JDownloader Community - Appwork GmbH
 

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 27.12.2014, 17:08
rower
Guest
 
Posts: n/a
Default Rapidu.net - ponowne połączenie

Cześć. Mam takie pytanie dotyczące serwisu Rapidu.net . Problem polega na to że po ściągnięciu pliku nie działa ponowne połączenie.

Last edited by rower; 28.12.2014 at 22:51.
Reply With Quote
  #2  
Old 27.12.2014, 21:14
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,028
Default

Wtyczki nie mają opcji: "ponowne połączenie" - do tego służy osobne rozszerzenie.

W JD2 opcję tę włącza się wybierając ikonę: "włącz/wyłącz automatyczne nawiązywanie ponownego połączenie".
Parametry czyli skrypt ponownego połączenia ustawia się w: Ustawienia -> Ponowne Połaczenie - oczywiście pod warunkiem
a) masz dynamiczny adres IP
b) skrypt dla twojego routera działa poprawnie
Reply With Quote
  #3  
Old 27.12.2014, 22:37
rower
Guest
 
Posts: n/a
Default

Nie za bardzo mogę to uzyskać, ale mógłby podpowiedzieć mi jak to ustawić?

Last edited by rower; 28.12.2014 at 22:53.
Reply With Quote
  #4  
Old 27.12.2014, 23:59
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,028
Default

Dla użytkownika darmowego (gość) sprawdziłem działanie Ponownego Połączenia dla linków rapidu i działa zgodnie z oczekiwaniem.
1. Startuje 1 link - 1min15 sekund oczekiwania na wyznaczenie finalnego linku, wprowadzenie Recaptcha, download
2. Kolejny link nie jest pobierany - serwer wymusza czas oczekiwania
3. Startuje skrypt ponownego połączenia, po jego nawiązaniu pobierany jest kolejny link, powtarza się procedura od pkt 1 do 3

Last edited by editestowy; 28.12.2014 at 22:07.
Reply With Quote
  #5  
Old 28.12.2014, 00:30
rower
Guest
 
Posts: n/a
Default

Rzeczywiście mój błąd, w takim razie wszystko już działa.

Last edited by rower; 28.12.2014 at 22:54.
Reply With Quote
  #6  
Old 28.12.2014, 09:31
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,028
Default

Dodane.
Ustawienia -> Wtyczki -> rapidu.net:
"Wybierz Ponowne Połączenie...." - jeśli ustawione to JD będzie próbował wykonać Ponowne Połączenie w przypadku wykrycia czasu oczekiwania.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT +2. The time now is 18:53.
Provided By AppWork GmbH | Privacy | Imprint
Parts of the Design are used from Kirsch designed by Andrew & Austin
Powered by vBulletin® Version 3.8.10 Beta 1
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.