JDownloader Community - Appwork GmbH
 

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 26.01.2011, 12:52
max931
Guest
 
Posts: n/a
Default TP-Link TD-W8950ND reconnect

Witam. Czy istnieje skrypt do rozłączania tego routera? Myślałem, że zrobię go sam ale nigdzie nie mogę odnaleźć na stronie konfiguracyjnej routera przycisku "disconnect" czy coś takiego. Proszę o odpowiedź.
Reply With Quote
  #2  
Old 20.02.2011, 12:36
lysy020
Guest
 
Posts: n/a
Default

Code:
[[[HSRC]]]
    [[[STEP]]]
        [[[REQUEST]]]
        GET / HTTP/1.1
        Host: %%%routerip%%%
        [[[/REQUEST]]]
    [[[/STEP]]]

    [[[STEP]]]
        [[[REQUEST]]]
        GET / HTTP/1.1
        Host: %%%routerip%%%
        Authorization: Basic %%%basicauth%%%
        [[[/REQUEST]]]
    [[[/STEP]]]

    [[[STEP]]]
        [[[REQUEST]]]
        GET /top.html HTTP/1.1
        Host: %%%routerip%%%
        Authorization: Basic %%%basicauth%%%
        [[[/REQUEST]]]
    [[[/STEP]]]

    [[[STEP]]]
        [[[REQUEST]]]
        GET /menu.html HTTP/1.1
        Host: %%%routerip%%%
        Authorization: Basic %%%basicauth%%%
        [[[/REQUEST]]]
    [[[/STEP]]]

    [[[STEP]]]
        [[[REQUEST]]]
        GET /info.html HTTP/1.1
        Host: %%%routerip%%%
        Authorization: Basic %%%basicauth%%%
        [[[/REQUEST]]]
    [[[/STEP]]]

    [[[STEP]]]
        [[[REQUEST]]]
        GET /menuTree.js HTTP/1.1
        Host: %%%routerip%%%
        Authorization: Basic %%%basicauth%%%
        [[[/REQUEST]]]
    [[[/STEP]]]

    [[[STEP]]]
        [[[REQUEST]]]
        GET /menuTitle.js HTTP/1.1
        Host: %%%routerip%%%
        Authorization: Basic %%%basicauth%%%
        [[[/REQUEST]]]
    [[[/STEP]]]

    [[[STEP]]]
        [[[REQUEST]]]
        GET /menuBcm.js HTTP/1.1
        Host: %%%routerip%%%
        Authorization: Basic %%%basicauth%%%
        [[[/REQUEST]]]
    [[[/STEP]]]

    [[[STEP]]]
        [[[REQUEST]]]
        GET /info.html HTTP/1.1
        Host: %%%routerip%%%
        Authorization: Basic %%%basicauth%%%
        [[[/REQUEST]]]
    [[[/STEP]]]

    [[[STEP]]]
        [[[REQUEST]]]
        GET /wancfg.cmd?action=view HTTP/1.1
        Host: %%%routerip%%%
        Authorization: Basic %%%basicauth%%%
        [[[/REQUEST]]]
    [[[/STEP]]]

    [[[STEP]]]
        [[[REQUEST]]]
        GET /wancfg.cmd?action=view&linkCtrl=0&vpi=0&vci=35&conId=1 HTTP/1.1
        Host: %%%routerip%%%
        Authorization: Basic %%%basicauth%%%
        [[[/REQUEST]]]
    [[[/STEP]]]

    [[[STEP]]]
        [[[REQUEST]]]
        GET /wancfg.cmd?action=view&linkCtrl=0&vpi=0&vci=35&conId=1 HTTP/1.1
        Host: %%%routerip%%%
        Authorization: Basic %%%basicauth%%%
        [[[/REQUEST]]]
    [[[/STEP]]]

    [[[STEP]]]
        [[[REQUEST]]]
        GET /wancfg.cmd?action=view&linkCtrl=1&vpi=0&vci=35&conId=1 HTTP/1.1
        Host: %%%routerip%%%
        Authorization: Basic %%%basicauth%%%
        [[[/REQUEST]]]
    [[[/STEP]]]

    [[[STEP]]]
        [[[REQUEST]]]
        GET /wancfg.cmd?action=view&linkCtrl=1&vpi=0&vci=35&conId=1 HTTP/1.1
        Host: %%%routerip%%%
        Authorization: Basic %%%basicauth%%%
        [[[/REQUEST]]]
    [[[/STEP]]]

[[[/HSRC]]]





Mam pytanie czy wiecie jak zrobić plik wykonujący ten skrypt?

Last edited by lysy020; 20.02.2011 at 12:44.
Reply With Quote
  #3  
Old 27.07.2011, 09:19
garzew
Guest
 
Posts: n/a
Default

Dołaczam sie do pytania, jak zrobic aby ten skrypt mozna było uruchomic z oddzielnego pliku bez udziału JD
Reply With Quote
  #4  
Old 05.09.2011, 13:41
failedmission failedmission is offline
Super Loader
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 29
Default

Witam.
Zarejestrowałem się tutaj ponieważ posiadam podstawową wiedzę na temat programu JDownloader. Nie wiem czy jest sens się tutaj udzielać ponieważ polskie forum wygląda na martwe. Poniżej napisałem jak ustawić reconnect podanego przez Ciebie routera. Pozdrawiam!

1. W JD wchodzisz w zakładkę Ustawienia>Moduły>Ponowne połączenie
2. W wybór metody klikasz LiveHeader/Curl.
3. Wypełniasz pola:
Użytkownik: login do twojego routera (najczęściej admin)
Hasło: hasło do twojego routera (najczęściej admin)
IP routera: tu wiadomo (najczęściej 192.168.1.1)
4. Teraz najważniejsze, w to największe białe pole wklejasz podany niżej skrypt.
5. Możesz przetestować skrypt klikająć "Zmien adres IP"

Oto skrypt:

Spoiler:
[[[HSRC]]]
[[[STEP]]]
[[[REQUEST]]]
GET / HTTP/1.1
Host: %%%routerip%%%
[[[/REQUEST]]]
[[[/STEP]]]

[[[STEP]]]
[[[REQUEST]]]
GET / HTTP/1.1
Host: %%%routerip%%%
Authorization: Basic %%%basicauth%%%
[[[/REQUEST]]]
[[[/STEP]]]

[[[STEP]]]
[[[REQUEST]]]
GET /top.html HTTP/1.1
Host: %%%routerip%%%
Authorization: Basic %%%basicauth%%%
[[[/REQUEST]]]
[[[/STEP]]]

[[[STEP]]]
[[[REQUEST]]]
GET /menu.html HTTP/1.1
Host: %%%routerip%%%
Authorization: Basic %%%basicauth%%%
[[[/REQUEST]]]
[[[/STEP]]]

[[[STEP]]]
[[[REQUEST]]]
GET /info.html HTTP/1.1
Host: %%%routerip%%%
Authorization: Basic %%%basicauth%%%
[[[/REQUEST]]]
[[[/STEP]]]

[[[STEP]]]
[[[REQUEST]]]
GET /menuTree.js HTTP/1.1
Host: %%%routerip%%%
Authorization: Basic %%%basicauth%%%
[[[/REQUEST]]]
[[[/STEP]]]

[[[STEP]]]
[[[REQUEST]]]
GET /menuTitle.js HTTP/1.1
Host: %%%routerip%%%
Authorization: Basic %%%basicauth%%%
[[[/REQUEST]]]
[[[/STEP]]]

[[[STEP]]]
[[[REQUEST]]]
GET /menuBcm.js HTTP/1.1
Host: %%%routerip%%%
Authorization: Basic %%%basicauth%%%
[[[/REQUEST]]]
[[[/STEP]]]

[[[STEP]]]
[[[REQUEST]]]
GET /info.html HTTP/1.1
Host: %%%routerip%%%
Authorization: Basic %%%basicauth%%%
[[[/REQUEST]]]
[[[/STEP]]]

[[[STEP]]]
[[[REQUEST]]]
GET /wancfg.cmd?action=view HTTP/1.1
Host: %%%routerip%%%
Authorization: Basic %%%basicauth%%%
[[[/REQUEST]]]
[[[/STEP]]]

[[[STEP]]]
[[[REQUEST]]]
GET /wancfg.cmd?action=view&linkCtrl=0&vpi=0&vci=35&conId=1 HTTP/1.1
Host: %%%routerip%%%
Authorization: Basic %%%basicauth%%%
[[[/REQUEST]]]
[[[/STEP]]]

[[[STEP]]]
[[[REQUEST]]]
GET /wancfg.cmd?action=view&linkCtrl=0&vpi=0&vci=35&conId=1 HTTP/1.1
Host: %%%routerip%%%
Authorization: Basic %%%basicauth%%%
[[[/REQUEST]]]
[[[/STEP]]]

[[[STEP]]]
[[[REQUEST]]]
GET /wancfg.cmd?action=view&linkCtrl=1&vpi=0&vci=35&conId=1 HTTP/1.1
Host: %%%routerip%%%
Authorization: Basic %%%basicauth%%%
[[[/REQUEST]]]
[[[/STEP]]]

[[[STEP]]]
[[[REQUEST]]]
GET /wancfg.cmd?action=view&linkCtrl=1&vpi=0&vci=35&conId=1 HTTP/1.1
Host: %%%routerip%%%
Authorization: Basic %%%basicauth%%%
[[[/REQUEST]]]
[[[/STEP]]]

[[[/HSRC]]]
Reply With Quote
  #5  
Old 09.10.2014, 11:27
syed20
Guest
 
Posts: n/a
Default

Witam. Czy istnieje skrypt do rozłączania tego routera? Myślałem, że zrobię go sam ale nigdzie nie mogę odnaleźć na stronie konfiguracyjnej routera przycisku "disconnect" czy coś takiego. Proszę o odpowiedź.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT +2. The time now is 09:38.
Provided By AppWork GmbH | Privacy | Imprint
Parts of the Design are used from Kirsch designed by Andrew & Austin
Powered by vBulletin® Version 3.8.10 Beta 1
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.