|
|
|||
|
|||
![]()
Witam. Dzis mi sie rano zaktualizował jDownloader. Wszystko ladnie wyglada ale jest problem z ustanowieniem ponownego polaczenia na ktorym mi bardzo zalezy bo mam dynamiczne ip a nie lubie czekac jak cos sciagam z rapida czy innych serwerow. Mam router TP-Link TL-WR641G/TL-WR642G. Wiec swoje dane mam wpisane. Daje "Utwórz skrypt ponownego połączenia". Wyskakuje mi nowe okienko z moim IP i daje start. Wchodze na router i daje disconnect. Router sie rozlancza i nawiazuje polaczenie na nowo. A problem mam taki ze pojawia mi sie male okienko z usmiechnieta buźka ktorego sie nieda w zaden sposob wylaczyc. I ogolnie sie przez to okienko caly jDownloader zawiesza i jedyne co moge zrobic to "CTRL-ALT-
DEL" i wylaczyc. Z popszednia wersja nie mialem najmniejszego problemu. Last edited by kowalmisiek; 27.05.2009 at 13:46. |
|
|||
|
|||
![]()
Mógłbyś wysłać screenshot?
|
|
|||
|
|||
![]()
Prosze bardzo http://img32.imageshack.us/my.php?image=beztytuurly.jpg To okienko sie nazywa "RRStatus" Wydaje mi sie ze to jest jakis blad w programie i czekam na aktualizacje
![]() Last edited by kowalmisiek; 27.05.2009 at 19:02. |
|
|||
|
|||
![]()
Mam identyczną sytuację, jD wiesza się po ponownym połączeniu, właśnie próbuję rozwiązać ten problem, jak mi się uda to dam znać.
EDIT Znalazłem rozwiązanie. Znalazłem starego jD na necie zassałem i w nim ustawiłem sobie ponowne połączenie. jD poprawnie wygenerował kod do resetu, więc go skopiowałem do nowego jD, ustawiłem ip routera, login i hasło do niego i działa. Mój kod (może zadziała również na twój router): Code:
[[[HSRC]]] [[[STEP]]] [[[REQUEST]]] AUTH /? HTTP/1.1 Host: %%%routerip%%% Authorization: Basic %%%basicauth%%% [[[/REQUEST]]] [[[/STEP]]] [[[STEP]]] [[[REQUEST]]] GET /goform/connect?wan_connect_status=Disconnected HTTP/1.1 Host: %%%routerip%%% [[[/REQUEST]]] [[[/STEP]]] [[[STEP]]] [[[REQUEST]]] GET /home.asp? HTTP/1.1 Host: %%%routerip%%% [[[/REQUEST]]] [[[/STEP]]] [[[STEP]]] [[[REQUEST]]] GET /home.asp? HTTP/1.1 Host: %%%routerip%%% [[[/REQUEST]]] [[[/STEP]]] [[[/HSRC]]] Last edited by P1T3RR0; 28.05.2009 at 13:04. |
|
|||
|
|||
![]() Quote:
|
|
|||
|
|||
![]()
Mam ten sam problem. Zrobiłem ja wyrzej i działa
Działający reconnect w Tp-Link W8910G na neostradzie Code:
[[[HSRC]]] [[[STEP]]] [[[REQUEST]]] GET / HTTP/1.1 Host: %%%routerip%%% [[[/REQUEST]]] [[[/STEP]]] [[[STEP]]] [[[REQUEST]]] GET / HTTP/1.1 Host: %%%routerip%%% Authorization: Basic %%%basicauth%%% [[[/REQUEST]]] [[[/STEP]]] [[[STEP]]] [[[REQUEST]]] GET /top.html HTTP/1.1 Host: %%%routerip%%% Authorization: Basic %%%basicauth%%% [[[/REQUEST]]] [[[/STEP]]] [[[STEP]]] [[[REQUEST]]] GET /menu.html HTTP/1.1 Host: %%%routerip%%% Authorization: Basic %%%basicauth%%% [[[/REQUEST]]] [[[/STEP]]] [[[STEP]]] [[[REQUEST]]] GET /info.html HTTP/1.1 Host: %%%routerip%%% Authorization: Basic %%%basicauth%%% [[[/REQUEST]]] [[[/STEP]]] [[[STEP]]] [[[REQUEST]]] GET /info.html HTTP/1.1 Host: %%%routerip%%% Authorization: Basic %%%basicauth%%% [[[/REQUEST]]] [[[/STEP]]] [[[STEP]]] [[[REQUEST]]] GET /wancfg.cmd?action=view HTTP/1.1 Host: %%%routerip%%% Authorization: Basic %%%basicauth%%% [[[/REQUEST]]] [[[/STEP]]] [[[STEP]]] [[[REQUEST]]] GET /wancfg.cmd?action=view&linkCtrl=0&vpi=0&vci=35&conId=1 HTTP/1.1 Host: %%%routerip%%% Authorization: Basic %%%basicauth%%% [[[/REQUEST]]] [[[/STEP]]] [[[STEP]]] [[[REQUEST]]] GET /wancfg.cmd?action=view&linkCtrl=0&vpi=0&vci=35&conId=1 HTTP/1.1 Host: %%%routerip%%% Authorization: Basic %%%basicauth%%% [[[/REQUEST]]] [[[/STEP]]] [[[STEP]]] [[[REQUEST]]] GET /wancfg.cmd?action=view&linkCtrl=1&vpi=0&vci=35&conId=1 HTTP/1.1 Host: %%%routerip%%% Authorization: Basic %%%basicauth%%% [[[/REQUEST]]] [[[/STEP]]] [[[STEP]]] [[[REQUEST]]] GET /wancfg.cmd?action=view&linkCtrl=1&vpi=0&vci=35&conId=1 HTTP/1.1 Host: %%%routerip%%% Authorization: Basic %%%basicauth%%% [[[/REQUEST]]] [[[/STEP]]] [[[/HSRC]]] Last edited by xxx149xxx; 28.05.2009 at 18:20. |
|
|||
|
|||
![]()
Mam ten sam problem. Zrobiłem ja wyrzej i działa
Działający reconnect w Tp-Link W8910G na neostradzie Kod: [[[HSRC]]] [[[STEP]]] [[[REQUEST]]] GET / HTTP/1.1 Host: %%%routerip%%% [[[/REQUEST]]] [[[/STEP]]] [[[STEP]]] [[[REQUEST]]] GET / HTTP/1.1 Host: %%%routerip%%% Authorization: Basic %%%basicauth%%% [[[/REQUEST]]] [[[/STEP]]] [[[STEP]]] [[[REQUEST]]] GET /top.html HTTP/1.1 Host: %%%routerip%%% Authorization: Basic %%%basicauth%%% [[[/REQUEST]]] [[[/STEP]]] [[[STEP]]] [[[REQUEST]]] GET /menu.html HTTP/1.1 Host: %%%routerip%%% Authorization: Basic %%%basicauth%%% [[[/REQUEST]]] [[[/STEP]]] [[[STEP]]] [[[REQUEST]]] GET /info.html HTTP/1.1 Host: %%%routerip%%% Authorization: Basic %%%basicauth%%% [[[/REQUEST]]] [[[/STEP]]] [[[STEP]]] [[[REQUEST]]] GET /info.html HTTP/1.1 Host: %%%routerip%%% Authorization: Basic %%%basicauth%%% [[[/REQUEST]]] [[[/STEP]]] [[[STEP]]] [[[REQUEST]]] GET /wancfg.cmd?action=view HTTP/1.1 Host: %%%routerip%%% Authorization: Basic %%%basicauth%%% [[[/REQUEST]]] [[[/STEP]]] [[[STEP]]] [[[REQUEST]]] GET /wancfg.cmd?action=view&linkCtrl=0&vpi=0&vci=35&conId=1 HTTP/1.1 Host: %%%routerip%%% Authorization: Basic %%%basicauth%%% [[[/REQUEST]]] [[[/STEP]]] [[[STEP]]] [[[REQUEST]]] GET /wancfg.cmd?action=view&linkCtrl=0&vpi=0&vci=35&conId=1 HTTP/1.1 Host: %%%routerip%%% Authorization: Basic %%%basicauth%%% [[[/REQUEST]]] [[[/STEP]]] [[[STEP]]] [[[REQUEST]]] GET /wancfg.cmd?action=view&linkCtrl=1&vpi=0&vci=35&conId=1 HTTP/1.1 Host: %%%routerip%%% Authorization: Basic %%%basicauth%%% [[[/REQUEST]]] [[[/STEP]]] [[[STEP]]] [[[REQUEST]]] GET /wancfg.cmd?action=view&linkCtrl=1&vpi=0&vci=35&conId=1 HTTP/1.1 Host: %%%routerip%%% Authorization: Basic %%%basicauth%%% [[[/REQUEST]]] [[[/STEP]]] [[[/HSRC]]] Proszę o napisanie informacji gdzie należy ten skrypt wkleić!! Nazlezy go wkleić do "Skrypt CLR", czy gdzie?? Proszę o informację:)) Last edited by Artur15; 10.12.2009 at 21:55. |
![]() |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|