JDownloader Community - Appwork GmbH
 

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 30.04.2013, 16:15
Blady_12
Guest
 
Posts: n/a
Exclamation Skrypt dla rutera F@st 2704

Cześć, chciałbym stworzyć skrypt ponownego łączenia dla rutera F@st 2704.
Widziałem już różne poradniki lecz niestety nie znalazłem niczego dla mojego rutera. Klikając Stwórz Nowy Skrypt wpisuje modem.home klikam start i nic się nie dzieje, a używając trybu raw uruchamia się strona rutera i wyskakuje komunikat, że trzeba się zalogować, loguje się i okienko tworzenia skryptu włącza się i nic się nie dzieje. A używając narzędzia Pomocnik tworzenia skryptu ponownego łączenia.

Last edited by Blady_12; 30.04.2013 at 16:18.
Reply With Quote
  #2  
Old 01.05.2013, 09:57
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,028
Default

Zamiast modem.home wpisz adres IP routera, nazwę użytkownika oraz hasło i wtedy powinna sie otworzyć strona www konfiguracji routera. Po jej otwarciu rozłączasz połączenie, nawiązujesz ponownie - JD rejestruje te czynności i tworzy na ich podstawie skrypt.
Reply With Quote
  #3  
Old 01.05.2013, 10:04
Blady_12
Guest
 
Posts: n/a
Default

Ok dzięki teraz działa. A ten skrypt będzie wyłączać całe połączenie na czas restartowania
Reply With Quote
  #4  
Old 01.05.2013, 13:11
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,028
Default

No tak, zmiana adresu IP wiąże się z chwilową utratą połączenia.
Reply With Quote
  #5  
Old 01.05.2014, 21:09
rower
Guest
 
Posts: n/a
Default

Jako że minęło akurat równy rok od ostatniego postu, a sam mam router Sagem Fast 2704 to podzielę się najkrótszym skryptem. Nagrałem sobie skrypt i potem po kolei usuwałem dany "step" i sprawdzałem czy zadziała, jeśli nie to przywracałem i kasowałem kolejny wpis. Nie wiem czy to daje szybsze, lepsze rozłączenia, ale minimum jest takie:

[[[HSRC]]]
[[[STEP]]]
[[[REQUEST]]]
GET / HTTP/1.1
Host: %%%routerip%%%
[[[/REQUEST]]]
[[[/STEP]]]

[[[STEP]]]
[[[REQUEST]]]
GET /wancfg.cmd?action=pppinterconn&pppcmd=Disconnect HTTP/1.1
Host: %%%routerip%%%
Authorization: Basic %%%basicauth%%%
[[[/REQUEST]]]
[[[/STEP]]]

[[[STEP]]]
[[[REQUEST]]]
GET /wancfg.cmd?action=pppinterconn&pppcmd=Connect&pppUserName=XXXXXX@neostrada.pl&pppPassword=XXXXXX&ddd d=kkkk HTTP/1.1
Host: %%%routerip%%%
Authorization: Basic %%%basicauth%%%
[[[/REQUEST]]]
[[[/STEP]]]

[[[/HSRC]]]

W linijce pppUserName=XXXXXX i pppPassword=XXXXXXX po znaku = wpisujecie własną nazwę użytkownika i hasło.

Czyli przykładowo:
pppUserName=dAJ7KTg@neostrada.pl
pppPassword=9x5c4iw6

Oczywiście ten co podałem jest fikcyjny, więc go nie wpisujcie.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT +2. The time now is 10:38.
Provided By AppWork GmbH | Privacy | Imprint
Parts of the Design are used from Kirsch designed by Andrew & Austin
Powered by vBulletin® Version 3.8.10 Beta 1
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.