JDownloader Community - Appwork GmbH
 

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 28.07.2013, 08:36
donpazur
Guest
 
Posts: n/a
Default Replik - nie pobiera

JD zbiera linki bez problemu, ale nie jest w stanie z nich pobierać. Jak klikam rozpoczęcie pobierania, to wyświetla mi się napis "Pobieranie", a nic nie pobiera i stoi w miejscu. Mam wersję JD 0.9.581 świeżo po aktualizacji, Java najnowsza. Da się coś z tym zrobic?
Reply With Quote
  #2  
Old 28.07.2013, 09:04
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,026
Default

1. Sprawdź czy działa pobieranie w przeglądarce

2. Zamieść przykładowe linki.

3. DLa JD1 - zgromadź logi wg poradnika poniżej, spakuj, zamieść na jakimś darmowym serwerze i wyslij link do mnie na PW
Reply With Quote
  #3  
Old 28.07.2013, 09:48
donpazur
Guest
 
Posts: n/a
Default

Pobieranie jest możliwe przez przeglądarkę.
Przykładowe linki podesłałem na PW + logi z JD
Reply With Quote
  #4  
Old 28.07.2013, 21:47
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,026
Default

Potwierdzam. W JD1 nie działa, działa w JD2 - proponuję przejść na nowszą wersję, aby uniknąć narastających problemów ze starą wersją JD1.
Reply With Quote
  #5  
Old 28.07.2013, 22:14
donpazur
Guest
 
Posts: n/a
Default

Na JD2 działa, dzięki. Ale prędkość jest dość niska. Zawsze pobieram 2 paczki jednocześnie. Gdy ciągnę przeglądarką to leci na full (1,6mb/s), a jak przez JD2 to średnio 500kb/s i się chwieje. Nie mam włączonego ograniczenia prędkości i również pobieram 2 party na raz, dodatkowo 1 część na plik. Czy coś muszę przestawić w ustawieniach żeby poprawić prędkość pobierania? Czy to poprostu tak wolno leci przez JD2 z replika i tak ma być?
Reply With Quote
  #6  
Old 29.07.2013, 08:02
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,026
Default

U mnie leci na full łącze ale wyłącznie jeśli pobieranie jest przy w włączonym koncie.
Natomiast pobieranie free jest ograniczone do mniej więcej 250 kbs/plik.
Ograniczenia co do liczby części na plik oraz liczby pobieranych plików na raz są we wtyczce - po testach wyszło mi, że większa liczba powoduje niestabilność.
Reply With Quote
  #7  
Old 29.07.2013, 18:12
donpazur
Guest
 
Posts: n/a
Default

Wstawiłem swoje dane z replika w miejsce konta premium w JD2 i śmiga full speed. Wszystko gra jak sie należy. Dzięki wielkie za pomoc!
Reply With Quote
  #8  
Old 02.08.2013, 14:36
dawidd6
Guest
 
Posts: n/a
Default

Mi natomiast nie działa na JD2 z wpisanym kontem. Jest error: Wtyczka przestarzała download token is null!

LOG:
Quote:
02.08.13 14.30.51to02.08.13 14.36.46 jdlog://1375447102105/

Last edited by dawidd6; 02.08.2013 at 14:38.
Reply With Quote
  #9  
Old 02.08.2013, 16:27
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,026
Default

Sprawdziłem na linku, który u ciebie generuje błąd - u mnie działa bez problemu.
Natomiast z twoich logów wynika, że zamiast strony z pobieraniem serwer zwrócił stronę do raportowania błędów.
Sprawdź czy działa ci pobieranie przez przeglądarkę - może był to jakiś błąd serwera lub problem jest z twoim połączeniem do niego.
Reply With Quote
  #10  
Old 02.08.2013, 16:44
dawidd6
Guest
 
Posts: n/a
Default

Przez Firefoxa pobiera

Niestety inne linki też nie działają

Wiesz może o co chodzi?

Last edited by editestowy; 02.08.2013 at 22:09. Reason: Edytuj posty, nie pisz jeden pod drugim!
Reply With Quote
  #11  
Old 02.08.2013, 20:19
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,026
Default

Na razie nie udało mi się powtórzyć błędu.
Czy nie używasz jekiegoś programu do kontroli połączenia/filtru antyspamowego itd?
Może on ingeruje w transmisję JD i powoduje, że serwer zwraca stronę o błędzie?
Reply With Quote
  #12  
Old 02.08.2013, 21:45
dawidd6
Guest
 
Posts: n/a
Default

Nie. Mam tylko Avasta

Może przez to że używam JD2 w wersji portable?

Last edited by editestowy; 02.08.2013 at 22:10.
Reply With Quote
  #13  
Old 02.08.2013, 22:18
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,026
Default

Co prawda używasz dość starej wersji Javy (1.7.0.04) ale nie powinno mieć to wpływu na połączenie, jeśli dobrze są skonfigurowane reguły antywirusa (najlepiej, żeby nie skanował ruchu sieciowego JD).
Sprawdź czy po wyłączeniu konta replik działa pobieranie free (ograniczone do 250 kbs).
Reply With Quote
  #14  
Old 03.08.2013, 12:36
dawidd6
Guest
 
Posts: n/a
Default

Nowy LOG na pobieraniu bez konta:
Quote:
03.08.13 12.31.10to03.08.13 12.31.31 jdlog://1375525899534/
Bez konta dzieje się to samo. Javę zaktualizowałem.

Dodam też, że wyłączyłem wszystkie osłony Avasta i nadal to samo

Last edited by dawidd6; 03.08.2013 at 12:39.
Reply With Quote
  #15  
Old 03.08.2013, 21:21
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,026
Default

Poprawione... download token nie jest już o stałej długości.

Zaktualizowana wtyczka powinna być dostępna dla JD2 w ciągu 10-50 minut.
Reply With Quote
  #16  
Old 04.08.2013, 10:04
dawidd6
Guest
 
Posts: n/a
Default

Teraz wszystko hula, dzięki.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT +2. The time now is 17:15.
Provided By AppWork GmbH | Privacy | Imprint
Parts of the Design are used from Kirsch designed by Andrew & Austin
Powered by vBulletin® Version 3.8.10 Beta 1
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.