JDownloader Community - Appwork GmbH
 

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 29.05.2015, 10:47
asdc
Guest
 
Posts: n/a
Default JDownloader 2 BETA otwiera bez końca stronę localhost zamiast wpisanego IP routera

Z racji braku wsparcia dla ściągania z YouTube w starej wersji JDownloadera byłem zmuszony zainstalować nową wersję.

Problemy się zaczęły przy nagrywaniu skryptu ponownego połączenia dla mojego routera Huawei. Otóż wpisuję w programie adres IP routera, login, hasło i klikam "Stwórz Nowy Skrypt". Program samoczynnie zmienia IP routera na homerouter.cpe, oczywiście mogę to zmienić ale to i tak nic nie daje bo zamiast strony routera otwiera się bez końca strona localhost:XXXX albo otwiera się strona **External links are only visible to Supporters****External links are only visible to Supporters** na której nic nie można zrobić.

Nie wiem dlaczego program otwiera zupełnie inną stronę niż tą co wpisuję (w tym przypadku wpisuję adres IP routera).
Reply With Quote
  #2  
Old 29.05.2015, 23:56
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,028
Default

homerouter.cpe - zapewne taką opisową nazwę nadaje sobie w twojej sieci sam router
Naciśnij klawisz "Pobierz IP routera" i zapewne właśnie taka nazwa wpisze się w pole "IP routera"
A co do połaczenia przez localhost - właśnie tak działa "nagrywanie" skryptu - połączenie z routerem "przechodzi" przez wewnętrzny serwer JD1 ( localhost:8972), który "łączy" się następnie z routerem i na podstawie sesji z routerem tworzy skrypt ponownego połączenia - nic się tu nie zmieniło w stosunku do JD1.
Sprawdź czy np. firewall/antywirus na twoim lokalnym komputerze (tam gdzie masz zainstalowany JD2) nie blokuje aplikacji, nie pozwalając uruchomić serwera "nagrywania" skryptu nasłuchującego na porcie 8972.
Reply With Quote
  #3  
Old 30.05.2015, 09:10
asdc
Guest
 
Posts: n/a
Default

Wyłączenie antywirusa i utworzenie reguł w zaporze Windows nie pomogło.

Wykrywany adres routera to homerouter.cpe.

Po kliknięciu na przycisk "Stwórz Nowy Skrypt" otwiera się strona ttp://localhost:8972/html/opennewwindow.html (wygląda jak strona routera) ale na środku jest tylko napis:

"Urządzenie jest teraz połączone z Internetem. W razie nieprzekierowania do żądanej strony sieci Web, zamknij obecnie używaną przeglądarkę i otwórz nową."

Nigdzie nie można kliknąć na tej stronie i nic zrobić. Nie ma żadnych przycisków i ikon na które można by kliknąć.

Na starym JDownloaderze jest to samo.

Ale już np. na routerze Livebox działa OK, otwiera się adres ttp://localhost:8972/ i strona routera działa poprawnie.

Zapewne wcześniej musiałem jeszcze pracować na Liveboxie dlatego działało a później gdy zmieniłem router to nie konfigurowałem tego ponownego połączenia bo długo nic nie pobierałem.

Jak można rozwiązać ten problem?

Last edited by asdc; 30.05.2015 at 09:35.
Reply With Quote
  #4  
Old 30.05.2015, 17:51
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,028
Default

Wygląda na to, że masz włączoną w przeglądarce ochronę przed automatycznymi przekierowaniami.
Czy strona konfiguracyjna routera działa poprawnie poza JD?
Reply With Quote
  #5  
Old 30.05.2015, 19:38
asdc
Guest
 
Posts: n/a
Default

Tak, działa ale tylko jeśli otworzę ją wpisując adres ttp://homerouter.cpe lub ttp://homerouter.cpe/html/home.html. Ze strony którą otwiera JD (ttp://localhost:8972/html/opennewwindow.html) nie działa, natomiast działa jeszcze ze strony ttp://localhost:8972/html/home.html.

Rzecz ciekawa, że na Liveboxie jest OK a tam chyba też jest jakieś przekierowanie?

Last edited by asdc; 31.05.2015 at 18:31.
Reply With Quote
  #6  
Old 31.05.2015, 08:51
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,028
Default

Niekoniecznie - wszystko zależy od tego jak są zaprojektowane strony zarządzania routerem.
JD wykrywa, że pierwszą stroną jaka jest "ładowana" jest przy podłączaniu do routera jest prawdopodobnie opennewwindow.html, która przekierowuje (otwiera nowe okienko?) na stronę home.html
Sprawdź co się dzieje w przeglądarce po wpisaniu:
ttp://homerouter.cpe/html/opennewwindow.html.
Reply With Quote
  #7  
Old 31.05.2015, 12:01
asdc
Guest
 
Posts: n/a
Default

To samo co z JD - strona z komunikatem "Urządzenie jest teraz połączone z Internetem. W razie nieprzekierowania do żądanej strony sieci Web, zamknij obecnie używaną przeglądarkę i otwórz nową.". I nic się nie dzieje.
Reply With Quote
  #8  
Old 31.05.2015, 13:14
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,028
Default

No właśnie: "...W razie nieprzekierowania do żądanej strony sieci Web..." - czyli coś (ustawienia przeglądarki?) blokuje przekierowanie na stronę konfiguracyjną routera (zazwyczaj najpierw pojawi się strona logowania).
Spróbuj tak: Stwórz nowy skrypt -> Rozpocznij i jeśli nie załaduje się strona startowa routera, otwórz ręcznie stronę: h_ttp://localhost:8972/. Jeśli się otworzy to rozłącz połączenie z siecią, nawiąż ponownie - jeśli nowy adres IP zostanie nadany, JD powinien to wykryć i skrypt zostanie utworzony. Przetestuj ponownie (klawisz Test) czy nagrany skrypt działa.
Reply With Quote
  #9  
Old 31.05.2015, 18:30
asdc
Guest
 
Posts: n/a
Default

Niestety wpisując ręcznie adres ttp://localhost:8972/ znowu otwiera się ta sama strona z ww. komunikatem na której nie można nic zrobić.
Reply With Quote
  #10  
Old 31.05.2015, 20:05
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,028
Default

Czyli prawdopodobnie włączona w przeglądarce blokada przekierowywania stron.
Reply With Quote
  #11  
Old 31.05.2015, 20:53
asdc
Guest
 
Posts: n/a
Default

Tylko jak to w Firefoxie wyłączyć? Szukałem i nigdzie nie znalazłem.

Zresztą w przeglądarce Internet Explorer jest to samo - znowu otwiera się strona z tym komunikatem i nic nie przekierowuje.

Szkoda że nie można ustawić "na sztywno" w JD żeby otwierał adres routera czyli 192.168.8.1 zamiast tej dziwnej strony. Jak wpiszę 192.168.8.1 w pole "IP routera" to i tak JD nie otwiera tego adresu IP w przeglądarce tylko znowu ten link ttp://homerouter.cpe/html/opennewwindow.html

Last edited by asdc; 31.05.2015 at 21:12.
Reply With Quote
  #12  
Old 02.06.2015, 21:30
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,028
Default

Menu Start -> wpisz w okienko wyszukiwania: CMD - otworzy się okienko z linią komend. WPisz: tracert 192.168.8.1 - pokaże się zapewnie coś takiego:
1 1 ms 1 ms 1 ms homerouter.cpe [192.168.8.1]
- po prostu w twojej sieci router wiąże nazwę opisową ze swoim IP - właśnie po to, żeby w przypadku zmiany jego IP nadal działały połączenia odwołujące się po tej nazwie.

Natomiast po wpisaniu w przeglądarce: h__p://192.168.8.1 - pojawia się strona z logowaniem? I jaki jest adres strony w przeglądarce?
Generalnie zazwyczaj działa to tak: ładowana jest początkowa strona routera (czyli wyłącznie adres IP lub adres opisowy) -> logowanie -> przekierowanie na stronę z konfiguracją
Natomiast co do przekierowań - może ten artykuł coś pomoże:
h_://support.microsoft.com/en-us/kb/878469/pl

Last edited by editestowy; 02.06.2015 at 22:02.
Reply With Quote
  #13  
Old 02.06.2015, 22:13
asdc
Guest
 
Posts: n/a
Default

Quote:
Originally Posted by editestowy View Post
Natomiast po wpisaniu w przeglądarce: h__p://192.168.8.1 - pojawia się strona z logowaniem? I jaki jest adres strony w przeglądarce?
Tak, pojawia się poprawna strona i podstawia się adres ttp://192.168.8.1/html/home.html.

W tym artykule piszą o wyskakujących okienkach ale nie zauważyłem żeby gdzieś próbowało wyskoczyć. Więc chyba nie o to chodzi.

Last edited by asdc; 02.06.2015 at 22:16.
Reply With Quote
  #14  
Old 03.06.2015, 06:57
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,028
Default

Okienko logowania zazwyczaj pojawia się jako wyskakujące.
Spróbuj może jeszcze stworzyć skrypt za pomocą klawisza "Pomocnik tworzenia skryptu Ponownego Połączenia". W pewnym momencie pojawi się tam prośba o wprowadzenia adresu strony routera - wprowadź wówczas h__p://192.168.8.1/html/home.html - może to rozwiąże problem...
Reply With Quote
  #15  
Old 04.06.2015, 08:48
asdc
Guest
 
Posts: n/a
Default

Uruchomiłem tego Pomocnika, po chwili pojawiło się okienko:



Którą opcję mam wybrać?

Last edited by asdc; 04.06.2015 at 08:55.
Reply With Quote
  #16  
Old 04.06.2015, 21:12
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,028
Default

Kontynuuj - po chwili powinno pojawić się okienko z informacjami o routerze (jeśli Kreator wykryje w bazie danych podobny model) + pola do wpisania konfiguracji routera (Adres IP lub WWW routera, nazwa użytkownika, hasło) - dodatkowo jest klawisz "Utwórz interfejs WWW routera" - należy go użyć do przeprowadzenia ponownego połączenia z wprowadzonymi danymi.
Reply With Quote
  #17  
Old 04.06.2015, 22:54
asdc
Guest
 
Posts: n/a
Default

Tak jak napisałeś, uzupełniłem dane w kolejnym oknie (login, hasło), kliknąłem ten przycisk "Utwórz interfejs WWW routera" i otworzyła się strona routera ale i tak musiałem się zalogować, myślałem że sam zaloguje ale nie. Więc zalogowałem, wykonałem ponowne połączenie i pojawiło się po chwili okienko:



Co tu mam kliknąć?

Last edited by asdc; 04.06.2015 at 22:58.
Reply With Quote
  #18  
Old 05.06.2015, 17:52
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,028
Default

JD próbuje dopasować istniejące skrypty do twojego routera.
Daj Kontynuuj i po chwili powinno się pojawić okienko:

Daj "Pomiń" i następnie "Użyj znalezionego" skryptu.
Potem można wykonać "Test".
Jeśli nie zadziała, to wówczas trzeba próbować kolejny skrypt.
Reply With Quote
  #19  
Old 21.06.2015, 13:24
asdc
Guest
 
Posts: n/a
Default

Te skrypty niestety nie działają na moim routerze Huawei E5180. Szkoda że nie można samodzielnie nagrać skryptu. Czyli raczej nie da się nic zrobić.

Last edited by asdc; 21.06.2015 at 15:35.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT +2. The time now is 04:41.
Provided By AppWork GmbH | Privacy | Imprint
Parts of the Design are used from Kirsch designed by Andrew & Austin
Powered by vBulletin® Version 3.8.10 Beta 1
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.