JDownloader Community - Appwork GmbH
 

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #181  
Old 16.10.2012, 16:57
Freeloader
Guest
 
Posts: n/a
Default

Quote:
Yok yok. Sütunların istediğini sağ tıklayınca aktif veya pasif yapabildiğini biliyorum. Ben sütunların genişliğinin ayarlanmadığın söyledim. Mesela dosya adını içeren sütunun genişliği ayarlanabiliyor ve dosya adını tam görebiliyorsun. Ama barındırıcı isminin yer aldığı sütunu genişletemiyorum. Sadece simgelere gözükürken bir önemi yok gerçi ama gelişmiş ayarlardan barındırıcı ismini gösteri açtığım zaman bazı barındırıcıların isminin tamamının görünmediğini farkettim ve sütunun genişliğini ayarlamak için fare ile üzerine geldiğimde genişliği ayarlamak için fare simgesinin değişmediğini farkettim.

Ama dediğim gibi bu çok önemli bir sorun değil benim için. Çünkü dosya isminin göründüğü sütun gibi en önemli sütunlar ayarlanabiliyor.
Sütun kilitli bu yüzden görünmüyor, sütunların kildini kaldır istediğin gibi ayarla ve ondan sonra kilitle tekrardan.
Attached Images
File Type: png kilit.png (73.8 KB, 365 views)
Reply With Quote
  #182  
Old 16.10.2012, 17:09
hakamaka
Guest
 
Posts: n/a
Default

Quote:
Originally Posted by Freeloader View Post
Sütun kilitli bu yüzden görünmüyor, sütunların kildini kaldır istediğin gibi ayarla ve ondan sonra kilitle tekrardan.
Sen kalk o kadar sütun ayarını gör en baştaki kiliti görme. Nasıl gözden kaçırdıysam gözümün önündeki ayarı.

Ama ilginç olan bazı sütunların kilide rağmen ayarlanabilmesi ki şu anda da bu durum geçerli. Gerçi şu anda dosya adı bölümünün ayarı kitlendi ancak ilerleme sütununu bu kilide rağmen ayarlayabiliyorum. Sanırım bu yüzden gözden kaçırdım.

Last edited by hakamaka; 16.10.2012 at 17:12.
Reply With Quote
  #183  
Old 16.10.2012, 17:35
Freeloader
Guest
 
Posts: n/a
Default

Şu anda elimizde sütünlarla ilgili bir hata yok, hatayı da tetikleyemedigimden hata takipçisine ekleyemiyorum. Kilit olamsına rağmen sütun boyutlarını değiştirebiliyor musun? <emin misin?
Reply With Quote
  #184  
Old 16.10.2012, 18:18
hakamaka
Guest
 
Posts: n/a
Default

Quote:
Originally Posted by Freeloader View Post
Şu anda elimizde sütünlarla ilgili bir hata yok, hatayı da tetikleyemedigimden hata takipçisine ekleyemiyorum. Kilit olamsına rağmen sütun boyutlarını değiştirebiliyor musun? <emin misin?
Çok özür diliyorum. Şöyle bir karışıklık olmuş. Sütun genişliğini kitle komutuyla tüm sütunların kitlendiğini düşünmüşüm. Ama her sütun için ayrı ayrı kilitleme komutunu kullanmak gerekiyormuş.

Bu biraz kafa karıştırıcı olmuş. Açıkçası ben tüm sütunların genişliğini kitleneceğini düşündüm ve birçok kişinin de öyle düşüneceğine eminim. Bunu bir şekilde düzeltmek gerekebilir. Mesela sütun menüsüne sütun genişliğini kitlenin ismi Bu sütunun genişliğini kitle olarak değiştirilirse veya bu seçeneğin altına tüm sütunların genişliğini kitle seçeneği eklenir ise kafa karışıklığı ortadan kalkar.
Reply With Quote
  #185  
Old 16.10.2012, 18:44
Freeloader
Guest
 
Posts: n/a
Default

Önerinizi dikkate alacağım, hatta şu anda güncelliyorum.. güncelledim
Reply With Quote
  #186  
Old 16.10.2012, 19:13
hakamaka
Guest
 
Posts: n/a
Default

Quote:
Originally Posted by Freeloader View Post
Önerinizi dikkate alacağım, hatta şu anda güncelliyorum.. güncelledim
Bende henüz görünmüyor ama Türkçe çeviride mi güncelleme yaptınız.
Reply With Quote
  #187  
Old 16.10.2012, 19:19
Freeloader
Guest
 
Posts: n/a
Default

evet çeviride yaptım, JDownloader 2de sadece eklentiler (takma birimler) gerçek zamanlı güncellenir. Bunun dışındaki değişiklikler birkaç gün içerisinde yayınlanır.
Reply With Quote
  #188  
Old 16.10.2012, 19:40
hakamaka
Guest
 
Posts: n/a
Default

Quote:
Originally Posted by Freeloader View Post
evet çeviride yaptım, JDownloader 2de sadece eklentiler (takma birimler) gerçek zamanlı güncellenir. Bunun dışındaki değişiklikler birkaç gün içerisinde yayınlanır.
Teşekkürler.
Reply With Quote
  #189  
Old 16.10.2012, 20:17
Freeloader
Guest
 
Posts: n/a
Default

@maynak


Reply With Quote
  #190  
Old 18.10.2012, 12:53
hakamaka
Guest
 
Posts: n/a
Default

Eski JDownloader'da link yakalama sayfasında seçtiğim linklerden istediklerimi sağ tuş menüsünden "tek paket altında birleştir" seçeneği ile tek paket haline getirebiliyordum. Zira bazen farklı barındırıcılara gönderilen dosyaların ismi farklı ama indirilmek istenen şey aynı olduğu için farklı klasörler altında görünüyordu yakalayıcı bölümünde. Bu yüzden bu seçeneği kullanıyordum.

Şu anda bu seçeneği göremiyorum. Gerçi onuda "Yeni bir pakete taşı" seçeneği ile tek paket haline getirerek hallediyorum ama ekstradan yeni paket ismi verme ekranı geliyor. Ve bu seçenek sağ tuş menüsündeki "Diğer" bölümünün içinde.

Tek paket altında birleştir seçeneği geri gelecek mi yoksa şu anda uyguladığım yöntemle mi devam etmem uygun olur.?

Last edited by hakamaka; 18.10.2012 at 12:57.
Reply With Quote
  #191  
Old 18.10.2012, 13:02
Freeloader
Guest
 
Posts: n/a
Default

evet geri gelecek
Reply With Quote
  #192  
Old 18.10.2012, 13:06
hakamaka
Guest
 
Posts: n/a
Default

Birde JDownloader için şöyle bir özellik önerisinde bulunabilir miyim?

Jdownloader'ın aynı Chat ve ayarlar sekmesinin açılması gibi bir seçenek daha ekleyelim ve bu seçenekde o an için hangi barındırıcının free kullanıcı için ne hız verdiği ve devam desteği verip vermediği görünsün. Bu seçenek kullanıcı girişleriyle güncellenebilir bir seçenek olabilir. Hatta bulunduğunuz konumu seçtiğinizde sadece sizin ülkenizdeki durum gösterecek şekilde ayarlanabilir. Zira barındırıcılar isteğin geldiği ülkeye göre farklı hız ve durum verebilir diye düşünüyorum.

Bu özellik sayesinde de link yakalama ekranında linklerimizi en iyi barındırıcıya göre sıralayabiliriz. Bilmiyorum nasıl olur.

Last edited by Freeloader; 19.10.2012 at 15:16.
Reply With Quote
  #193  
Old 19.10.2012, 01:32
Freeloader
Guest
 
Posts: n/a
Default

verdigin öneri güzel, birkaç ay önce buna benzer bir fikir kodcular arasında görüşüldü. Kodlanması lazım sadece, bu da ekip gücü ile alakalı.
Reply With Quote
  #194  
Old 19.10.2012, 22:43
hakamaka
Guest
 
Posts: n/a
Default

Quote:
Originally Posted by Freeloader View Post
verdigin öneri güzel, birkaç ay önce buna benzer bir fikir kodcular arasında görüşüldü. Kodlanması lazım sadece, bu da ekip gücü ile alakalı.
Umarım kodlanır.
Reply With Quote
  #195  
Old 21.10.2012, 12:15
maynak00's Avatar
maynak00 maynak00 is offline
JD Legend
 
Join Date: May 2009
Location: Turkey
Posts: 2,049
Default

Quote:
Originally Posted by Freeloader View Post
...
@maynak,
....

Bir paket içerisindeki dosyayı diger pakete taşımak istedigin degiil mi?
Evet. bunu klavye yoluyla yapılmak istediğimi belirtmişsindir umarım.(fare ile tut bırak problemi olduğundan klavye için kısayol istiyorum)

Quote:
Originally Posted by Freeloader View Post
@maynak


teşekkürler:thumbup: bekliyorum.

-Yatay kaydırma çubuğuyla ilgili gelişme var mı? (yani bunun yatay hali)-sütunların çoğu açıkken veya ekran çözünürlüğü düşük olanlar için ilaç gibi gelecektir yapılabilirse.
Quote:
Originally Posted by Jiaz View Post
becasuse horizontal scrollbars are not yet supported
-http://board.jdownloader.org/showthread.php?t=42913
bu konuda belirtildiği gibi decrypter veya eklenti ile alınan linklerin kaynak linklerini JD2 ile ulaşamıyorum.
mesela mirrorstack,mirrorupload,directmirror,adfly,adfocus,lnxlu,linkbucks gibi sitelerden yakalanan linkleri kopyalarken bana putlocker,zippyshare,sharebeast,bayfiles,rapidhshare... gibi kaynak linkleri vermeli.(sağ tıklarken şöyle seçenekler çıksa güzel olur: Linki olduğu gibi kopyala,Kaynak linki kopyala,Hotlinki kopyala)(mesela indirilmekte olan youtube linkini kopyalamak istediğimde bana hotlinki veriyordu(ipye özel))
__________________
JD->:thumbup:
Spoiler:
Java:
**External links are only visible to Support Staff**Official
**External links are only visible to Support Staff**x86&x64
**External links are only visible to Support Staff**JavaRa
JDownloader:
**External links are only visible to Support Staff**JD-ZIP
JD-Installer
JD-Nightly
JD2-x86
JD2-x64
JD2 noadware:
http://board.jdownloader.org/showthread.php?t=54725
http://jdownloader.org/jdownloader2
JD2-upd only
JD Dev., Translator: http://svn.jdownloader.org/users/271
speedtest.net/result/3156325665.png
speedtest.net/result/2332385983.png

Last edited by maynak00; 22.10.2012 at 20:33.
Reply With Quote
  #196  
Old 23.10.2012, 19:06
veyselcelik veyselcelik is offline
JD Beta
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 53
Default

Bir de firefoxtan jdownloader'a link göndermek için bir eklenti yapsalar ne güzel olurdu. Flashgot var ama firefoxu çok kasıyor.
Reply With Quote
  #197  
Old 23.10.2012, 22:02
hakamaka
Guest
 
Posts: n/a
Default

Bugün ihtiyaç oldu ve JDownloader 2'nin Youtube dosyası yakalama özelliğini kullanayım dedim. Bana sadece videonun sesi Mp3 olarak lazımdı. Eski JDownloader'da youtube linkleri yakalarken Paket adında "Youtube Audio (mp3)" için özel olarak belirtirdi. Yakalanan linklerdeki dosya isminin sonunda ise "*.tmp" yazan linkler mp3 dosyasına dönüştürülüyorlardı. Yenisinde de bu böyle. Ancak yeni JDownloader'da zaten mp3'e dönüştürülen bu dosyaların isminin sonundaki "*.tmp" uzantısı yerine mp3 konması mümkün değil midir? Bu şekilde daha kullanışlı olacağını düşünmekteyim.
Reply With Quote
  #198  
Old 24.10.2012, 03:40
Freeloader
Guest
 
Posts: n/a
Default

Quote:
Originally Posted by hakamaka View Post
Bugün ihtiyaç oldu ve JDownloader 2'nin Youtube dosyası yakalama özelliğini kullanayım dedim. Bana sadece videonun sesi Mp3 olarak lazımdı. Eski JDownloader'da youtube linkleri yakalarken Paket adında "Youtube Audio (mp3)" için özel olarak belirtirdi. Yakalanan linklerdeki dosya isminin sonunda ise "*.tmp" yazan linkler mp3 dosyasına dönüştürülüyorlardı. Yenisinde de bu böyle. Ancak yeni JDownloader'da zaten mp3'e dönüştürülen bu dosyaların isminin sonundaki "*.tmp" uzantısı yerine mp3 konması mümkün değil midir? Bu şekilde daha kullanışlı olacağını düşünmekteyim.
Bunu kendiniz yaptırabilirsiniz, Paketleyici > Kural ekle > Dosya türü TMP ise > Barındırıcı > youtube.com > sonrasında ayarla > dosya adı Sag tık > Değişkenler > Orjinal dosya adı kullan > sonuna > Mp3 ekleyin.

Benim verdigim gibi yaparsanız mp3e ayrıştırma gerçekleçmiyor, çünkü JD uzantıyı mp3 olarak görüyor
Mp3 ekledikten sonra .tmp koymak zorundasınız yoksa JD dosyayı ayrıştıramaz.

Attached Images
File Type: png uzanti.png (87.0 KB, 382 views)

Last edited by Freeloader; 24.10.2012 at 04:01.
Reply With Quote
  #199  
Old 24.10.2012, 09:57
maynak00's Avatar
maynak00 maynak00 is offline
JD Legend
 
Join Date: May 2009
Location: Turkey
Posts: 2,049
Default

@hakamaka youtubedan indirdiğin mp3lerin kalitesi seni tatmin ediyor mu? Youtube çoğu çözünürlükte aac formatıni kullanıyor-genelde 96kbps,128kbps oluyor. mediainfo aracıyla bunu görebilirsin.
__________________
JD->:thumbup:
Spoiler:
Java:
**External links are only visible to Support Staff**Official
**External links are only visible to Support Staff**x86&x64
**External links are only visible to Support Staff**JavaRa
JDownloader:
**External links are only visible to Support Staff**JD-ZIP
JD-Installer
JD-Nightly
JD2-x86
JD2-x64
JD2 noadware:
http://board.jdownloader.org/showthread.php?t=54725
http://jdownloader.org/jdownloader2
JD2-upd only
JD Dev., Translator: http://svn.jdownloader.org/users/271
speedtest.net/result/3156325665.png
speedtest.net/result/2332385983.png
Reply With Quote
  #200  
Old 24.10.2012, 14:14
hakamaka
Guest
 
Posts: n/a
Default

Quote:
Originally Posted by maynak00 View Post
@hakamaka youtubedan indirdiğin mp3lerin kalitesi seni tatmin ediyor mu? Youtube çoğu çözünürlükte aac formatıni kullanıyor-genelde 96kbps,128kbps oluyor. mediainfo aracıyla bunu görebilirsin.
Zaten müzik olsun diye mp3 indirmiyorum ben. Sadece bana görüntü yerine ses lazım olan bir video için kullandım. Yoksa youtube'dan indireceğin mp3'ün içinde dip sesi gibi istenmeyen sesler olabiliyor. Yani müzik dinlemek için bence uygun değil her ne kadar kimilerine göre uygun olsa da.

Bu arada @Freeloader bu mp3 konusu ile ilgili bu işlemin yapılabileceği ama hatalı sonuç vereceği için tavsiye etmeyeceğinizi mi söylüyorsunuz. Kafam karıştı. Zira ilk cümlenizde yapılabilir, son cümlenizde ise mp3'e dönüşmez gibi zıt cümleler anladım.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT +2. The time now is 13:42.
Provided By AppWork GmbH | Privacy | Imprint
Parts of the Design are used from Kirsch designed by Andrew & Austin
Powered by vBulletin® Version 3.8.10 Beta 1
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.