JDownloader Community - Appwork GmbH
 

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 14.03.2014, 13:43
djmakinera djmakinera is offline
JD Legend
 
Join Date: May 2010
Location: Poland
Posts: 8,353
Default Spowolnione pokazywanie Sub-Menu

Spowolnione pokazywanie Sub-Menu
Np. Wybieram w menu podręcznym

Inne > jakaś opcja(Submenu)
Właciwości > jakaś opcja(Submenu)
musze czekać około 10-11 sekund na pokazanie

Testowałem : Liczba części na plik - 1 ... /Max. liczba równoczesnych pobierać też 1

Mógłbym to pokazać na Video, że tak się dzieje ale chyba ostatnio ktoś zaobserwował, że aplikacja znów stała się "ciężka"

Last edited by djmakinera; 14.03.2014 at 13:47.
Reply With Quote
  #2  
Old 14.03.2014, 21:21
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,029
Default

Hmmm.. u mnie nie zauważyłem takich objawów - jakieś konkretne opcje (bo pamiętaj, że menu można całkowicie przebudować i twoje "Inne" może być zupełnie różne od moich "Inne"), czy też np. tylko te z odświeżaniem/dostępem do katalogów?
W twoim przypadku - zawsze się tak dzieje, czy tylko jeśli działa w tle jakiś inny wątek (pobieranie, dekrypter) - może on tak obciąża silnik, że GUI działa w "zwolnionym" tempie.
Reply With Quote
  #3  
Old 14.03.2014, 22:20
djmakinera djmakinera is offline
JD Legend
 
Join Date: May 2010
Location: Poland
Posts: 8,353
Default

Sam zobacz na Video ...

Mam tylko JDownloader 2 właczony, nic nie pobieram...

**External links are only visible to Support Staff****External links are only visible to Support Staff** (plik 1 MB)
Reply With Quote
  #4  
Old 14.03.2014, 22:59
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,029
Default

Nie wygląda to na problem ze sterownikami do karty, bo mam te same co ty,
więc raczej coś innego.
Zresetowałem też menu do domyślego i działa też ok.
Używasz jakiś specjalnych opcji uruchamiania JD2? A może duża liczba pakietów/plików przymula - to wtedy musiałbyś zrobić próbę - uruchomić czystego JD2 albo na chwilę przenieść listy pobierania/zbieracza (pliki ZIP z podkatalogu CFG), dodać kilka linków i zweryfikować czy dzieje się to samo.
Reply With Quote
  #5  
Old 14.03.2014, 23:12
djmakinera djmakinera is offline
JD Legend
 
Join Date: May 2010
Location: Poland
Posts: 8,353
Default

To wina ostatnich aktualizacji JD2

bo wcześniej było dobrze...
nie ma co szukać innych przyczyn...
zresztą użytkownicy an forum mają podobne problemy ze stabilnością lub wydajnością...

Czy JD2 z pustą listą (brak linków) może pobierac 2,8 gb RAM?

U mnie tak...

Obojątnie czy jest np.

3000 linków - 2,8 GB RAM
100 linków - 2,8 GB RAM



Dlaczego tak się dzieje?
Przypuszczam, że JD2 nie redukuje/nie zmniejsza używanej pamięci RAM w chwili gdy lista się kurczy nawet do zera - wszystkie pliki pobrane..
Czy JD2 z pustą listą (brak linków) może pobierac 2,8 GB RAM?






Można do tego stworzyć bilet???

Aplikacja GIU ? - pobiera da dużo CPU (nawet podczas zwykłego przewijania)
i bardzo dużo pamięci ..stąd te pewne spowolnienia...



1371 LINKÓW
162 PAKIETY


2,8 GB RAM

Mogę pobrac do końca a pamięć praktycznie nie zmaleje !!!


VIDEO
**External links are only visible to Support Staff****External links are only visible to Support Staff**

oraz INNE błedy - wymienić - pokazać na Video????

Last edited by djmakinera; 14.03.2014 at 23:52.
Reply With Quote
  #6  
Old 14.03.2014, 23:57
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,029
Default

1. Ale z tego co pamiętam, to ty przydzielasz Javie jakieś niestandardowe wartości sterty i pamięci na starcie więc być może tyle w sumie rezerwujesz. Jakie masz parametry startowe?
2. Doliczyłem się... 3 użytkowników z podobnym problemem - w tej chwili aktywnych użytkowników na forum jest ~250. Tak więc problem występuje w specyficznych konfiguracjach.
3. Bilecik mógłby założyć, gdyby podobny problem występował u mnie - wtedy mógłbym go dokładnie opisać. Zakładanie zgłoszenia z zrzutem ekranu/linkiem do video jest bez sensu, bo nie na każdej konfiguracji jak widać problem jest powtarzalny.

Tak więc, albo decydujesz się na sesję Team Viewera np. z jiazem, albo spakuj swój katalog CFG, wrzuć do pastebina (podając mi np. na PW link), podaj opcje startowe i wtedy utworzę zgłoszenie.
Reply With Quote
  #7  
Old 15.03.2014, 00:01
djmakinera djmakinera is offline
JD Legend
 
Join Date: May 2010
Location: Poland
Posts: 8,353
Default

editestowy - mogę zrobic sesje z Jiazem nie ma problemu
tylko jest "problem"

Aby ten problem powstał należy utworzyć listę pobierania...
pobierać, pobierać ... aż pamięć będzie wzrastała ...
No i wtedy ten problem występuje....

Więc Jiaz nie będzie miał tyle czasu an testowanie... Chyba rozumiesz, że

PROBLEM NIE WYSTĄPI ODRAZU po uruchomieniu aplikacji...

Jiaz przeprowadzi TeamViewer ale nie dostrzeże problemów..
Potrzeba wiecej czasu aby go otworzyć np. godzinę...

Last edited by djmakinera; 15.03.2014 at 00:05.
Reply With Quote
  #8  
Old 15.03.2014, 00:21
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,029
Default

No ale to co piszesz teraz i w innym mailu (dzieje się tak przy pobieraniu z VK) to już jest jakiś trop.
Tak więc chyba najlepiej byłoby wysłać CFG do supportu i opisać jak dojść do takiej sytuacji.
Reply With Quote
  #9  
Old 15.03.2014, 00:26
djmakinera djmakinera is offline
JD Legend
 
Join Date: May 2010
Location: Poland
Posts: 8,353
Default

wysłalem log ale bez opisu ...
nie wiedziałem jak to opisac po angielsku ...

Last edited by djmakinera; 15.03.2014 at 00:30.
Reply With Quote
  #10  
Old 15.03.2014, 00:39
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,029
Default

Mozna tak:
"I've noticed very high memory/CPU usage after downloading from <host>.
Also I observed very slow menu/submenu response: <link do limiku> or JD freezes.

The problem is not happening at the beginning of the downloads, it will happen after (tu podaj np. 1 hour/2 hours) of downloading from the hoster.

Please check it."

I dołącz do maila spakowane CFG, żeby mieli listę pobierania i co tam jeszcze potrzeba do weryfikacji (chyba VK wymaga konta).
Reply With Quote
  #11  
Old 15.03.2014, 00:49
djmakinera djmakinera is offline
JD Legend
 
Join Date: May 2010
Location: Poland
Posts: 8,353
Default

Wporządku ... napiszę....



a teraz z innej beczki..

Nie mogę usunać linków...
Mam taki błąd w logu:



--ID:26TS:1394832739128-14-03-14 22:32:19 - [org.appwork.utils.swing.dialog.ConfirmDialog(<init>)] -> Utils>Gui.log>Dialog [Usuń][Przerwij]
flag: 1000000000
title: Czy na pewno?
msg:
Czy na pewno chcesz: Usuń Linki:nieudane

55 Link(-i) do usunięcia
0 plików(0 B) na dysku
Linków pozostawionych na liście Pobierania: 1
--ID:26TS:1394832739128-14-03-14 22:32:19 - [org.appwork.utils.swing.dialog.AbstractDialog$8(runInEDT)] -> Utils>Gui.log>Force Dummy Init
--ID:26TS:1394832739128-14-03-14 22:32:19 - [org.appwork.utils.swing.dialog.AbstractDialog$11(runInEDT)] -> Utils>Gui.log>Reset Dummy Info
--ID:26TS:1394832739129-14-03-14 22:32:19 - [org.appwork.utils.swing.dialog.AbstractDialog$8(runInEDT)] -> Utils>Gui.log>Force Dummy Init
--ID:26TS:1394832739129-14-03-14 22:32:19 - [jd.gui.swing.jdgui.JDGui$24(edtRun)] -> SilentMode: Mainframe has Focus:
--ID:26TS:1394832739129-14-03-14 22:32:19 - [org.appwork.utils.swing.dialog.AbstractDialog$11(runInEDT)] -> Utils>Gui.log>Reset Dummy Info
--ID:26TS:1394832739129-14-03-14 22:32:19 - [org.appwork.utils.swing.dialog.AbstractDialog(displayDialog)] -> Utils>Gui.log>Display Dialog: dialog_Czy_na_pewno__Czy_na_pewno_chcesz__Usu__Linki_nieudane____55_Link__i__do_usuni_cia__0_plik_w_ 0_B__na_dysku__Link_w_pozostawionych_na_li_cie_Pobierania__1
--ID:26TS:1394832739139-14-03-14 22:32:19 - [org.appwork.utils.swing.EDTHelper.run(EDTHelper.java:93)] -> Utils>Gui.log>SEVERE Exception occurred
java.lang.InternalError: Bieżący proces wykorzystał wszystkie dozwolone przez system dojścia do obiektów Window Manager.


at sun.awt.windows.WToolkit.eventLoop(Native Method)
at sun.awt.windows.WToolkit.run(Unknown Source)
at java.lang.Thread.run(Unknown Source)
Reply With Quote
  #12  
Old 15.03.2014, 15:45
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,029
Default

Zablokowane przez inny proces?
Reply With Quote
  #13  
Old 15.03.2014, 18:02
djmakinera djmakinera is offline
JD Legend
 
Join Date: May 2010
Location: Poland
Posts: 8,353
Default

Trudno powiedzieć po restarcie JD2 wszystko wraca do normy...
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT +2. The time now is 05:37.
Provided By AppWork GmbH | Privacy | Imprint
Parts of the Design are used from Kirsch designed by Andrew & Austin
Powered by vBulletin® Version 3.8.10 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.