JDownloader Community - Appwork GmbH
 

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 04.06.2009, 14:46
Freeloader
Guest
 
Posts: n/a
Lightbulb JDownloader'da yönlendirici modem oto nasıl resetlenir

Aşağıdakileri uygulamadan önce betik arşivimize uğrayıp modeminiz için hazır betik var mı bakabilirsiniz ;

http://board.jdownloader.org/showthread.php?t=1305

baktınız yok?
................................

Wiki anlatımı ;
http://jdownloader.org/tr/knowledge/...nnect-recorder

..............................
Diğer anlatım ;

1'inci aşama modemin reset düğmesini bulmak





2'inci aşama ; RESET düğmesinin yerini öğrendik > modemi JDownloader ile resetleyelim

Şimdi yukarıdaki işlemi TEKRAR BAĞLAN KAYDEDİCİ ile yapacağız fakat önce tarayıcımızı belirliyelim



Şimdi kaydediciyi başlatalım > Tekrar bağlan betiği yarat seçeneğini seçelim


Tekrar bağlan betiği yarat seçeneğini seçtik ve tekrar bağlan kaydedici çalıştırıldı > Başlat diyelim



Evet başlat dedim ve modem giriş sayfam internet tarayıcımla birlikte otomatik açıldı , ilk iki fotoda anlattığım prosedürü izlicez, zaten artık modemi resetleyen düğmenin yerini öğrenmiştik. ŞİMDİ O DÜĞMEYE TIKLAYALIM VE MODEM RESETLENSİN



Önemli ; yaptınız olmadımı > Kaydedici kutusunda > RAWMODE yazıyor bu HAM MOD anlamına gelir > Ona tıklayarak deneyin

Last edited by Freeloader; 15.04.2011 at 21:18.
Reply With Quote
  #2  
Old 08.06.2009, 03:29
ubarmen20
Guest
 
Posts: n/a
Default

tum dediklerinizi yapıyorum. modeme giriyor modem zoom nasıl resetlenir bilmiyorum yani baglantıyı nasıl kapatım acıcam ıpten bılmıyorum. yardımcı olurmusunuz
Reply With Quote
  #3  
Old 08.06.2009, 12:03
Joeblack
Guest
 
Posts: n/a
Default mrb

freeloader@

merhaba

elimde airties 6271 var,ve kullandığım jdownloader sürümü 0.5.949
ancak buradaki 6271 le ilgili scriptleri de dahil tüm söylediklerinizi denememe rağmen bir türlü,otomatik reseti yapamadım..
bu arada tekrar bağlan ayarlarından bağlantı betiğini program kendi sorunsuz bi şekilde yaratıyor fakat ip değiştir dediğimde bağlantı hatası veriyo sürekli..

bu arada pc de bütün virüs,windows ve pc güvenlik duvarları kapalı durumda..ve 192.168.2.1 arayüzünde şifrede yok

Last edited by Joeblack; 08.06.2009 at 12:06.
Reply With Quote
  #4  
Old 08.06.2009, 14:45
Freeloader
Guest
 
Posts: n/a
Default

Quote:
Originally Posted by ubarmen20 View Post
tum dediklerinizi yapıyorum. modeme giriyor modem zoom nasıl resetlenir bilmiyorum yani baglantıyı nasıl kapatım acıcam ıpten bılmıyorum. yardımcı olurmusunuz

Zoom

Bu yönlendirici/router mı? Yokasa dialup modem mi?

Last edited by Freeloader; 08.06.2009 at 14:49.
Reply With Quote
  #5  
Old 08.06.2009, 14:49
Freeloader
Guest
 
Posts: n/a
Default

Quote:
Originally Posted by Joeblack View Post
freeloader@

merhaba

elimde airties 6271 var,ve kullandığım jdownloader sürümü 0.5.949
ancak buradaki 6271 le ilgili scriptleri de dahil tüm söylediklerinizi denememe rağmen bir türlü,otomatik reseti yapamadım..
bu arada tekrar bağlan ayarlarından bağlantı betiğini program kendi sorunsuz bi şekilde yaratıyor fakat ip değiştir dediğimde bağlantı hatası veriyo sürekli..

bu arada pc de bütün virüs,windows ve pc güvenlik duvarları kapalı durumda..ve 192.168.2.1 arayüzünde şifrede yok
jdownloader/yapılandırma/arayüz > İNTERNET TARAYICI > Firefox seçin ?

Bu şekilde yaptınız mı? Böyle yaptınız olmadı mı > ozaman bi teamviewer kapıp jd online desteğe başvurun.
Reply With Quote
  #6  
Old 01.07.2009, 02:29
emir34
Guest
 
Posts: n/a
Default

Kardes benm modeim zyxel bnm internet tarayıcısı acılıyo ama benm modemn internet sayfasında restleme yeri yok bi yardımcı olursanız ii olur...!!
Reply With Quote
  #7  
Old 02.07.2009, 18:09
strangold
Guest
 
Posts: n/a
Default

Quote:
Originally Posted by Joeblack View Post
freeloader@

merhaba

elimde airties 6271 var,ve kullandığım jdownloader sürümü 0.5.949
ancak buradaki 6271 le ilgili scriptleri de dahil tüm söylediklerinizi denememe rağmen bir türlü,otomatik reseti yapamadım..
bu arada tekrar bağlan ayarlarından bağlantı betiğini program kendi sorunsuz bi şekilde yaratıyor fakat ip değiştir dediğimde bağlantı hatası veriyo sürekli..

bu arada pc de bütün virüs,windows ve pc güvenlik duvarları kapalı durumda..ve 192.168.2.1 arayüzünde şifrede yok
Arkadaşlar Joeblack adlı arkadaşın yukarıda anlattıkları aynı şekilde bende de oluyor...Ayrıca Serden adlı arkadaşın verdiği kodu girdiğimde yasaklı IP diye bir hata veriyor ve biri.net'in verdiği kullanıcı adını baştan girmem gerekiyor(Modem ayarlarımda adsl Kullanıcı adım değişiyor)Serden adlı arkadaşın ise kodu şu şekilde:[[[HSRC]]]
[[[STEP]]]
[[[REQUEST]]]
POST /cgi-bin/login HTTP/1.1
Host: 192.168.2.1
redirect=&user=admin&password=%%%pass%%%&button=TAMAM
[[[/REQUEST]]]
[[[/STEP]]]
[[[STEP]]]
[[[REQUEST]]]
POST /cgi-bin/webapp HTTP/1.1
Host: 192.168.2.1
<xmlrequest version="1.0.0"><command inst="cfgmgr-0"><key>begin_transaction</key><value>rfc2684-0</value></command><set inst="rfc2684-0"><key>encaps</key><value>LLC</value></set><command inst="cfgmgr-0"><key>begin_transaction</key><value>static-1</value></command><set inst="static-1"><key>ip</key><value>0.0.0.0</value></set><set inst="static-1"><key>mask</key><value>255.255.255.0</value></set><set inst="static-1"><key>gateway</key><value>0.0.0.0</value></set><set inst="static-1"><key>dns1</key><value>0.0.0.0</value></set><set inst="static-1"><key>dns2</key><value>0.0.0.0</value></set><set inst="static-1"><key>mode</key><value>0</value></set><command inst="cfgmgr-0"><key>begin_transaction</key><value>pppox-0</value></command><set inst="pppox-0"><key>type</key><value>pppoe</value></set><set inst="pppox-0"><key>username</key><value>kullanıcıadınız@biri.com.tr</value></set><set inst="pppox-0"><key>password</key><value>şifreniz</value></set><set inst="pppox-0"><key>mtu</key><value>1492</value></set><command inst="cfgmgr-0"><key>begin_transaction</key><value>pvc-0</value></command><set inst="pvc-0"><key>name</key><value>vc1</value></set><set inst="pvc-0"><key>vpi</key><value>8</value></set><set inst="pvc-0"><key>vci</key><value>35</value></set><set inst="pvc-0"><key>traffic_class</key><value>UBR</value></set><set inst="pvc-0"><key>pcr</key><value>0</value></set><set inst="pvc-0"><key>scr</key><value>0</value></set><set inst="pvc-0"><key>mbs</key><value>0</value></set><command inst="cfgmgr-0"><key>begin_transaction</key><value>wan-0</value></command><set inst="wan-0"><key>type</key><value>pppoe</value></set><command inst="cfgmgr-0"><key>commit</key><value>rfc2684-0</value></command><command inst="cfgmgr-0"><key>commit</key><value>static-1</value></command><command inst="cfgmgr-0"><key>commit</key><value>pppox-0</value></command><command inst="cfgmgr-0"><key>commit</key><value>pvc-0</value></command><command inst="cfgmgr-0"><key>commit</key><value>dhcpc-0</value></command><command inst="cfgmgr-0"><key>commit</key><value>wan-0</value></command><command inst="cfgmgr-0"><key>save</key><value/></command><command inst="cfgmgr-0"><key>end_transaction</key><value>wan-0</value></command><command inst="cfgmgr-0"><key>end_transaction</key><value>pvc-0</value></command><command inst="cfgmgr-0"><key>end_transaction</key><value>rfc2684-0</value></command><command inst="cfgmgr-0"><key>end_transaction</key><value>pppox-0</value></command><command inst="cfgmgr-0"><key>end_transaction</key><value>static-1</value></command><command inst="wan-0"><key>apply</key><value/></command><command inst="pppox-0"><key>apply</key><value/></command><command inst="rfc2684-0"><key>apply</key><value/></command><command inst="static-1"><key>apply</key><value/></command><command inst="pvc-0"><key>apply</key><value/></command></xmlrequest>
[[[/REQUEST]]]
[[[/STEP]]]
[[[/HSRC]]]:confused:
Reply With Quote
  #8  
Old 03.07.2009, 15:36
Freeloader
Guest
 
Posts: n/a
Default

stangold

kendi betiğini kendin yarat fakat yaratırken yeniden başlata basma kaydete tıkla

buraya bak
http://board.jdownloader.org/showthread.php?t=1903
Reply With Quote
  #9  
Old 03.07.2009, 19:52
strangold
Guest
 
Posts: n/a
Default

Arkadaşlar "FREELOADER" benim airties 6271 modemimin betiğini oluşturdu.Burdan kendisine çok teşekkür ediyorum:thumbup:
Reply With Quote
  #10  
Old 06.07.2009, 15:53
hasancik2009
Guest
 
Posts: n/a
Default

modem kullanıcı adı ve modem kullanıcı parolasını nasıl öğrenebiliriz
Reply With Quote
  #11  
Old 29.07.2009, 10:02
kara_batu
Guest
 
Posts: n/a
Default

benim modemim linksys am200 dedikleriniz yaptım modemim arayüzü de açıldı sornrasında ne olucak :D otmatik olarak kod mu yazması gerekiyor
Reply With Quote
  #12  
Old 29.07.2009, 10:07
kara_batu
Guest
 
Posts: n/a
Default

Quote:
Originally Posted by hasancik2009 View Post
modem kullanıcı adı ve modem kullanıcı parolasını nasıl öğrenebiliriz
arkadaşım modemi aldında klavuz vermişlerdır orda yazar ama genlede şifresi admin kullanıcı admin olur
Reply With Quote
  #13  
Old 09.08.2009, 15:37
southstar20
Guest
 
Posts: n/a
Default

modemim zyxel. tüm dediklerinizi uyguluyorum ama olmuyor. önceki sürümler çok başarılıydı 0.4. sürümleri. ama bunda başaramadım hala.. yardım edin lütfen
Reply With Quote
  #14  
Old 09.09.2009, 23:08
kaan_kkk
Guest
 
Posts: n/a
Default

Scientific Atalanta EPC 2203 tekrar baðlan problemi
benim Scientific Atalanta EPC 2203 kablo modemim var ve sitede bu modemin otamatik baðlanma betiði yok bu modemin ayarlarý yapýlabilmesi için bi rara yüzü de yok JDownloader'ýn verdiði router IP'ye de girilemiyor kullanýcý adý ve pass istiyor ama bu bilgileri ne internette nede türksat yetkililerinden öðrenemedim aceba bu modeme nasýl tekrar baðlan yapabilirim..?
Reply With Quote
  #15  
Old 24.09.2009, 20:31
bysenyor
Guest
 
Posts: n/a
Default bende zyxel 662 hw-61 var

script ve nasıl uygulayacağız şifreleri nereye yazacağız lütfen yardım
Reply With Quote
  #16  
Old 25.09.2009, 02:59
Freeloader
Guest
 
Posts: n/a
Default

Quote:
Originally Posted by bysenyor View Post
script ve nasıl uygulayacağız şifreleri nereye yazacağız lütfen yardım
Bu konuyu inceleyin ;
http://board.jdownloader.org/showthread.php?t=1727

Ben bat ya da exe kullanmak istemiyorum diyorsanız ;
Burada betik nasıl oluşturulur güzel bir biçimde anlatılıyor
http://jdownloader.org/tr/knowledge/...nnect-recorder
Reply With Quote
  #17  
Old 22.10.2009, 18:22
devilselim
Guest
 
Posts: n/a
Default aynı şeklilde yatım ama yinede 30 dk bekleme yapıyor

slm arkadaşlar resimde gösterildiği gibi yaptım oldu hatta test ettim ama netload tan veya başka bir şeyden indirme yaparken bir link bitince öbürüne geçince 30 dk bekliyor otomatik resetlemiyor yardım edecek olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Reply With Quote
  #18  
Old 07.11.2009, 16:31
esinti11111
Guest
 
Posts: n/a
Default Edimax ADSL2+ ROUTER modemimde ip değişmiyo

Edimax ADSL2+ ROUTER modem var tüm söylediklerinizi yaptım ve tekrar bağlanma basarılı dedi ama ip adresini degiştir dediğimde tekrar bağlanma başarısız diyo .....forumdan ''Tekrar bağlan betikleri'' ne de baktım benim modem orda yok...JD kullanıyorum ama ip adresini değiştiremiyorum yardımcı olabilirmsinizzz.. ;);):huh:
Reply With Quote
  #19  
Old 07.11.2009, 17:16
Freeloader
Guest
 
Posts: n/a
Default

Quote:
Originally Posted by esinti11111 View Post
Edimax ADSL2+ ROUTER modem var tüm söylediklerinizi yaptım ve tekrar bağlanma basarılı dedi ama ip adresini degiştir dediğimde tekrar bağlanma başarısız diyo .....forumdan ''Tekrar bağlan betikleri'' ne de baktım benim modem orda yok...JD kullanıyorum ama ip adresini değiştiremiyorum yardımcı olabilirmsinizzz.. ;);):huh:
jD sohbetten destek takımınıza başvurun
Reply With Quote
  #20  
Old 14.11.2009, 21:08
bluejder0007
Guest
 
Posts: n/a
Default

teşekkurler
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT +2. The time now is 06:49.
Provided By AppWork GmbH | Privacy | Imprint
Parts of the Design are used from Kirsch designed by Andrew & Austin
Powered by vBulletin® Version 3.8.10 Beta 1
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.