JDownloader Community - Appwork GmbH

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 06.03.2010, 19:58
Macky
Guest

Question Bağlantı Kopması - 5 Dakika

Merhabalar. Bağlantı kopunca 5 dakikadan geri saymaya başlıyor. Bu süreyi nasıl kısaltabiliriz? 5 saniye sonra otomatik olarak "Sürdür" yapmasını istiyorum. Nasıl ayarlayabilirim?
Reply With Quote
Old 06.03.2010, 20:02
Freeloader
Guest

Bu süreyi kısaltamazsın belki ilerde bunun için ayar eklenebilir. Bağlantı neden kopuyor? İşletim sistemin? Premium kullanıcı mısın? antivirüs programın varsa adı nedir?
Reply With Quote
Old 06.03.2010, 20:06
Macky
Guest

Cevap için teşekkürler. İşletim sistemi Windows XP SP3, premium hesaptan indiriyorum ve antivirüs olarak da ESET Smart Security 4.0.467 var.
Reply With Quote
Old 06.03.2010, 20:11
Freeloader
Guest

JDownloader hızını kısıtlayan ana faktörler;

1.Anti virüs programlarındaki ; Güvenlik duvarı , link tarayıcı (web tarayıcı).

Çözümü ; java, javaw jdownloader.exe dosyalarına gerekli izinler doğru şekilde verilmelidir.

2.İşletim sisteminizdeki güvenlik duvarı

Çözümü ; java, javaw jdownloader.exe dosyalarına izinler doğu şekilde verilemelidir.

3. İnternet bağlantısının sağlıksız olması

Çözüm ; internet servis sağlayıcınız ile görüşün

gelelim diğer ve önemli olan bir ayara;

Data Chunks yani veri parçaları ; Bu özelliğin adı JD'de "maksimum bağlantı" olarak geçer ve bağlantı hızına göre kullanıcının bu ayarı aslında kendi yapması lazım.

Maksimum bağlantının JD'de varsayılan değeri 2 dir ve aslında yeterlidir. Sadece çok yüksek internet bağlantı hızlarına sahip olan arkadaşlar mak bağlantıyı deneme yanılmayla arttırıp indirme hızından fazlasıyla verim alabilirler. Hatta ve hatta çok arttırıldığında internette gezinmenizi bile engeller. Bu yüzden bu ayarı mutlaka doğu yapın.

Önemli; maksimum bağlantı sayısı ayarı doğu yapılmadığında bağlantı kopmaları yaşarsınız (doğru yapılmadığında derken maksimum bağlantının çok fazla arttırılmasındna bahsediyorum)

Bir dosya için fazla bağlantı kurulmasından dolayı yaşanan bağlantı kopmalarında Mak bağlantı hızı düşürülmeli ve doğru olan değer kullanıcı tarafından keşfedilmelidir.

1 MB internet bağlantısı olanlar mak bağlantı sayısını 2 ya da 4 olarak kullanmalıdırlar.

Hızı köklemenin diğer bir yolu;

Mak bağlantı 2 deyken , Maksimum indirme sayısını arttırın

yani internet bantının Jdownloader tarafından tamamen kullanılamsını sağlayana kadar Maksimum indirmeyi arttırın.

Not ; gelecekte veri parçalarını jdownloader otomatik olarak ayarlicaktır. Biliyorsunuz sürekli geliştiriliyor.

Son bir not ; değiştirlen maksimum bağlantı değerinin geçerli olabilmesi için dosyaya sağ tıklanmalı ve Sıfırlanmalıdır. Daha sonra Sıfırlanan dosyanın indirilme işlemi yeniden başlatılmalıdır. Böylece dosya yeni atanan maksimum bağlantı değeri ile inecektir.

Dosyanın maksimum bağlantı (veri parçaları sayısını) görebilmek için dosyaya çift tıklayın Bilgi panelinde Veri parçaları göreceksiniz. veri parçaları bu dosya için kaç bağlantı kurulduğunu size bir hem grafik olarak hemde sayı olarak gösterecektir.

Last edited by Freeloader; 06.03.2010 at 20:18.
Reply With Quote
Old 06.03.2010, 20:14
Freeloader
Guest

Eset nod32 ve smart security hemen hemen aynı diye tahmin ediyorum? Ayarlarından Web erişim korumasını kapat ya da web erişim korumasından java, javaw ve jdownloader.exe dosyalarına izin ver. Eğer bunu yapmazsan bağlantın kopar ve indirme hızın düşük olur.

Bağlantı kopmasına sebep olabilecek diğer faktör ; maksimum bağlantı sayısı yukarıda anlattım

Last edited by Freeloader; 07.03.2010 at 02:30.
Reply With Quote
Old 06.03.2010, 20:51
Macky
Guest

Max bağlantı ve indirme sayısı ikisi de 5ti, bağlantıyı 3e düşürdüm fakat kopmalar devam etmekte. Eset kısmında dediğiniz ayarı buldum, fakat tamamen kapatmak istemiyorum (güvenliğe takmış biriyim biraz), javaya nereden izin verileceğini biliyor musunuz o kısmı bulamadım.

Reply With Quote
Old 06.03.2010, 21:03
Freeloader
Guest

tarama dışı öğeler seçeneğinden yanlış hatırlamıyorsam. java javaw ve jdownloader exe bunların 3ünü de ekle.

web erişim koruması güvenliğini tehdit etmez sadece online dosya taraması gerçekleştirir, fazla takılması gereken bir özellik değil bilgin oldun diye söylüyorum. mesela dosya daha inerken (indmeden evvel tarama yapar) ya da bir web sitesine girdiğinde bilgisyarında tmp klasörüne site tarafından aktarılan dosyalar evvelden taranır. Nod32 zaten bunu dosya sistemine inincede yapıyor ve virüs var ise yakalıyor.

görüşürüz

Last edited by Freeloader; 06.03.2010 at 21:07.
Reply With Quote
Old 06.03.2010, 21:13
Macky
Guest

Web erişim korumasını kaldırdım o zaman. Umarım işe yarar yardımlar için teşekkürler
Reply With Quote
Old 06.03.2010, 21:58
Freeloader
Guest

sorunun çözülüp çözülmediğini bizleri bilgilendirisen sevinirim. Konuya solved çekçem.
Reply With Quote
Old 08.03.2010, 23:37
Macky
Guest

İndirmeye bir süre ara vermek zorunda kaldım, fırsat bulduğumda deneyip sonucu yazarım.
Reply With Quote
Old 10.03.2010, 21:33
Macky
Guest

Yok olmadı, sorun devam ediyor. Ama dikkatimi çeken bir şey oldu, örneğin 3 dosya inerken kopuyor, başka 3 tanesi başlıyor, ilk 3lünün saydığı 5 dakika bitince o sırada inenler kopuyor direk. İlk başta denk geldi heralde demiştim ama bikaç kere oldu bu.
Reply With Quote
Old 10.03.2010, 22:30
Freeloader
Guest

internet bağlantı hızın kaç? İşletim sisteminin güvenlik duvarından da java , javaw ve jdownloader'a izin vermelisin ayrıca unutma.

Bu kopmalar normalde tarayıcı ile indirdiğinde oluyor mu ya da başka programlarla indirdiğinde bağlantı kopmaları oluyor mu? ? internet bağlantın sağlıkl mı?

Last edited by Freeloader; 10.03.2010 at 22:32.
Reply With Quote
Old 11.03.2010, 20:59
Macky
Guest

Bu şekilde düzgün sanırım?

İnternet bağlantısı sağlıklı sayılır normal kullanımda kopma yaşamıyorum. Hızı hakkında bir fikrim yok bağlantı benim değil sadece kullanıyorum. Şu son anlattığım olay baya garip geldi 5 dakika dolunca bağlantının kopup diğerinin başlaması nedeni nedir?
Reply With Quote
Old 11.03.2010, 21:52
Freeloader
Guest

evet düzgün,

esetnod32'yi sisteminden kaldırıp deneyebilir misin? bağlantı kopuyorsa engelleyen birşey var demektir. Java engelleniyor, bu arada java sürümün nedir?

maksimum bağlantı da problem çıkarıyor olabilir, maksimum bağlantıyı 1 yap

ve unutma ; değiştirlen maksimum bağlantı ayarının geçerli olabilesi için dosyalara sağ tıklayıp sıfırlamalısın.

5 dakika dolunca bağlantının kopma sebebini bize log olay günlüğü daha iyi analatır)
Bir günlük oluşturusan iyi olur, imzamdan nasıl oluşturulduğuna bakabilirsin.

Last edited by Freeloader; 11.03.2010 at 21:55.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules