JDownloader Community - Appwork GmbH
 

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #21  
Old 05.11.2009, 14:36
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,029
Default

Quote:
Originally Posted by buazen View Post
no niestety
No teoretycznie powinien się odpalać
Zrobiłem taki test: (mam Defence Security Level ustawione na Safe)
a) usunąłem zapisy o jDownloader.exe, javaw.exe
b) przy pierwszym starcie, ponieważ JDownloader.exe uruchamia javaw.exe
więc do wyboru jest jedynie potraktowanie go jako "Installer or Updater",
ale przy pytaniu czy przejść w tryb "Installation Mode" można odpowiedzieć "Nie"
c) przy uruchomieniu downloadu firewall zapyta o javaw.exe - dodałem "Trusted Application"

Działa...

Może zamień regułe jDownloader.exe z Trusted na "Installer" (Trusted ma nieco ograniczone uprawnienia jeśli chodzi o "współpracę" z innymi procesami) - może to pomoże?
Reply With Quote
  #22  
Old 05.11.2009, 15:18
buazen's Avatar
buazen buazen is offline
Ultra Loader
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 45
Default

zrobilem tak jak pisales i kupa

probowalem tez roznych i chyba wszystkich mozliwych konfiguracji Comodo dla tej nieszczesnej javy i JD i nic ! nie wiem juz sam o co tu chodzi i gdzie lezy pies pogrzebany ???

a jaki masz system ?
Reply With Quote
  #23  
Old 05.11.2009, 16:52
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,029
Default

Quote:
Originally Posted by buazen View Post
zrobilem tak jak pisales i kupa

probowalem tez roznych i chyba wszystkich mozliwych konfiguracji Comodo dla tej nieszczesnej javy i JD i nic ! nie wiem juz sam o co tu chodzi i gdzie lezy pies pogrzebany ???

a jaki masz system ?
Mam XP oraz Viste - z tym, że na XP jest Comodo Internet Security a na Viscie Kaspersky Internet Security - działa na obu, oczywiście po dodaniu reguł do firewalla oraz ewentualnie reguł dla modułów ochrony.
Obie wersje Windows są oryginalne, nie są to jakieś przeróbki (może właśnie problem jest z tym tweakowanym XP?)
Już też nie mam na razie pomysłów, co może powodować, że nie chce ci się jD odpalić....

Może ostatnie - wyłącz na chwilę Defense Security i odpal jDownloader.exe - będziemy mieć pewność czy to Comodo blokuje.
Ewentualnie na chwilę go zamknij, odpal jD - czy zadziała.
Potem ponownie odpal Comodo (plik "c:\Program Files\COMODO\COMODO Internet Security\cfp.exe"), zeby wznowić ochronę.
Albo jD uruchom z uprawnieniami administratora - choć w sumie to taki strzał na oślep
Reply With Quote
  #24  
Old 05.11.2009, 16:54
buazen's Avatar
buazen buazen is offline
Ultra Loader
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 45
Default

tutaj masz krok po kroku jak pisales :

**External links are only visible to Support Staff****External links are only visible to Support Staff**
Reply With Quote
  #25  
Old 05.11.2009, 17:23
buazen's Avatar
buazen buazen is offline
Ultra Loader
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 45
Default

Quote:
Originally Posted by editestowy View Post
Obie wersje Windows są oryginalne, nie są to jakieś przeróbki (może właśnie problem jest z tym tweakowanym XP?)
nie tedy droga bo jak odinstaluje Comodo to hula JD
wylaczenie go nie pomaga , tylko deinstalka i restart.
Reply With Quote
  #26  
Old 05.11.2009, 19:43
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,029
Default

Quote:
Originally Posted by buazen View Post
nie tedy droga bo jak odinstaluje Comodo to hula JD
wylaczenie go nie pomaga , tylko deinstalka i restart.
No ale to nie jest rozwiązanie, bo pozostajesz bez ochrony
Coś musi być w ustawieniach ochrony, że nie daje ci odpalić jD.
Zerknij jeszcze w Defense, Common Task, Defense+ Evens - czy tam coś nie pokazuje przy uruchamianiu jd?
Reply With Quote
  #27  
Old 05.11.2009, 20:38
buazen's Avatar
buazen buazen is offline
Ultra Loader
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 45
Default

Quote:
Originally Posted by editestowy View Post
No ale to nie jest rozwiązanie, bo pozostajesz bez ochrony
Coś musi być w ustawieniach ochrony, że nie daje ci odpalić jD.
Zerknij jeszcze w Defense, Common Task, Defense+ Evens - czy tam coś nie pokazuje przy uruchamianiu jd?
no wiem.to mnie martwi wlasnie
a tu masz screena z Defense + Events , moze ty bedziesz wiedzial co z tym zrobic ?

http://img30.imageshack.us/img30/7619/26391283.png
Reply With Quote
  #28  
Old 05.11.2009, 21:50
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,029
Default

Quote:
Originally Posted by buazen View Post
no wiem.to mnie martwi wlasnie
a tu masz screena z Defense + Events , moze ty bedziesz wiedzial co z tym zrobic ?

http://img30.imageshack.us/img30/7619/26391283.png
Za zrzutu ekranu wynika, że jD oprócz uruchamiania javaw, uruchamiają się jeszcze dodatkowe usługi - plugin Flashget do do FF, zdaje się interfejs WWW?, zewnętrzny intrerfejs jD?, zdalna kontrola?
Wyłącz na razie te dodatkowe pluginy i pozostaw najbardziej istotne:
JDUnrar, JdHJSplit, Ikona w zasobniku.
W ustawieniach Dodatku: "Ikona w zasobniku" wyłącz "Uruchom zminimalizowane" - będzie widać, czy po starcie się uruchomi.
Z tymi 3 rozszerzeniami odpal jD
Może problem nie jest w samym jD, ale w usłudze, którą on odpala, a którą Comodo blokuje?
Reply With Quote
  #29  
Old 05.11.2009, 22:27
buazen's Avatar
buazen buazen is offline
Ultra Loader
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 45
Default

ok wszystko dobrze , ale moglbys mi powiedziec dokladniej - gdzie i co wylaczyc ? bo niezabardzo zrozumialem twoj ostatni post w jakim programie mam to wylaczyc ? jakbys mogl mi napisac pokolei jak dziecku .bylbym wdzieczny
Reply With Quote
  #30  
Old 05.11.2009, 22:42
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,029
Default

Quote:
Originally Posted by buazen View Post
ok wszystko dobrze , ale moglbys mi powiedziec dokladniej - gdzie i co wylaczyc ? bo niezabardzo zrozumialem twoj ostatni post w jakim programie mam to wylaczyc ? jakbys mogl mi napisac pokolei jak dziecku .bylbym wdzieczny
A, sorry

Wejdź w ustawienia, potem z listy po lewej wybierz "Rozszerzenia" - po prawej będzie panel informacyjny o "wtyczkach" - uruchomione mają "checkbox" włączony + w pozycji autor - coś innego niż napis "niezaładowany"
Dodatkowo po aktywacji wtyczki, można je skonfigurować - wybierając jej nazwę z lewej strony pod "Rozszerzenia".
Pozostaw na razie włączone te 3 o których pisałem, zamknij jD, uruchom ponownie Comodo, poczekaj aż się załaduje, uruchom jDownloader.exe - może takie ustawienie coś pomoże
Reply With Quote
  #31  
Old 05.11.2009, 22:54
buazen's Avatar
buazen buazen is offline
Ultra Loader
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 45
Default

no ale wlasnie problem na tym polega ze nie moge uruchomic jD !!!
gdybym mogl to bym tu nie pisal...
Reply With Quote
  #32  
Old 05.11.2009, 23:50
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,029
Default

Quote:
Originally Posted by buazen View Post
no ale wlasnie problem na tym polega ze nie moge uruchomic jD !!!
gdybym mogl to bym tu nie pisal...
No pierwszy raz musisz uruchomic bez Comodo (skoro to on cos blokuje), zobaczyć te opcje, ewentualnie wyłączyc i ponownie Comodo zainstalować
Teoretycznie jD można skonfigurować przez uruchomienie z linii komend: jdownloader -config
ale nie jestem pewien, czy tu wszystkie "dodatki" można włączać/wyłączać
- ten interfejs jest zdaje się w fazie rozwojowej (na pewno da się ustawić np. parametry dodatku "Ikona w zasobniku")
- tak z ciekawości możesz zobaczyć, czy uruchamia ci się ten interfejs parametryzacji ?
Reply With Quote
  #33  
Old 06.11.2009, 00:37
Cichy
Guest
 
Posts: n/a
Default

Podmień config:
Code:
**External links are only visible to Support Staff**
W paczce czysty config bez żadnych dodatków na nim powinno się uruchomić.
Reply With Quote
  #34  
Old 06.11.2009, 01:14
buazen's Avatar
buazen buazen is offline
Ultra Loader
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 45
Default

Quote:
Originally Posted by editestowy View Post
Za zrzutu ekranu wynika, że jD oprócz uruchamiania javaw, uruchamiają się jeszcze dodatkowe usługi - plugin Flashget do do FF, zdaje się interfejs WWW?, zewnętrzny intrerfejs jD?, zdalna kontrola?
Wyłącz na razie te dodatkowe pluginy i pozostaw najbardziej istotne:
JDUnrar, JdHJSplit, Ikona w zasobniku.
W ustawieniach Dodatku: "Ikona w zasobniku" wyłącz "Uruchom zminimalizowane" - będzie widać, czy po starcie się uruchomi.
Z tymi 3 rozszerzeniami odpal jD
Może problem nie jest w samym jD, ale w usłudze, którą on odpala, a którą Comodo blokuje?
odinstalowalem sciane , restart , odpalilem jD zrobilem to co powyzej napisales ,zainstalowalem sciane znowu , odpalam jD i kupa zaś

zmienilem jeszcze tez ''trusted-y'' w comodo na te co napisales wyzej , nic . podmienilem ten plik config , nic . w menedzerze widac go jak sie uruchamia -> pozniej javaw.exe i znikaja po 2sekundach tak jak od samego poczatku. cholera jasna z tymi fajerłolami...

tu potwierdzenie ze wylaczeni tego jednego plugina nic nie dalo :

http://img683.imageshack.us/img683/4162/60353519.png

jakies inne slady moze ?

ps.dzieki wogole chlopaki ze mi tak pomagacie !
aaa i moglbym prosic zebyscie nie pisali z polskimi znakami bo szlaczki widze

EDIT : polskimi

Last edited by buazen; 06.11.2009 at 01:17.
Reply With Quote
  #35  
Old 06.11.2009, 01:24
Cichy
Guest
 
Posts: n/a
Default

W configu ktory podalem nie ma zadnych pluginow wlaczonych, nic poza jdownloader.exe nie powinno sie ladowac.

Jakies inne rady... moze zamiast tego upierdliwego comodo zainstaluj eset smart security, bardzo dobry pakiet antyvir + firewall. Firewall moze pracowac jako interactiv (sam ustala reguly) lub manual pyta gdy cos nowego chce sie polaczyc i dodajesz tylko regulke.

Zgodnie z prosba pisze bez pl znakow ale przyznam raz dluzej mi to idzie niz normalnie
Reply With Quote
  #36  
Old 06.11.2009, 01:40
buazen's Avatar
buazen buazen is offline
Ultra Loader
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 45
Default

jeszcze cos takiego znalazlem tera w scianie :

http://img30.imageshack.us/img30/2637/52035673.png

macie takie IP destinatin do jD serwer ? i czy wogole takowe jest potrzebne ?
Reply With Quote
  #37  
Old 06.11.2009, 01:48
buazen's Avatar
buazen buazen is offline
Ultra Loader
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 45
Default

Quote:
Originally Posted by Cichy View Post
Jakies inne rady... moze zamiast tego upierdliwego comodo zainstaluj eset smart security, bardzo dobry pakiet antyvir + firewall. Firewall moze pracowac jako interactiv (sam ustala reguly) lub manual pyta gdy cos nowego chce sie polaczyc i dodajesz tylko regulke.
za takie rady dziekuje Kolego
imho KAV7 i Comodo F. Pro nie maja rownych.
mialem to Eset s.s i niechce juz... ale to z 3 lata temu, odkad mam w/w zestaw zero problemow
Reply With Quote
  #38  
Old 06.11.2009, 01:54
buazen's Avatar
buazen buazen is offline
Ultra Loader
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 45
Default

Quote:
Originally Posted by Cichy View Post
Jakies inne rady... moze zamiast tego upierdliwego comodo zainstaluj eset smart security, bardzo dobry pakiet antyvir + firewall. Firewall moze pracowac jako interactiv (sam ustala reguly) lub manual pyta gdy cos nowego chce sie polaczyc i dodajesz tylko regulke.
za take rady dziekuje Kolego

mialem kiedys ten Eset czy Nod'a, jeszcze dawniej [jakies 3 lata temu moze]
i odkad uzywam KAV7 i Comodo Firewall Pro zero problemow
Reply With Quote
  #39  
Old 06.11.2009, 02:00
Cichy
Guest
 
Posts: n/a
Default

0.129 to adres lokalny wiec u kazdego bedzie inny, zgaduje ze korzystasz z routera, wpisz sobie w uruchom cmd a pozniej ipconfig /all powinien wyswietlic sie ten adres 0.129 czyli adres Twojego kompa w sieci lokalnej
to co podales wyglada na polaczenie przychodzace.

eset smart security to caly pakiet anty vir firewall plus jeszcze pare narzedzi nod32 dalej jest i jest to sam anty vir
Wierz mi dziala bardzo dobrze,

Last edited by Cichy; 06.11.2009 at 02:02.
Reply With Quote
  #40  
Old 06.11.2009, 02:13
buazen's Avatar
buazen buazen is offline
Ultra Loader
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 45
Default

Quote:
Originally Posted by Cichy View Post
eset smart security to caly pakiet anty vir firewall plus jeszcze pare narzedzi nod32 dalej jest i jest to sam anty vir
Wierz mi dziala bardzo dobrze,
wiesz , jakos nieprzekonuja mnie takie pakiety
nie mowie tez ze jest zly , ale imho KAV7 i CFP sa na 1 miejscu juz dosyc dlluuugggo ...

a wracajac do tematu to , niezla jazda dalej ,z ta przeklenta sciana ! jestem prawie na 100% pewien ze to ona blokuje cos z jD
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT +2. The time now is 07:21.
Provided By AppWork GmbH | Privacy | Imprint
Parts of the Design are used from Kirsch designed by Andrew & Austin
Powered by vBulletin® Version 3.8.10 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.