JDownloader Community - Appwork GmbH
 

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #2521  
Old 27.01.2017, 18:40
avada avada is offline
Linkgrabbing Monster
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 83
Default

Increasingly downloading videos started to fail. (Not just with JD)
Right now I can't download this with anything: **External links are only visible to Support Staff****External links are only visible to Support Staff**

I only get a "(BQ).jpg" in a "(BQ)" package. So even fetching the page title fails.

Last edited by avada; 27.01.2017 at 18:47.
Reply With Quote
  #2522  
Old 27.01.2017, 18:42
Jiaz's Avatar
Jiaz Jiaz is offline
JD Manager
 
Join Date: Mar 2009
Location: Germany
Posts: 79,458
Default

Please provide a log, https://support.jdownloader.org/Know...d-session-logs
and post shown logID
__________________
JD-Dev & Server-Admin
Reply With Quote
  #2523  
Old 27.01.2017, 19:51
avada avada is offline
Linkgrabbing Monster
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 83
Default

Quote:
Originally Posted by Jiaz View Post
Please provide a log, **External links are only visible to Support Staff**...
and post shown logID
Alright, this includes a couple tries and some other videos:
Code:
27.01.17 18.33.26 <--> 27.01.17 19.46.24 jdlog://8535179150841/
This, only has the problematic video:
Code:
27.01.17 19.46.52 <--> 27.01.17 19.48.34 jdlog://3635179150841/
(But this time the title was fetched properly, also the description isn't missing anymore, only the video)
Reply With Quote
  #2524  
Old 29.01.2017, 23:08
avada avada is offline
Linkgrabbing Monster
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 83
Default

It looks like only youtube-dl can find and download the 1080p mp4/AVC stream.

It's still odd though. The other two parts are normal with all the VP9 streams available.
Reply With Quote
  #2525  
Old 30.01.2017, 18:14
Jiaz's Avatar
Jiaz Jiaz is offline
JD Manager
 
Join Date: Mar 2009
Location: Germany
Posts: 79,458
Default

@avada: doesn't work for me neither, even in browser it doesnt work (vp9 only). we will check.
Do you have other links that show same issue? Please send example links to support@jdownloader.org
__________________
JD-Dev & Server-Admin
Reply With Quote
  #2526  
Old 30.01.2017, 18:38
avada avada is offline
Linkgrabbing Monster
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 83
Default

Quote:
Originally Posted by Jiaz View Post
@avada: doesn't work for me neither, even in browser it doesnt work (vp9 only). we will check.
Do you have other links that show same issue? Please send example links to support@jdownloader.org
I encountered such before where there was no webm and MP4 failed to download. I didn't make note though.

(VP9 streams missing is nothing special in itself)
Reply With Quote
  #2527  
Old 31.01.2017, 09:00
cine cine is offline
Giga Loader
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 92
Default

**External links are only visible to Support Staff****External links are only visible to Support Staff**

This video is not recognized by the left collector and can not be downloaded.
Reply With Quote
  #2528  
Old 31.01.2017, 09:39
Jiaz's Avatar
Jiaz Jiaz is offline
JD Manager
 
Join Date: Mar 2009
Location: Germany
Posts: 79,458
Default

@cine: Thanks, we will check this asap
__________________
JD-Dev & Server-Admin
Reply With Quote
  #2529  
Old 31.01.2017, 12:13
Jiaz's Avatar
Jiaz Jiaz is offline
JD Manager
 
Join Date: Mar 2009
Location: Germany
Posts: 79,458
Default

fixed with next update,thanks for reporting
__________________
JD-Dev & Server-Admin
Reply With Quote
  #2530  
Old 11.02.2017, 04:45
travestree travestree is offline
Giga Loader
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 96
Default

When highest quality vp9 advanced option is enabled sometimes link grabber will fail to grab anything because youtube tends to encode the vp9 stream last.
Would be nice if there were an automatic fall back option to add the next best with a warning so it doesn't silently fail. Or simply a warning popup that the queue wasn't actually updated yet. I'd rather not leave add mp4 on and double the clutter in the link grabber queue for all the videos which do have vp9's completed.
Happens quite a bit on long video streams as they take youtube sometimes a day to encode into vp9
Reply With Quote
  #2531  
Old 13.02.2017, 18:31
Jiaz's Avatar
Jiaz Jiaz is offline
JD Manager
 
Join Date: Mar 2009
Location: Germany
Posts: 79,458
Default

Could you please provide example links? maybe a logfile too, see https://support.jdownloader.org/Know...d-session-logs and post the shown logID.
In case the format is not available yet, it highly depends if youtube signals that it will be there in future. Without that information there is no real way to differ between *not available* and *maybe available in future*.
So you setup to chose vp9 only and when it is missing, nothing is shown, correct?
__________________
JD-Dev & Server-Admin
Reply With Quote
  #2532  
Old 16.02.2017, 02:41
travestree travestree is offline
Giga Loader
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 96
Default

Yes, the vp9 as best option was something I had to enable under advanced features long ago I think. I only have best webm checked off.
Usually youtube transcodes the mp4 releases first, and the longer the video, the longer it takes to get the vp9 out.

currently working example
**External links are only visible to Support Staff****External links are only visible to Support Staff**

by the time you see it though, it might have a vp9
just a matter of finding a recently ended live stream.
15.02.17 17.39.33 <--> 15.02.17 17.41.14 jdlog://8240379150841/

Last edited by travestree; 16.02.2017 at 02:45.
Reply With Quote
  #2533  
Old 16.02.2017, 15:03
Jiaz's Avatar
Jiaz Jiaz is offline
JD Manager
 
Join Date: Mar 2009
Location: Germany
Posts: 79,458
Default

So in case the vp9 isnt available, what should JDownloader do? It can either fail silenty (as it does right now) or we can add fallback support to next quality. You can already do that by adding mp4 to the collection settings yourself.
__________________
JD-Dev & Server-Admin
Reply With Quote
  #2534  
Old 17.02.2017, 06:57
travestree travestree is offline
Giga Loader
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 96
Default

The problem is that it doesn't fail over, it adds both in all cases where vp9 also exists which leads to additional work and clutter.
A fail over only in cases where the vp9 doesn't exist would be nice, perhaps with notification?
Reply With Quote
  #2535  
Old 17.02.2017, 09:45
Jiaz's Avatar
Jiaz Jiaz is offline
JD Manager
 
Join Date: Mar 2009
Location: Germany
Posts: 79,458
Default

You mean it adds VP9 and MP4 but you only want VP9. MP4 only in case VP9 fails/missing?
__________________
JD-Dev & Server-Admin
Reply With Quote
  #2536  
Old 17.02.2017, 21:00
atik atik is offline
Black Hole
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 263
Default

jdownloader dont show the video name, if i copy the link.
example:
**External links are only visible to Support Staff****External links are only visible to Support Staff**
Reply With Quote
  #2537  
Old 19.02.2017, 21:39
dbkarm dbkarm is offline
Giga Loader
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 90
Default

Quote:
Originally Posted by dbkarm View Post
This is the video where the track is not named properly

**External links are only visible to Support Staff**...
Another example happened today. It says "Various files" instead of "RF Personal Monitors, Gadget or Tool?":
**External links are only visible to Support Staff****External links are only visible to Support Staff**

Reply With Quote
  #2538  
Old 19.02.2017, 23:06
raztoki's Avatar
raztoki raztoki is offline
English Supporter
 
Join Date: Apr 2010
Location: Australia
Posts: 17,614
Default

@dbkarm
not reproducible here under my youtube plugin packagename/filename settings
packagename: Der Fehlende Part
filename: rfsolutions - 201209141200 - RF Personal Monitors, Gadget or Tool_ - IM8PCunjLow (720p_30fps_H264-192kbit_AAC).mp4

@atik
make sure you have qualities available for it to work.
packagename: Der Fehlende Part
filename: Der Fehlende Part - 201702171200 - Martin Schulz - Gottkanzler in spe mit Glaubwürdigkeitsproblem - i4ocldNj5aI (720p_30fps_H264-192kbit_AAC).mp4
__________________
raztoki @ jDownloader reporter/developer
http://svn.jdownloader.org/users/170

Don't fight the system, use it to your advantage. :]
Reply With Quote
  #2539  
Old 20.02.2017, 12:42
Jiaz's Avatar
Jiaz Jiaz is offline
JD Manager
 
Join Date: Mar 2009
Location: Germany
Posts: 79,458
Default

@dbkarm: Please check Settings-Plugins- search for youtube, the package-/filename patterns
__________________
JD-Dev & Server-Admin
Reply With Quote
  #2540  
Old 21.02.2017, 18:18
travestree travestree is offline
Giga Loader
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 96
Default

Quote:
Originally Posted by Jiaz View Post
You mean it adds VP9 and MP4 but you only want VP9. MP4 only in case VP9 fails/missing?
It means that one could add both "best" webm and mp4 or even aac to get around the problem, but it would lead to additional entries in the queue to sort out for all the entries which do not need this.

YouTube seems to encode the VP9 for each video last, so for long streams they can not exist at all for a day, and only having vp9 webm "best" creates a silent fail condition. I guess that is the problem, the silent fail.
Reply With Quote
  #2541  
Old 22.02.2017, 19:40
dbkarm dbkarm is offline
Giga Loader
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 90
Default

Quote:
Originally Posted by raztoki View Post
@dbkarm
not reproducible here under my youtube plugin packagename/filename settings
packagename: Der Fehlende Part
filename: rfsolutions - 201209141200 - RF Personal Monitors, Gadget or Tool_ - IM8PCunjLow (720p_30fps_H264-192kbit_AAC).mp4

@atik
make sure you have qualities available for it to work.
packagename: Der Fehlende Part
filename: Der Fehlende Part - 201702171200 - Martin Schulz - Gottkanzler in spe mit Glaubwürdigkeitsproblem - i4ocldNj5aI (720p_30fps_H264-192kbit_AAC).mp4
The same happens with this video:
**External links are only visible to Support Staff****External links are only visible to Support Staff**

Quote:
Originally Posted by Jiaz View Post
@dbkarm: Please check Settings-Plugins- search for youtube, the package-/filename patterns
Can you post a screenshot? With all the other videos just works perfect...
Reply With Quote
  #2542  
Old 23.02.2017, 10:26
Jiaz's Avatar
Jiaz Jiaz is offline
JD Manager
 
Join Date: Mar 2009
Location: Germany
Posts: 79,458
Default

@dbkarm: works fine here. for filename, did you check Settings-Plugins- search for youtube, the package-/filename patterns, *VIDEO_NAME* must be included
__________________
JD-Dev & Server-Admin
Reply With Quote
  #2543  
Old 25.02.2017, 21:54
dbkarm dbkarm is offline
Giga Loader
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 90
Default

Quote:
Originally Posted by Jiaz View Post
@dbkarm: works fine here. for filename, did you check Settings-Plugins- search for youtube, the package-/filename patterns, *VIDEO_NAME* must be included
Can you post a screenshot of the setting? With all the other videos just works perfect...
Reply With Quote
  #2544  
Old 27.02.2017, 00:34
Venturas Venturas is offline
Modem User
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 2
Default

Hi,

I've the same error as avada and dbkarm. I've experienced the same type of error on my machine, but it seems like a rather difficult error to reproduce on other machines. The link provided by avada works just fine for me, but this link **External links are only visible to Support Staff****External links are only visible to Support Staff** doesn't work for me. In the linkgrabber the video's name is missing and it just says: "(1080p_30fps_H264-128kbit_AAC).mp4". When I try to reproduce the error, JDownloader successfully managed to grab 134 YouTube videos (from several different YouTube channels) and naming them correctly, but when it came to the 135th video, the bug occured. The error seems to only occur on videos from certain YouTube channels. In my case the YouTube Channel is "ChillYourMind".

If I clear my linkgrabber and I randomly copies video URLs from the affected YouTube channel (**External links are only visible to Support Staff****External links are only visible to Support Staff**), the error occurs after JDownloader have successfully grabbed and named 27 videos, but on the 28th, the bug occurs once again. The video affected this time is **External links are only visible to Support Staff****External links are only visible to Support Staff** .

I did a third round from the same YouTube channel. The bug occurred on the 22nd video (**External links are only visible to Support Staff****External links are only visible to Support Staff**).

Log:
25.02.17 22.36.22 <--> 26.02.17 03.37.22 jdlog://3559379150841/

I've disabled the setting where JDownloader creates a new folder for every file you download. The YouTube plugin is set to only grab the best video, description, subtitle, audio etc. The plugin's naming settings seems to be the default (I haven't touched them). I use JDownloader 2 for Mac.

The plugin's naming settings: http://i.imgur.com/A9mOIYh.png

Written February 26 2017
__________________________________

So a day has past since the text above was written (needed to be approve before I could post). However, now the links that I gave as examples works, they do not produce the error as they did yesterday).

Links where the error has occurred (YouTube channel in parentheses)

February 27 2017
**External links are only visible to Support Staff****External links are only visible to Support Staff** (J Alvarez)
**External links are only visible to Support Staff****External links are only visible to Support Staff** (J Alvarez)

Last edited by Venturas; 27.02.2017 at 01:09.
Reply With Quote
  #2545  
Old 27.02.2017, 16:50
Jiaz's Avatar
Jiaz Jiaz is offline
JD Manager
 
Join Date: Mar 2009
Location: Germany
Posts: 79,458
Default

Thanks. I will add some more debug in plugin to find root of this issue. Please wait for next plugin update and then create new log in case it happens again
__________________
JD-Dev & Server-Admin
Reply With Quote
  #2546  
Old 27.02.2017, 17:12
Jiaz's Avatar
Jiaz Jiaz is offline
JD Manager
 
Join Date: Mar 2009
Location: Germany
Posts: 79,458
Default

Guess I found the cause (html changes on youtube), please retry with next plugin update
__________________
JD-Dev & Server-Admin
Reply With Quote
  #2547  
Old 28.02.2017, 12:50
dbkarm dbkarm is offline
Giga Loader
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 90
Default

Quote:
Originally Posted by Jiaz View Post
Guess I found the cause (html changes on youtube), please retry with next plugin update
Now works thank you very much
Reply With Quote
  #2548  
Old 28.02.2017, 12:56
Jiaz's Avatar
Jiaz Jiaz is offline
JD Manager
 
Join Date: Mar 2009
Location: Germany
Posts: 79,458
Default

Thanks for the feedback and you're welcome
__________________
JD-Dev & Server-Admin
Reply With Quote
  #2549  
Old 05.03.2017, 12:52
Parasit
Guest
 
Posts: n/a
Default

Hi! I'm new here, i hope this is the right topic and it has not been answered yet, but i think it wasn't.

so, i recently set up a new OS. I'm on kdeneon now, so i used your linux-installer from the download page. it all seems to have installed well, i can open JD etc.

now, when i try to copy any youtube link into the "linkgrabber"-page (i hope this is the right translation), it just shows "watch" as foldername and also "watch" as filename with an offline file with unknown filesize... back on kubuntu this worked perfectly.

Also, i tried to open up the youtube-plugin-settings, and it seems to not really be there. when i click on "video2brain.com" for example, the first thing that comes is "Host-Plugin: video2brain.com". when i then switch to "youtube.com", the title stays what it was before (here: "Host-Plugin: video2brain.com"), also not showing any further text... so maybe the plugin is broken?

I also tried to send a logfile, but when i create one, the window with the code immediately vanishes. So i just put you a screenshot here:

https://board.jdownloader.org/attach...1&d=1488714706
Attached Images
File Type: png JD3.png (65.8 KB, 23 views)
Reply With Quote
  #2550  
Old 06.03.2017, 15:01
Jiaz's Avatar
Jiaz Jiaz is offline
JD Manager
 
Join Date: Mar 2009
Location: Germany
Posts: 79,458
Default

I would say something went wrong with installation.
1.) delete Core.jar file and 'tmp' and 'update' folders
2.) sudo chown -R user:group /pathtoJDFolder
replace user group and pathtoJDFolder with correct falues. Make sure you use same user/group that you use to start JDownloader. My guess is that you installed JDownloader as root and now try to run as normal user
3.) start JDownloader, it will update itself to latest available version then
__________________
JD-Dev & Server-Admin
Reply With Quote
  #2551  
Old 06.03.2017, 15:37
Parasit
Guest
 
Posts: n/a
Default

Thanks for your answer. I followed your steps, but strangely, when I started JD, it did not upgrade. I then started searching for updates manually, and got the following error:
Spoiler:
org.appwork.utils.ExtIOException: java.io.IOException: Datei oder Verzeichnis nicht gefunden
at org.appwork.utils.ExtIOException.getInstance(ExtIOException.java:30)
at org.jdownloader.update.SelfUpdateClient.internalWriteRevision(SelfUpdateClient.java:339)
at org.appwork.updatesys.client.UpdateClient.runUpdateCheck(UpdateClient.java:2417)
at org.jdownloader.update.UpdateManager.runUpdateLoop(UpdateManager.java:1193)
at org.jdownloader.update.PendingUpdate.run(PendingUpdate.java:19)
at org.jdownloader.update.UpdateManager$17.run(UpdateManager.java:1914)
at java.lang.Thread.run(Thread.java:745)
Caused by: java.io.IOException: Datei oder Verzeichnis nicht gefunden
at java.io.UnixFileSystem.createFileExclusively(Native Method)
at java.io.File.createNewFile(File.java:1012)
at org.appwork.utils.IO.writeStringToFile(IO.java:636)
at org.appwork.utils.IO.writeStringToFile(IO.java:621)
at org.jdownloader.update.SelfUpdateClient.internalWriteRevision(SelfUpdateClient.java:337)
... 5 more

Probably the installation really went wrong, I'm doing it again!

Thanks so far!

Also, the JD-folder was installed to /usr/local/jd2. Is this really where it should be? Alas, I'm not knowing too much about the way linux handles all of this...


edit: So, as I said I reinstalled, and now everything works perfect (so far )
The first time I executed the install-file from terminal, and probably I really did "sudo ./JD2Setup_x64.sh". I also saw that the installer asks where to install JD, and this time it was /home/USER/jd2, as I would expect it to be.

You're doing a good job here, thanks again!

Last edited by Parasit; 06.03.2017 at 15:55.
Reply With Quote
  #2552  
Old 06.03.2017, 15:49
Jiaz's Avatar
Jiaz Jiaz is offline
JD Manager
 
Join Date: Mar 2009
Location: Germany
Posts: 79,458
Default

You can rescue the installation by the steps I gave above. I can also offer help via Teamviewer, just send me an email to support@jdownloader.org
__________________
JD-Dev & Server-Admin
Reply With Quote
  #2553  
Old 30.03.2017, 05:51
astroberryz
Guest
 
Posts: n/a
Default

After updating JD2 it's missing Opus audio codecs, I checked the youtube host settings its all in red.

Even the previous added opus/webm links won't start anymore, says plugin outdated?
Attached Images
File Type: png host settings all in red.png (209.3 KB, 14 views)
File Type: png plugin outdated for opus audio.png (21.4 KB, 10 views)
Reply With Quote
  #2554  
Old 30.03.2017, 08:27
coalado's Avatar
coalado coalado is offline
JD Manager
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 1,980
Default

astroberryz: Linux System? Did Opus work before this change for you?
__________________
Reply With Quote
  #2555  
Old 30.03.2017, 09:01
astroberryz
Guest
 
Posts: n/a
Default

Quote:
Originally Posted by coalado View Post
astroberryz: Linux System? Did Opus work before this change for you?
Mac OS X

I was downloading Opus files previously before the update and all was fine, I restarted JD2 along with updating, i immediately noticed the change.
Reply With Quote
  #2556  
Old 30.03.2017, 09:22
Jiaz's Avatar
Jiaz Jiaz is offline
JD Manager
 
Join Date: Mar 2009
Location: Germany
Posts: 79,458
Default

@astroberryz: can we do a teamviewer session? Please contact us via support@jdownloader.org
Also please provide a logfile, see https://support.jdownloader.org/Know...d-session-logs and post shown logID here or send via email
__________________
JD-Dev & Server-Admin
Reply With Quote
  #2557  
Old 31.03.2017, 03:03
astroberryz
Guest
 
Posts: n/a
Default

@Jiaz: I restored JD2 from back up and is working as normal.

I don't get why it's only me? with the problem, I have updated everytime before yesterday and had no problems.


Edit: I have added image and the after updated is the one I have problem with.
Attached Images
File Type: png before & after update ver.png (120.5 KB, 14 views)

Last edited by astroberryz; 31.03.2017 at 03:09. Reason: add an image
Reply With Quote
  #2558  
Old 31.03.2017, 04:40
mirror51 mirror51 is offline
JD Alpha
 
Join Date: Mar 2017
Posts: 21
Default

Edit by Jiaz:
Please don't post/open multiple times for same topic. I've already answered in your thread

Last edited by Jiaz; 31.03.2017 at 11:07.
Reply With Quote
  #2559  
Old 31.03.2017, 11:30
Jiaz's Avatar
Jiaz Jiaz is offline
JD Manager
 
Join Date: Mar 2009
Location: Germany
Posts: 79,458
Default

@astroberryz: I suggest we do a teamviewer session (send email to support@jdownloader.org) , looks like your JDownloader only has 128mb ram. Also we can check the problem you have. I'm sure we can fix it in no time
__________________
JD-Dev & Server-Admin
Reply With Quote
  #2560  
Old 31.03.2017, 11:41
Jiaz's Avatar
Jiaz Jiaz is offline
JD Manager
 
Join Date: Mar 2009
Location: Germany
Posts: 79,458
Default

@astroberryz: the opus should be fixed with next update
__________________
JD-Dev & Server-Admin
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT +2. The time now is 21:48.
Provided By AppWork GmbH | Privacy | Imprint
Parts of the Design are used from Kirsch designed by Andrew & Austin
Powered by vBulletin® Version 3.8.10 Beta 1
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.