JDownloader Community - Appwork GmbH
 

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #41  
Old 09.02.2010, 00:44
siwek
Guest
 
Posts: n/a
Default

Mój błąd, bo nie wziąłem pod uwagę konta premium. Chyba nikomu nie zależy żeby utrudniać nam życie, tylko że chyba najwięcej osób ściąga pliki z hotfile właśnie z Polski, więc wybrali nas do testowania. W przyszłości też inne kraje będą mieć swoje przekierowania na stronę w ich językach. Inna sprawa że zrobili to niechlujnie i strona jest częściowo po polsku, angielsku i rosyjsku.
Reply With Quote
  #42  
Old 10.02.2010, 22:02
icek
Guest
 
Posts: n/a
Default

Jakby ktoś wymyślił nowy sposób na hotfile-premium i zamieścil opis co i jak zmienić, byłbym niezmiernie wdzięczny.
Reply With Quote
  #43  
Old 12.02.2010, 08:37
aaddaamm
Guest
 
Posts: n/a
Default

Ale stary sposób nadal działa. Czego oczekujesz od nowego?
Reply With Quote
  #44  
Old 13.02.2010, 12:37
icek
Guest
 
Posts: n/a
Default

Właśnie mi nie działa. Nie wiem jakim cudem plik wtyczki hotfile-premium sam się mi podmienia w trakcie działania programu jD. Robię dokładnie jak w opisie, czyli wyłączam jD, podmieniam, włączam i uaktywniam wtyczkę. I nie ma. I w tym momencie mam stary plik wtyczki. Problem ten pojawił się mi w poniedziałek, po tym jak zrobił się mi upgrade jD. Wcześniej jD nie zmieniał mi podmienionej wtyczki. Może jest sposób, ażeby wyłaczyć 'aktualizację' wtyczki? nie wiem, nie znam się niestety.

Last edited by icek; 13.02.2010 at 12:46.
Reply With Quote
  #45  
Old 13.02.2010, 14:36
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,029
Default

Wyłączyć opcję automatycznego startu aktualizacji.
Reply With Quote
  #46  
Old 13.02.2010, 22:27
aaddaamm
Guest
 
Posts: n/a
Default

Dobrze dziala za drugim uruchomieniem jD nawet przy włączonych aktualizacjach ale trzeba za każdym razem powtarzać procedurę

1) jDownloader.exe

zaczekać jak się uaktualni i wyłączyć

2) copy HotFileCom_old.class HotFileCom.class

3) jDownloader.exe

i włączyć konto hotfile



Na jakiejś starszej wersji jD (chyba 0.933) działa bez uaktualnień
Reply With Quote
  #47  
Old 14.02.2010, 16:07
lenio132
Guest
 
Posts: n/a
Default

Quote:
Originally Posted by aaddaamm View Post
Dobrze dziala za drugim uruchomieniem jD nawet przy włączonych aktualizacjach ale trzeba za każdym razem powtarzać procedurę

1) jDownloader.exe

zaczekać jak się uaktualni i wyłączyć

2) copy HotFileCom_old.class HotFileCom.class

3) jDownloader.exe

i włączyć konto hotfile



Na jakiejś starszej wersji jD (chyba 0.933) działa bez uaktualnień

Okey konto premium działa "konto prawidłowe"))) lecz nie moge pobrac zadnego partu bo mi pobiera 8,76 KB np. z 2000MB i w JD pokazuje się bład "Niekompletnie pobrany" i wznawia od poczatku :( i tak w kółko i tak jest każdy plikiem na hotfile:(

a i nieraz pokarze się "Nie obslugiwany format nagłowka:null" moze chodzi o to ze juz nie ma http...://pl.hotfile.com/blabla lecz znowu jest normalnie http...://hotfile.com/blabla bez PL

POMOCY :((

Last edited by lenio132; 14.02.2010 at 16:11.
Reply With Quote
  #48  
Old 14.02.2010, 20:31
aaddaamm
Guest
 
Posts: n/a
Default

Zobacz co jest w tym pliku 8KB. W środku pewnie będzie strona .html a na niej tekst bledu.
Mialem kiedys podobny problem gdy skonczyl sie termin waznosci konta premium (Niestety w programie teraz nie widac jaki jest wlasciwy termin).
Spróbuj ściągnąć coś przez www jeśli masz taką możliwość i napisz co wyświetla.
Reply With Quote
  #49  
Old 14.02.2010, 23:51
lenio132
Guest
 
Posts: n/a
Default

Quote:
Originally Posted by aaddaamm View Post
Zobacz co jest w tym pliku 8KB. W środku pewnie będzie strona .html a na niej tekst bledu.
Mialem kiedys podobny problem gdy skonczyl sie termin waznosci konta premium (Niestety w programie teraz nie widac jaki jest wlasciwy termin).
Spróbuj ściągnąć coś przez www jeśli masz taką możliwość i napisz co wyświetla.
tzn. to normalny nie dokoczony part zadnej strony tam nie ma :( Konto na 100% mam wazne:) przez przegladarke sciaga sie normalnie tyle ze z maksymalna predkoscia 15KB :( i nie wiem dlaczego tak jest ;/
Reply With Quote
  #50  
Old 15.02.2010, 01:10
siwek
Guest
 
Posts: n/a
Default

Quote:
Originally Posted by lenio132 View Post
...przez przegladarke sciaga sie normalnie tyle ze z maksymalna predkoscia 15KB...
No czyli nie jest to wina JD, a to chyba chciałeś wiedzieć.
Reply With Quote
  #51  
Old 15.02.2010, 02:16
lenio132
Guest
 
Posts: n/a
Default

ja uwazam ze to jest wina JD poniewaz przez przegladarke wszystko ladnie sie sciaga np. cale 200 MB tylko wolno;/, a w JD z jednego parta sciaga mi sie tylko 8 KB z 200 MB i wyskakuje blad ;/
Reply With Quote
  #52  
Old 15.02.2010, 10:38
siwek
Guest
 
Posts: n/a
Default

To nie pisz na drugi raz, że przez przeglądarkę dobrze tylko że wolno, bo właśnie tak napisałeś. Ja ściągam z konta darmowego i w dzień mam wolniej, a w nocy całkiem nieźle - ze 150 kB/s przy skaczącym transferze. Widać coś u ciebie z netem szwankuje, albo coś ci blokuje. Antyvir?
Reply With Quote
  #53  
Old 17.02.2010, 15:50
stawka
Guest
 
Posts: n/a
Default

Quote:
Originally Posted by lenio132 View Post
Okey konto premium działa "konto prawidłowe"))) lecz nie moge pobrac zadnego partu bo mi pobiera 8,76 KB np. z 2000MB i w JD pokazuje się bład "Niekompletnie pobrany" i wznawia od poczatku :( i tak w kółko i tak jest każdy plikiem na hotfile:(

a i nieraz pokarze się "Nie obslugiwany format nagłowka:null" moze chodzi o to ze juz nie ma http...://pl.hotfile.com/blabla lecz znowu jest normalnie http...://hotfile.com/blabla bez PL

POMOCY :((
Musisz w panelu użytkownika konta hotfile zaznaczyć opcję:

bezpośrednie ściąganie: (Odznacz, jeśli chcesz zobaczyć adres pliku przed ściągnięciem. Przydatne dla menagerów pobierania, np. Getright, Flashget, etc. )
Reply With Quote
  #54  
Old 17.02.2010, 16:42
coyotxxx coyotxxx is offline
DSL Light User
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 32
Default

HotFileCom_old.class HotFileCom.class

skoąd mogę pobrać ten plik HotFileCom_old.class
Reply With Quote
  #55  
Old 17.02.2010, 16:44
coyotxxx coyotxxx is offline
DSL Light User
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 32
Default

Wszędzie jest podawany tylko ten plik HotFileCom.class a ja jak go podmieniam to w momencie kiedy chcę dodać konto premium to nie mam hotfile.com
co robię nie tak
Reply With Quote
  #56  
Old 17.02.2010, 21:04
aaddaamm
Guest
 
Posts: n/a
Default

Plik HotFileCom.class musi być podmieniony przed uruchomieniem programu. W innym wypadku wtyczka może niebyć znaleziona i nie można dodać takiego konta.

HotFileCom_old.class (nazwa umowna) to plik który zawiera poprawkę umożliwiającą poprawne logowanie dla polskich userów premium do znalezienia na tym forum pod nazwą HotFileCom.zip.
Reply With Quote
  #57  
Old 17.02.2010, 21:27
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,029
Default

Wtyczki ladowane sa jednorazowo podczas startu jD. Jeśli wtyczka (hostera) nie zostanie wrzucona do katalogu: ""\jd\plugins\hoster" (w głownym katalogu jD) - nie zostanie załadowana, a więc hosting hotfile nie będzie widoczny w samym programie.
Reply With Quote
  #58  
Old 29.05.2010, 09:32
krauze krauze is offline
Modem User
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 1
Default

chciałbym odświeżyć temat, używam Debiana i pobieranie plików z hotfile premium za pomocą javy (jd) wydaje się jedyną opcją. Niestety jd, od pewnego czasu, nie pobiera plików z tego serwisu. Oczywiście można używać przeglądarki, jednak przy większej ilości linków jest to skrajnie niewygodne.

Podmienił bym wersję wtyczki hotfile.class na starszą, zamieszczoną tutaj powyżej. Niestety linki wygasły. Także prosił bym o reupload
Reply With Quote
  #59  
Old 29.05.2010, 14:37
werty2
Guest
 
Posts: n/a
Default

Nie mogę wpisać codu bo pokazuje się taki błąd jak to naprawić **External links are only visible to Support Staff****External links are only visible to Support Staff**

Last edited by werty2; 29.05.2010 at 17:50.
Reply With Quote
  #60  
Old 29.05.2010, 17:37
siwek
Guest
 
Posts: n/a
Default

Żeby link był widoczny wystarczy przed linkiem wpisać [c o d e] treść linku [/c o d e] - ale bez spacji.
Albo kliknąć pod postem na "Quote" i wtedy zobaczycie link
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT +2. The time now is 10:49.
Provided By AppWork GmbH | Privacy | Imprint
Parts of the Design are used from Kirsch designed by Andrew & Austin
Powered by vBulletin® Version 3.8.10 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.