JDownloader Community - Appwork GmbH
 

Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 05.01.2013, 15:28
Bufeq
Guest
 
Posts: n/a
Default egofiles.com - wtyczka przestarzała

Witam,

Dzisiaj zauwazylem ze mam problem ze sciaganiem linkow na koncie premium (wczoraj jeszcze wszystko bylo ok, nic nie grzebalem w ustawieniach).

Dostaje tylko komunikat "Wtyczka przestarzała".

Linki sa na serwisie egofiles.com

Sprawdzalem to na wersji 0.9.581 której do tej pory uzywalem oraz dzisiaj sprawdziłem to również na JD2 i jest to samo.

Bardzo proszę o pomoc, bo konto wykupione, a nic nie mogę już sciągnąć...

Linki restartowałem kilka razy nawet.

Cały dzień dzisiaj z tym walczyłem i nic nie wskorałem



Dzięki i pozdrawiam
Bufeq
Attached Files
File Type: txt przykladowe_linki.txt (308 Bytes, 154 views)
  #2  
Old 05.01.2013, 19:43
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,026
Default

Bez logów nic nie jestem w stanie powiedzieć.
Dostajesz komunikat przy rozpoczęciu pobierania?
Działa pobieranie w przeglądarce po zalogowaniu się na konto?
Jeśli tak, to utwórz LOG (najlepiej w wersji JD2, w tej wersji logi sa czytelniejsze => menu główne -> Utwórz Log i dalej postępuj wg wskazówek), otrzymany link do loga możesz wkleić na forum lub wysłac mi na PW.
  #3  
Old 06.01.2013, 00:20
Bufeq
Guest
 
Posts: n/a
Default

Zalogowalem sie przez strone zeby sprawdzić konto czy wszystko ok i zauwazylem ze po północy odnowił się po prostu limit transferu do wykorzystania - było 0.00gb i przeskoczyło na 20 gb (prawdopodobnie limit do wykorzystania na dobę).

Przy łączu 120mb/s nie jest to niestety zbyt dużo i transfer zużywa się bardzo szybko, ale nie w tym rzecz.

W aukcji nie było żadnej informacji o tym, że jest limit pobierania 20gb co mnie "troszeczke" wkurzyło - konto wykupione na miesiąc czasu w zasadzie za grosze i może dlatego.

Logi chyba już nie są potrzebne w takiej sytuacji.

@editestowy - dziękuję z góry za reakcje

Pozdrawiam,
Bufeq
  #4  
Old 06.01.2013, 09:40
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,026
Default

Jeśliby się ponownie pojawił tego typu problem, prosiłbym o logi, aby móc dodać obsługę takiej sytuacji do JD, np. poprzez wyświetlenie odpowiedniego komunikatu o wyczerpaniu limitu.
  #5  
Old 06.01.2013, 21:23
byczek02
Guest
 
Posts: n/a
Default

Problem z przestarzałymi wtyczkami dalej wystepuje na egofiles, nie umiem wkeić logów ale informuje. Problem wcale nie jest rozwiazany.

Last edited by byczek02; 06.01.2013 at 21:48.
  #6  
Old 06.01.2013, 22:33
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,026
Default

Nie ma logów, nie ma diagnozy.
Patrz post #2 i post #4.
Logów nie musisz wklejać - możesz je umieścić na jakimś darmowym serwerze i dać mi link na PW.
  #7  
Old 06.01.2013, 22:40
byczek02
Guest
 
Posts: n/a
Default

Tylko informuje....
  #8  
Old 06.01.2013, 22:59
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,026
Default

No ale tego informacja w niczym nie pomaga.
Potrzebny jest log, żeby stwierdzić co jest przyczyną komunikatu.
Dodatkowo nie napisałeś, czy chodzi o konto Premium, czy darmowe pobieranie, nie podałeś przykładowych linków itd...
  #9  
Old 25.01.2013, 21:06
alex35cj
Guest
 
Posts: n/a
Default mam to samo z egofiles

Witam, specjalnie sie zarejestrowałem by powiedzieć o tym problemie. Mam to samo co kolega wyżej, dlatego nie zakładałem nowego postu. Mianowicie, EGOFILES kupione na allegro nie pobiera- wtyczka przestarzała, wszystkie aktualizacje po instalowane. Z egofiles bez premium ciągnie.
LOG mam http://jdownloader.org/pastebin/105284
link przykładowy tu: **External links are only visible to Support Staff****External links are only visible to Support Staff**
Ha właśnie zrobiłem, po przeczytaniu innego tematu. Maiłem zaznaczone dwa konta premium dla egofiles, jedno stare nie aktywne i drugie dzisiejsze. Niestety program korzystał najpierw z tego nie aktywnego i olewał linki.

Last edited by alex35cj; 25.01.2013 at 21:11.
  #10  
Old 07.03.2013, 21:22
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,026
Default

@qwerty
Jeszcze jeden taki post i się qwerty pożegnasz z forum.
Obowiązują tu reguły a nie chamskie posty spod budki z piwem.

Debil pożegnał się z forum, jego posty zostały skasowane.

@alex35cj
Spakuj log i wrzuć na jakiś darmowy serwer - pastebin mi nie działa, na PW wyślij mi link do logów + dane konta - będę potrzebował do weryfikacji - być może egofiles zmieniło coś na stronach pobierania.

Last edited by editestowy; 09.03.2013 at 00:48.
  #11  
Old 12.03.2013, 13:50
Sfor
Guest
 
Posts: n/a
Default

W dniu wczorajszym miałem problem z komunikatem o przestarzałości wtyczki przy dostępie bez konta premium. Kilka plików pobrało, ale większość została zatrzymana na tym błędzie.

http://jdownloader.org/pastebin/107847
  #12  
Old 12.03.2013, 15:02
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,026
Default

@Sfor
Spakuj log i wrzuć na jakiś darmowy serwer - pastebin mi nie działa.

Ewentualnie prosiłbym o spróbowanie w JD2 - tam obsługa logów jak i samo jądro pobierania są znacznie przebudowane i moim zdaniem działają lepiej niż w JD1/Stable.
  #13  
Old 13.03.2013, 13:56
Sfor
Guest
 
Posts: n/a
Default

Zainstalowałem JD2. Problem pozostał, ale komunikat jest nieco dłuższy:
"Wtyczka przestarzała reCaptcha ID not recognized"
  #14  
Old 13.03.2013, 19:37
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,026
Default

Komunikat powinien być nieco inny: "Your IP have reached daily downloading limit" czyli "Przekoczyłeś dzienny limit pobierania dla twojego adresu IP".
Być może Egofiles wprowadził ostatnio jakiś limit sumarycznej, dziennej wielkości pobrań dla użytkowników free - dodałem obsługę takiego przypadku.

Poprawka dla JD2 powinna być dostępna automatycznie za kilka-kilkanaście minut, dla wersji starszych należy czekać na standardową procedurę aktualizacji.
  #15  
Old 16.03.2013, 17:00
Sfor
Guest
 
Posts: n/a
Default

Teraz jest znacznie lepiej, ale od czasu do czasu pojawia się komunikat: "Wtyczka przestarzała Błąd:Throwable".

Spoiler:
16.03.13 15.42.14to16.03.13 15.42.16 jdlog://1363449389054/
  #16  
Old 16.03.2013, 20:04
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,026
Default

Jeśli używasz JD2, to zaktualizuj Javę do wersji 7.
- developerzy zalecają kombinacje: JD1 z Java6 oraz JD2/Java 7.
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT +2. The time now is 17:32.
Provided By AppWork GmbH | Privacy | Imprint
Parts of the Design are used from Kirsch designed by Andrew & Austin
Powered by vBulletin® Version 3.8.10 Beta 1
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.