|
|||
|
|||
Program nie wykorzystuje limitu z fileshark/rapidu do konca
Witam,
Dopiero zaczalem korzystac z programu JDownloader. Mam jednak problem, gdyz limit w wyzej wymienionych programach nie jest wykorzystywany do konca. Mam 30 GB dziennie. Jest napisane nawet w ustawieniach, ze pozostalo 3.76 GB, jednak, zadnego pliku wiecej nie moge sciagnac. Wczoraj w obu przypadkach zostalo 2 GB i w rapidu i fileshark i dalej byl komunikat, ze dzienny limit nie pozwala na pobranie pliku. Sprawdzalem bezposrednio panel sterowania obu kont i dane byly dokladnie te same z ustawien. Dzisiaj zostalo mi w rapidu 600 MB a w fileshark 3.76 GB i obojetnie jaki plik probuje sciagnac 300MB czy 900MB to dalej nie chce isc. Rozumiem, jakby cos bylo w jednej czesci np 4GB, ale pliki sa podzielone np na 4x1GB, wiec w takim wypadku 3 powinny zostac pobrane, a dopiero przy ostatnim limit nie pozwalalby na pobranie pliku Moge cos z tym zrobic? 3.76 z 30, to jednak calkiem sporo |
|
|||
|
|||
Oczywiscie mam konta premium w obu przypadkach
|
|
||||
|
||||
Rapidu: informacje o tym, czy użytkownik ma wystarczający dzienny limit do pobrania kolejnego pliku zwraca API udostępniane przez serwis. Jeśli API zwróci informację: errorAccountNotHaveDayTransfer - wtyczka tylko przekazuje do interfejsu użytkownika informację o braku transferu.
Fileshark: tutaj podobnie jak dla rapidu - API zwraca informację czy można pobrać kolejny plik. Jeśli tego typu sytuacja wystąpi: 1. Zbierz logi wg poradnika, możemy sprawdzić czy faktycznie API obu serwisów zwracają informację o dostępnym transferze prawidłowo. 2. spróbuj pobrać plik przez przeglądarkę
|
|||
|
|||
Sprobowalem sciagnac plik ze strony i rzeczywiscie wyskoczylo mi tam, ze pobrano 29.8 z 30 gb, mimo, ze w panelu mam tylko wykorzystane 26.5.
Zakladam, ze ma to zwiazek jakis z IP i sprobuje jescze raz to wlaczyc po restarcie komputera |
|
||||
|
||||
Nie sądzę, limit związany jest raczej z kontem - funkcja API pobiera dane bezpośrednio z bazy użytkowników.
|
|