts: 55
Default

ale to nie jest problem wtyczek tylko programu na 2 komputerach tak mam serwisu uploaded turbobit rapidgator wogole zadnego konta nie da sie dodac
Reply With Quote
  #4  
Old 13.04.2013, 14:22
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,029
Default

Napisz o jaką wersje JD ci chodzi, jakiej wersji Javy używasz.
Wersja Stable nie była aktualizowana od 2-3 tygodni więc nic się w niej nie zmieniło.

Czy nie robiłeś np. ostatnio aktualizacji Javy?

Jeśli używasz Firewalla/Antywirusa to upewnij się, że jest ona dodana do listy aplikacji zaufanych - patrz poradnik.

Jeśli nadal jest problem z dodaniem konta - wyślij mi dane do któregokolwiek (z którym masz problem) na PW, sprawdzę na źródłach.
Reply With Quote
  #5  
Old 14.04.2013, 18:48
pawel2k's Avatar
pawel2k pawel2k is offline
JD Beta
 
Join Date: Apr 2009
Location: Pułtusk
Posts: 55
Default

od kilku sni tak jest chodzi o jdownloadera 2 ostatnia wersje na wersji 0.9.581 chodzi ok wiec chyba raczej wina aplikacji instalowalem od zera kilka razy
Reply With Quote
  #6  
Old 16.04.2013, 21:30
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,029
Default

Czy działa pobieranie free w JD2?
Jeśli tak, to tak jak pisałem wcześniej - wyślij mi na PW dane dowolnego konta , które ci nie działa - zweryfikuję na kodze źródłowym.

Ewentualnie logi dla JD2.
Reply With Quote
  #7  
Old 02.05.2013, 11:22
El-Vis
Guest
 
Posts: n/a
Default

Mam taki sam problem jak kolega pawel2k.

Chciałem dodać nowe konto w menadżerze kont więc klikam: Dodaj konto, chcę wybrać z listy - chomikuj a tu... niespodzianka - są tylko trzy możliwe konta do dodania... rapidgator domyślnie oraz z listy można wybrać jedynie livemixtapes i unibates.
Wygląda to tak jakby pozostałe konta... znikły :(
Reply With Quote
  #8  
Old 02.05.2013, 16:59
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,029
Default

@El-Vis: Twój problem to zupełnie inna działka - wygląda na uszkodzoną instalacje lub niekompletną aktualizację. Wykonaj ponowną aktualizację.
Reply With Quote
  #9  
Old 06.06.2013, 21:04
El-Vis
Guest
 
Posts: n/a
Default

Witam. Przepraszam, że dopiero teraz odpisuję. Po kolejnej aktualizacji problem sam się rozwiązał Z mojej strony - temat do zamknięcia.
Reply With Quote
  #10  
Old 06.06.2013, 22:22
dziadek
Guest
 
Posts: n/a
Default

Witam

Chciałbym się podłączyć pod temat z problemem dodania konta premium ale tylko jednego. Nie mogę dodać turbobit.net Za każdym razem po kilku sekundach wyskakuje okienko do wpisania wyrazów tych że nie jestem botem, tych co wyskakują by pobrać za free plik jak się nie ma premium. Z przeglądarki mogę się na premium zalogować i ściągać. Program mam aktualny, wszystkie możliwe aktualizacje. Java tak samo. Przeinstalowałem już JD i Jave, ale nic.Nie mam antywirusa by mi coś blokował chyba że wbudowane w windowsie, ale zapora wyłączona, w opcjach internetowych wszystkie zabezpieczenia dałem na niski poziom więc nie mam pojęcia. Dodam że wczoraj ściągałem normalnie, dzisiaj już nie. Rano się obudziłem i wyłączając komputer była jakaś informacja o zagrożonym pliku i raczej dałem usuń, coś kojarzę że pisało m.in. jdownloader, ale sądziłem że chodziło o cracka w programie który właśnie ściągnął mi się przez noc. Jedynie co mogło mi zablokować, co spowodowało wyświetlenie tej informacji był windows defender ale teraz mam wyłącony a dalej nie moge dodać konta.
Teraz coś mnie wzięło i spojrzałem an dziennik zdarzeń i z kilku ostatnich prób wkleję niżej informacje:

------------------------ Thread: 90 -----------------------
90 06.06.13 21:17:42 - INFO [java_downloader] -> processing login captcha...
90 06.06.13 21:17:42 - SEVERE [java_downloader] -> AccountUpdate: turbobit.net failed!
EXCEPTION 90 06.06.13 21:17:42 - SEVERE [java_downloader] -> SEVERE Exception occurred
jd.plugins.PluginException
at jd.plugins.hoster.TurboBitNet.login(TurboBitNet.java:706)
at jd.plugins.hoster.TurboBitNet.fetchAccountInfo(TurboBitNet.java:197)
at jd.controlling.AccountController.updateAccountInfo(Unknown Source)
at jd.gui.swing.jdgui.components.premiumbar.PremiumStatus.updatePremium(PremiumStatus.java:191)
at jd.gui.swing.jdgui.components.premiumbar.PremiumStatus.access$7(PremiumStatus.java:183)
at jd.gui.swing.jdgui.components.premiumbar.PremiumStatus$5.run(PremiumStatus.java:318)

------------------------ Thread: 93 -----------------------
93 06.06.13 21:17:50 - INFO [java_downloader] -> processing login captcha...
93 06.06.13 21:17:50 - SEVERE [java_downloader] -> AccountUpdate: turbobit.net failed!
EXCEPTION 93 06.06.13 21:17:50 - SEVERE [java_downloader] -> SEVERE Exception occurred
jd.plugins.PluginException
at jd.plugins.hoster.TurboBitNet.login(TurboBitNet.java:706)
at jd.plugins.hoster.TurboBitNet.fetchAccountInfo(TurboBitNet.java:197)
at jd.controlling.AccountController.updateAccountInfo(Unknown Source)
at jd.gui.swing.jdgui.components.premiumbar.PremiumStatus.updatePremium(PremiumStatus.java:191)
at jd.gui.swing.jdgui.components.premiumbar.PremiumStatus.access$7(PremiumStatus.java:183)
at jd.gui.swing.jdgui.components.premiumbar.PremiumStatus$5.run(PremiumStatus.java:318)

------------------------ Thread: 95 -----------------------
95 06.06.13 21:17:59 - INFO [java_downloader] -> processing login captcha...
95 06.06.13 21:18:00 - INFO [java_downloader] -> There is no JAC method for the service RECAPTCHA
95 06.06.13 21:18:12 - SEVERE [java_downloader] -> AccountUpdate: turbobit.net failed!
EXCEPTION 95 06.06.13 21:18:12 - SEVERE [java_downloader] -> SEVERE Exception occurred
jd.plugins.PluginException
at jd.plugins.hoster.TurboBitNet.login(TurboBitNet.java:714)
at jd.plugins.hoster.TurboBitNet.fetchAccountInfo(TurboBitNet.java:197)
at jd.controlling.AccountController.updateAccountInfo(Unknown Source)
at jd.gui.swing.jdgui.components.premiumbar.PremiumStatus.updatePremium(PremiumStatus.java:191)
at jd.gui.swing.jdgui.components.premiumbar.PremiumStatus.access$7(PremiumStatus.java:183)
at jd.gui.swing.jdgui.components.premiumbar.PremiumStatus$5.run(PremiumStatus.java:318)

Last edited by dziadek; 06.06.2013 at 22:52.
Reply With Quote
  #11  
Old 06.06.2013, 22:59
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,029
Default

Jeśli serwis wykryje, że konto jest używane z kilku różnych IP (może tak się zdarzyć, jeśli sprzedawca sprzedał to samo konto kilku osobom) to wówczas może się pojawić okienko do wpisania kodów reCaptcha.
Reply With Quote
  #12  
Old 07.06.2013, 00:10
pawel2k's Avatar
pawel2k pawel2k is offline
JD Beta
 
Join Date: Apr 2009
Location: Pułtusk
Posts: 55
Default

u mnie nadal nie dziala wracam do starej wersji i czekam na rozwiazanie
Reply With Quote
  #13  
Old 07.06.2013, 16:09
dziadek
Guest
 
Posts: n/a
Default

Quote:
Originally Posted by editestowy View Post
Jeśli serwis wykryje, że konto jest używane z kilku różnych IP (może tak się zdarzyć, jeśli sprzedawca sprzedał to samo konto kilku osobom) to wówczas może się pojawić okienko do wpisania kodów reCaptcha.
Na pewno masz racje, ale po rapidshare i filsonic, helshare nie wykupuje już na dłużej premium. Dlatego sam wysłałem ze swojej komórki sms jak miałem okres że dużo musiałem ściągać. Więc nie ma możliwości by ktoś miał jeszcze takie samo konto. Tamto mi sie kończy jutro. Postanowiłem na innego maila zarejestrować się i wykupić konto dla sprawdzenia(w końcu nie ma różnicy bo tylko ściągam), ale niestety dalej to samo( już przy 1 próbie wpisania) Nie możliwe bym chociaż jednej poprawnej próby nie miał przy wpisywaniu reCaptcha a było tego kilkadziesiąt. Za każdym razem po kilku s konto się odznacza i wyskakuje znowu do wpisywania. Internet mam z tp ale łącze się przez router Ar 701-u Asmaxa. Możliwe żeby mi on blokował coś? Mam JDownloader 0.9.581 z aktualizacjami a java też jest zaktualizowana do najnowszej. Odinstalować ale i poszukać oraz usunąć pozostałości i cclenerem przeczyścić rejestr? Sam już nie mam pomysłów. Może w javie jakieś opcje pozmieniać? (security mam na najniższym możliwym poziomie). Najgorsze że dzień prędzej działało, rano się zaspany nie skupiłem i dałem by usunęło czy zablokowało zagrożenie, tylko co to było to nie mam pojęcia, ale na pewno coś z jdownloaderem było związane.


Przy podobnej sytuacji radze najzwyczajniej w świecie zresetować router, wyłączyć z zasilania na chwile, bo samo resetowanie połączenia nie pomogło. Zresetowałem router na minute, po zaczytaniu już mogę dodać konto, w końcu

Last edited by dziadek; 07.06.2013 at 16:49.
Reply With Quote
  #14  
Old 07.06.2013, 19:32
pawel2k's Avatar
pawel2k pawel2k is offline
JD Beta
 
Join Date: Apr 2009
Location: Pułtusk
Posts: 55
Default

jakis off top sie tu zrobil u mnie wersja 0.9 chodzi ok problem jest z wersja 2
Reply With Quote
  #15  
Old 13.08.2013, 19:59
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,029
Default

@pawel2k
Problem z menu, o którym rozmawialiśmy na sesji Team Viewera:
Reply With Quote
  #16  
Old 13.08.2013, 22:42
pawel2k's Avatar
pawel2k pawel2k is offline
JD Beta
 
Join Date: Apr 2009
Location: Pułtusk
Posts: 55
Default

problem rozwiazany wielkie dzieki mam nadzieje ze jeszcze ten blad ogarniecie kiedys
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT +2. The time now is 23:04.
Provided By AppWork GmbH | Privacy | Imprint
Parts of the Design are used from Kirsch designed by Andrew & Austin
Powered by vBulletin® Version 3.8.10 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.