JDownloader Community - Appwork GmbH
 

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 07.03.2009, 16:06
jamal
Guest
 
Posts: n/a
Default Problem z próbą ponownego połączenia. SIEMENS SX 541 WLAN dsl

Witam mam Siemensa SX541 z WLan"em i modemem ADSL i działało mi rozłączanie routera bezproblemowo jednak po którejś aktualizacji nagle przestało działać. Automatycznie program nie potrafi wykryć ustawien routera a podczas wybrania routera z listy (na liście jest kilka wersji mojego routera próbowałem różne) następuje próba rozłączenia i około 55%~62% nieudana próba się pojawia. Nadmieniam, że routery z listy z nr. 998 i 999 nie działają wogóle i pojawia sie komunikat skontaktuj się z ekipą Jdownloadera.
Reply With Quote
  #2  
Old 08.03.2009, 11:55
djuzi's Avatar
djuzi djuzi is offline
JD Polish Support (inactive)
 
Join Date: Mar 2009
Location: Poland
Posts: 486
Default

Wybieranie innych modemów, niż model który się posiada z listy może zakończyć się tylko fiaskiem. Próbowałeś Nagrywania ponownego połączenia? To proste narzędzie dostępne w Konfiguracji FengShui. Wypełniasz IP, nazwe użytkownika i hasło do routera, następnie otworzy się w przeglądarce okno konfiguracji routera. Robisz ręcznie ponowne połączenie (rozłaczasz, czekasz chwilkę, łączysz ponownie) i po chwili JD powinien powiedzieć Ci, że nagrane poprawnie. Potem tylko test i jeśli działa to jesteś w domu. Spróbuj...
Reply With Quote
  #3  
Old 13.03.2009, 16:18
jamal
Guest
 
Posts: n/a
Default

Wszystko fajnie pięknie tylko nic a nic nie rozumiem. KONFIGURACJA FENG SHIU a co to takiego?? Napisz mi to jak możesz "łopatologicznie"

THX
Reply With Quote
  #4  
Old 13.03.2009, 22:16
djuzi's Avatar
djuzi djuzi is offline
JD Polish Support (inactive)
 
Join Date: Mar 2009
Location: Poland
Posts: 486
Default

Reply With Quote
  #5  
Old 22.03.2009, 04:21
jamal
Guest
 
Posts: n/a
Default

malutki problem polega na tym, że nagrałem ponowne połączenie program zapytał mnie czy zapisać tą konfigur. Niestety wyskakuje błąd przy rozlączaniu.

Co teraz??
Reply With Quote
  #6  
Old 22.03.2009, 12:24
djuzi's Avatar
djuzi djuzi is offline
JD Polish Support (inactive)
 
Join Date: Mar 2009
Location: Poland
Posts: 486
Default

Wpaść na Czat Wsparcia Technicznego i poprosić ktoregoś z technikow o zdalną pomoc w konfiguracji ponownego połączenia...
Reply With Quote
  #7  
Old 09.04.2009, 19:57
jamal
Guest
 
Posts: n/a
Default

Ok nagrywanie ponownego połączenia już działa.

Mam takie pytanie:
Mianowicie kiedyś jak mój router restartował połączenie nie wyłączając się tak jak teraz tylko odbywało się to zupełnie inaczej. Jak działała ta konfiguracja która była możliwa do ustawienia orginalnie to nie wyłączał sie cały router tylko wyglądało to tak jakbym wyjął kabel od internetu z gniazdka czyli gasła kontrolka od adsl i synchronizował się na nowo i po kilku sekundach zapalała się kontrolka online.

Teraz nagrywanie ponownego połaczenia odtwarza mi restart całego systemu routera. da się jakoś zrobić restartowanie tak jak dawniej ?
Reply With Quote
  #8  
Old 14.04.2009, 10:24
djuzi's Avatar
djuzi djuzi is offline
JD Polish Support (inactive)
 
Join Date: Mar 2009
Location: Poland
Posts: 486
Default

Skoro wcześniej działało - da się. Nagrywanie ponownego połączenia umożliwia nagranie dowolnej sekwencji (kroków) do rozłączenia - czy to w sposób użycia Rozłącz/Połącz w modemie, lub restartu. Opcja restartu jest często używana w przypadku, gdy funkcje routera są bardzo indywidualne dla każdego użytkownika lub gdy wykonanie ponownego połączenia rozłącz/połącz jest zbyt trudne.
Reasumując: Jeśli wiesz jak ręcznie rozłączyć i połączyć WAN w routerze - możesz spróbować nagrać to funkcją Nagrywania ponownego połączenia.
Reply With Quote
  #9  
Old 27.05.2009, 22:43
XnIcRaM
Guest
 
Posts: n/a
Default

A gdzie znajdę nagrywanie ponownego połączenia z wersji 0.5.859?


PS. Zainstalowałem nawet teoretycznie taką samą wersję jak na powyższych screenach (0.4.464) ale wygląda zdecydowanie inaczej i też nie mogę znaleźć tej opcji :(



///Ech chyba już ze starości oślepłem - poradziłem sobie

Last edited by XnIcRaM; 28.05.2009 at 00:20.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT +2. The time now is 11:11.
Provided By AppWork GmbH | Privacy | Imprint
Parts of the Design are used from Kirsch designed by Andrew & Austin
Powered by vBulletin® Version 3.8.10 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.