JDownloader Community - Appwork GmbH
 

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 09.02.2012, 16:54
ratownik202
Guest
 
Posts: n/a
Default Problem

Witam ma problem z programem po pewnym czasie sam się wyłancza i musze go na nowo załanczać proszę o pomoc stało się tak jak zrobiłem aktualizacje

Last edited by editestowy; 09.02.2012 at 21:02. Reason: Usunąłem twój wpis w innym wątku - wystarczy zgłoszenie w 1 wątku.
Reply With Quote
Old 09.02.2012, 17:43
ratownik202
Message deleted by editestowy. Reason: Double post / podwójny post
  #2  
Old 09.02.2012, 20:52
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,029
Default

Trochę za mało opisu, żeby zorientować się co nie działa.
Zaktualizowałeś jd, Javę?
Postępuj wg instrukcji pkt. 2 - logi pozwolą powiedzieć coś więcej.
Reply With Quote
  #3  
Old 12.02.2012, 21:30
ratownik202
Guest
 
Posts: n/a
Default

oto dziennik zdarzen

Last edited by editestowy; 13.02.2012 at 22:06. Reason: Połączyłem posty, LOG spakowany do pojedynczego pliku ZIP
Reply With Quote
  #4  
Old 12.02.2012, 23:01
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,029
Default

To zwykły log jD, nie ma w nim nic co by wskazywało, że jD się zawiesił.

Na czym polega dokładnie wyłączenie?. Proces java.exe/javaw.exe "znika" z listy procesów systemu?
Jeśli tak, to w katalogu powinien być plik "hs_err*" - to jest log błędów Javy. Proszę zamieść go w poście.

Notabene - z logów wynika, że używasz dość starej wersji środowiska Java JRE 6u11.
Wejdź na stronę java.com i zaktualizuj środowisko do wersji zalecanej 6u30 (wcześniej wykonaj kopię katalogu config) - po aktualizacji potestuj czy nadal występuje opisywany problem.
W przypadku problemu zweryfikuj czy jest opisywany powyżej plik hs_err, jeśli nie trzeba będzie uruchomić jD w specjalnym trybie Emergency Log (instrukcja pkt. 2).

Czasami przyczyną crasha może być zmiana sterowników graficznych i błędy w nich. W jD należy wówczas wyłączyć obsługę Direct3D - tzn. uruchamiać poprzez plik JDownloaderD3D.exe lub jeśli go nie ma (w katalogu jD) poprzez uruchomienie z linii komend (będąc w katalogu jD) polecenia:
javaw -Xmx512m -jar -Dsun.java2d.d3d=false jdownloader.jar

JDownloaderD3D.exe również ściągnąć z dostępnej wersji MULTIOS: _**External links are only visible to Support Staff**
Reply With Quote
  #5  
Old 13.02.2012, 19:42
ratownik202
Guest
 
Posts: n/a
Default

pliki errorlog.txt i log.txt

Last edited by editestowy; 13.02.2012 at 22:17. Reason: Połączyłem posty, errlog i log spakowane do pojedynczych plików ZIP
Reply With Quote
  #6  
Old 13.02.2012, 19:55
ratownik202
Guest
 
Posts: n/a
Default

jave zaktualizowałem do najnowszej ale dalej jest problem z programem dalej po czasie się sam zamyka i znika wtedy muszę na nowo go załanczać co do sterowników karty graficznej ostatnio nie zmieniałem ich wiec przed aktualizacją JD było okej po aktualizacji wszytsko się zmieniło na gorsze proszę o pomoc
Reply With Quote
  #7  
Old 13.02.2012, 21:12
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,029
Default

W katalogu jD nie został utworzony plik hs_err* ?

To mi wygląda na problem z uszkodzoną bazą danych, która zamyka się przeciwdziałając dalszym uszkodzeniom.
Jeśli masz wcześniejszą kopię bazy (pliki database*.zip w katalogu BACKUP), ewentualnie z bieżącą bazą możemy spróbować czegoś takiego
1. Zamknij jD
2. Ściągnij wersję jD Multios: _**External links are only visible to Support Staff** 3. Rozpakuj ją np. do katalogu E:\jDownloader (nowa instalacja)
4. Ze swojej bieżącej instalacji czyli z E:\JDownloader_0[1].87 (stara instalacja)
a) jeśli tworzyłeś backupy - w katalogu backup starej instalacji wypakuj zawartość pliku database.zip (poprzednie wersje backupu mają oznaczenie database_numer.zip, im numer jest mniejszy tym backup jest starszy) i skopiuj je do katalogu CONFIG nowej instlacji (trzeba go najpierw utworzyć
b) jeśli nie masz backupów - skopiuj po prostu cały katalog CONFIG ze starej do nowej instalacji
5. Uruchom ręcznie update do najnowszej wersji:
Menu Start -> Uruchom -> wpisz: CMD, pojawi się okienko komend, w nim wpisz (każda linijka to pojedyncze polecenie, kończymy je Enterem):
E:\
cd E:\jDownloader
java -Xmx512m -jar jdupdate.jar


jD powinien się zaktualizować do najnowszej wersji zachowując ustawienia kont, preferencje, linki.

Jeśli nie miałeś backupu, a w nowej instalacji po przekopiowaniu katalogu CONFIG ze starej instlacji nadal jest ten sam problem:
a) wyeksportuj linki ze starej instalacji do DLC (Plik->Zapisz->Zapisz listę linków, pamiętaj o nadaniu hasła!),
b) usuń katalog CONFIG w nowej instalacji, po uruchomieniu jD zostaniesz poproszony o skonfigurowanie jd (język, katalog zapisu, niestety ponownie będziesz musiał dodać konta premium). po uruchomieniu jD - zupdejtuje sie 1 plik (nr wersji), bo pełny update zrobiliśmy już wcześniej ręcznie (pkt 5 powyżej)
c) wczytaj DLC (wczytaj listę pobierania) w nowej instalacji
d) listę haseł do archiwum możesz przenieść ręcznie: Ustawienia -> Hasła i Loginy -> Hasła do Archiwów, CTRL+A, CTRL+C - zaznacz i skopiuj ze starej instalacji i w to samo miejsce wstaw w nowej instalacji.

Last edited by editestowy; 13.02.2012 at 21:14.
Reply With Quote
  #8  
Old 13.02.2012, 21:43
ratownik202
Guest
 
Posts: n/a
Default

zastosowałem pukt 2. Przypadki awarii jD np. program nie startuje
i po czasie pokazałao mi się coś takiego



jak klikam na read more to wyskakuje mi stronka

facebook.com

Last edited by ratownik202; 13.02.2012 at 21:51.
Reply With Quote
  #9  
Old 13.02.2012, 21:50
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,029
Default

To tylko informacja. Problemy były ze znikaniem "linków" przy update Javy z wersji wcześniejszych do wersji 6u26, 6u27, 6u28, 6u29 (producent Javy zmienił pewne wewn etrzne struktury). Przy upgrade z wersji wcześniejszych do wersji późniejszych czyli np. 6u30 nie mieliśmy informacji o tym problemie.
Tu więcej info na ten temat:
http://board.jdownloader.org/showthread.php?t=34090
Reply With Quote
  #10  
Old 13.02.2012, 22:17
ratownik202
Guest
 
Posts: n/a
Default

prubuje to wpisac lec coś mi nie wychodzi Menu Start -> Uruchom -> wpisz: CMD, pojawi się okienko komend, w nim wpisz (każda linijka to pojedyncze polecenie, kończymy je Enterem):
E:
cd E:\jDownloader
java -Xmx512m -jar jdupdate.jar

Last edited by editestowy; 13.02.2012 at 22:35. Reason: Poprawiono wpis zmiany nazwy dysku
Reply With Quote
  #11  
Old 13.02.2012, 22:19
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,029
Default

Menu Start Windows, potem w okienku Uruchom wpisujesz: CMD i dalej tak jak opisałem.
Reply With Quote
  #12  
Old 13.02.2012, 22:23
ratownik202
Guest
 
Posts: n/a
Default

tak robie i wychodzi kiszka , wyświetla mi komende
c:\documents and settings\kris>e:\
nazwa e:\ nie jest rozpoznawalna jako polecenie wewnętrzne lub zewnętrzne, program wykonywalny lub plik wsadowy.
i wraca spowrotem do początku czyli c:\documents and settings\kris>

Last edited by ratownik202; 13.02.2012 at 22:26.
Reply With Quote
  #13  
Old 13.02.2012, 22:35
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,029
Default

Sorry, mój błąd:
powinno być samo:
E:
Reply With Quote
  #14  
Old 13.02.2012, 22:41
ratownik202
Guest
 
Posts: n/a
Default

i z tym jest podobny problem java -Xmx512m -jar jdupdate.jar
Reply With Quote
  #15  
Old 13.02.2012, 22:58
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,029
Default

A jesteś w katalogu jD?
Powinno być coś takiego widoczne w okienku komend:
E:\jdownloader> - to tzw. prompt pokazujący aktualny katalog.

Wpisz: java -version
Powinieneś od systemu otrzymać odpowiedź:
java version "1.6.0_30"
Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.6.0_30-b12)
Java HotSpot(TM) Client VM (build 20.5-b03, mixed mode, sharing)


Jeśli nie masz takiej odpowiedzi, to oznacza, że nie masz prawidłowoi ustawionych ścieżek dostępu dla środowiska. Uruchom wówczas Javę (w katalogu e:\jdownloader) z pełną ścieżką:

E:\jDownloader>"c:\Program Files\java\jre6\bin\java.exe" -Xmx512m -jar jdupdate.jar

prompt czyli to co pokazuje system - na niebiesko
to co masz wpisać - na zielono - uwaga, ważne, żeby użyć znaku " w pełnej ścieżce
Reply With Quote
  #16  
Old 14.02.2012, 16:17
ratownik202
Guest
 
Posts: n/a
Default

no niestety ale dalej mam ten sam problem z wyłanczaniem się programu
Reply With Quote
  #17  
Old 14.02.2012, 23:23
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,029
Default

Nawet na nowej instalacji, bez kopiowania configu z poprzedniej?
Probowałeś uruchomić bez obsługi D3D:
javaw -Xmx512m -jar -Dsun.java2d.d3d=false jdownloader.jar
W katalogu brak pliku: hs_err*?

Przeskanuj system pod kątem wirusów, spyware, malware - jeden z użytkowników na angielskim forum miał podobny problem, przyczyną był jakiś szkodnik/trojan działający w tle:
http://board.jdownloader.org/showpos...4&postcount=13


--- EDIT 2012-02-24
Brak reakcji ze strony użytkownika. Problem uważam za rozwiązany.

Last edited by editestowy; 25.02.2012 at 00:04.
Reply With Quote
  #18  
Old 04.03.2012, 18:42
ratownik202
Guest
 
Posts: n/a
Default

tak sobie poradziłem wywaliłem jawe z kąpa wywaliłem nasz program starą wersjie i nową i ponownie zainstalowałem nową jawe i nową wersje JD i się okazało że chodzi jak narazie
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT +2. The time now is 03:56.
Provided By AppWork GmbH | Privacy | Imprint
Parts of the Design are used from Kirsch designed by Andrew & Austin
Powered by vBulletin® Version 3.8.10 Beta 1
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.