JDownloader Community - Appwork GmbH
 

Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 05.12.2014, 10:31
mondrol
Guest
 
Posts: n/a
Default Błąd

mam taki problem widoczny na załączniku, czasem odpala i ściąga bez problemu czasem tak jak dzisiaj są problemy.
teraz tak po klikaniu na raportuj czasem zaczyna działać ściąganie na cały dzień czasem na godzinke czasem na 2 pliki.....
używam konta premium opłaconego z nikim nie współdzielone, aktualizacje JD2 są najnowsze, antywirus włączony dodane reguły JD2.
ktoś podpowie co zrobić??
jeszcze log:
05.12.14 10.10.46to05.12.14 11.22.43 jdlog://3748291347141/
Attached Thumbnails
Clipboard01.jpg  

Last edited by mondrol; 05.12.2014 at 11:25.
  #2  
Old 05.12.2014, 19:17
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,029
Default

W sumie masz wytłumaczenie na obrazku - połączenia są blokowane przed Bitdefendera.
To samo potwierdzają logi:
----------------Response Information------------
Connection-Time: 69ms
----------------Response------------------------
HTTP/1.1 403 Blocked by Bitdefender

Z jakiejś przyczyny antywirus blokuje ruch generowany przez JD2. Większość tego typu narzędzi posiada opcję dodania aplikacji do listy zaufanych - więc poszukaj takiej opcji w swoim antywirusie i dodaj proces jdownloader2.exe do niej.
Jeśli twój AV również to umożliwia to wyłącz dla JD2 także skanowanie ruchu sieciowego - dobrze skonfigurowany AV i tak przecież sprawdza pliki przy uruchamianiu/rozpakowywaniu, więc skanowanie niepotrzebnie obciąża połączenie (przydatne jest jedynie w czasie uruchamiania programów lub przeglądania stron w przeglądarce).
  #3  
Old 08.12.2014, 19:00
djmakinera djmakinera is offline
JD Legend
 
Join Date: May 2010
Location: Poland
Posts: 8,171
Default

coalado - jest "very busy" - jak zawsze a raztoki - raczej rzadko odpisuje na Czacie....


editestowy - Mowileś, że mogę usunąć folder "jre" z Javą ..usunąłem... zawsze usuwam ...


ale jak większa jakaś aktualizacja "Core.jar" to folder ponownie się "tworzy sam" z JAVA

Uruchamiam zawsze z Jdownloader.jar
Klikam aktualizacja, jakiś błąd z I/O, anuluje aktualizacje
Chcę zrestartować - nic się nie dzieje... kolejny błąd z JVM

Więc uruchamiam jeszcze raz javaw.exe
następny błąd - brak uprawnień do zapisu

Myślę sobie - jak to brak skoro jestem zalogowany jako Administrator...

ale zauważyłem, że w menedżerze są 2 procesy JDownloader2.EXE ..jeden z nich nie został prawidłowo zamknięty (Okna nie ma) ale PROCES WISI...

a drugi działa ale nie można ukończyć bo 1 proces trzeba zabić...

więc go zabijam...

To dość stary problem, wystepuje raz na kilka miesięcy..

podsumujmy

Nakładka(exe) na Jdownloader.jar oraz instalacja(nie wiem w jakim celu?) (już wcześniej usuniętego jar i instalacja JAVA przez AKTUALIZATOR) powoduje te problemy

Last edited by djmakinera; 08.12.2014 at 19:03.
  #4  
Old 08.12.2014, 19:38
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,029
Default

Problemy jakie opisujesz występują wyłacznie w twoich instalacjach, ja używam JD2 od początku pojawienia się - ani razu nie zdarzyła mi się taka sytuacja jak opisujesz.
Na instalacji z maja, jaką miałem na dysku zewnętrznym: uruchomiłem przez JAR, zaktualizowałem (stara instalacja a więc jądro aplikacji również zostało zaktualizowe) i NIE utworzył mi się ponownie katalog JAVA, nie miałem żadnych problemów z "powielonymi" procesami.
Tak więc masz coś tak skopane w instalacjach, że nie można tego powtórzyć

Dodatkowo: nie wiem, po co startujesz bezpośrednio Jdownloader.jar - nakładka EXE jest właśnie po to, aby nie trzeba było pisać tasiemcowej listy parametrów wywołania JVM, wszystkie można umieścić w JDownloader2.vmoptions

Problem z twoimi "zgłoszeniami" jest taki, że w kółko zgłaszasz to samo, o "kilku" procesach był już wątek i tam pisaliśmy co jest przyczyną... - stąd też nie dziw się, że developerzy są niechętnie nastawieni do "szukania" rozwiązań twoich "problemów"...
  #5  
Old 08.12.2014, 19:45
djmakinera djmakinera is offline
JD Legend
 
Join Date: May 2010
Location: Poland
Posts: 8,171
Default

Akurat tą instalację wykonałem przy coalado i nic nie zmieniałem... oprócz tego, że usunąłem jre i nic więcej
vmoptions - zmienił sam coalado - nie ja



A problem "BRAK UPRAWNIEŃ" występuje tylko gdy aktualizuje "RDZEŃ" (albo jakaś duża aktualizacja)... w żadnym innym przypadku nie wystepuje

ale łatwo je rozwiązać...

Jeden z procesów JDownloader2.exe nie może zostać poprawnie zakończony... (wisi) jak go nie zabije a uruchomie nowy proces to będzie drugi... proste...Process Explorer pokazuje wiele procesów

Musze jeszcze jeden raz właczyć program i to powoduje ten 2 proces - teraz rozumiesz?




------------------------Thread: 1:org.jdownloader.update.launcher.SecondLevelLauncher.log-----------------------
--ID:1TS:1418056464073-08.12.14 17:34:24 - [org.appwork.utils.Application(printSystemProperties)] -> SysProp: java.runtime.name: Java(TM) SE Runtime Environment
--ID:1TS:1418056464074-08.12.14 17:34:24 - [org.appwork.utils.Application(printSystemProperties)] -> SysProp: exe4j.moduleName: Z:\jdownloader8\JDownloader2.exe
--ID:1TS:1418056464074-08.12.14 17:34:24 - [org.appwork.utils.Application(printSystemProperties)] -> SysProp: exe4j.semaphoreName: z:_jdownloader8_jdownloader2.exe1--ID:1TS:1418056464074-08.12.14 17:34:24 - [org.appwork.utils.Application(printSystemProperties)] -> SysProp: sun.boot.library.path: z:\jdownloader8\jre\bin

--ID:1TS:1418056464086-08.12.14 17:34:24 - [org.jdownloader.update.launcher.SecondLevelLauncher(init)] -> Args: [-focus, -selfupdateerror, java.io.IOException: Could not move Z:\jdownloader8\JDownloader.jar to Z:\jdownloader8\JDownloader.jar.backup.1 timeout Timeout: 30000
at org.jdownloader.update.launcher.SelfTest.renameTo(SelfTest.java:421)
at org.jdownloader.update.launcher.SelfTest.createBackup(SelfTest.java:359)
at org.jdownloader.update.launcher.SelfTest.onSelfTestOK(SelfTest.java:214)
at org.jdownloader.update.launcher.SelfTest.run(SelfTest.java:63)
at org.jdownloader.update.launcher.SecondLevelLauncher.init(SecondLevelLauncher.java:494)
at org.jdownloader.update.launcher.SecondLevelLauncher.runMain(SecondLevelLauncher.java:332)
at org.jdownloader.update.launcher.JDLauncher.main(JDLauncher.java:10)
]
--ID:1TS:1418056464097-08.12.14 17:34:24 - [org.jdownloader.update.launcher.SecondLevelLauncher(init)] -> existing jD instance found!--ID:1TS:1418056464097-08.12.14 17:34:24 - [org.jdownloader.update.launcher.SecondLevelLauncher(init)] -> Send parameters to existing jD instance and exit: [-focus, -selfupdateerror, java.io.IOException: Could not move Z:\jdownloader8\JDownloader.jar to Z:\jdownloader8\JDownloader.jar.backup.1 timeout Timeout: 30000
at org.jdownloader.update.launcher.SelfTest.renameTo(SelfTest.java:421)
at org.jdownloader.update.launcher.SelfTest.createBackup(SelfTest.java:359)
at org.jdownloader.update.launcher.SelfTest.onSelfTestOK(SelfTest.java:214)
at org.jdownloader.update.launcher.SelfTest.run(SelfTest.java:63)
at org.jdownloader.update.launcher.SecondLevelLauncher.init(SecondLevelLauncher.java:494)
at org.jdownloader.update.launcher.SecondLevelLauncher.runMain(SecondLevelLauncher.java:332)
at org.jdownloader.update.launcher.JDLauncher.main(JDLauncher.java:10)
]

Last edited by djmakinera; 08.12.2014 at 20:07.
  #6  
Old 08.12.2014, 20:52
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,029
Default

Nie widzę związku z tym co zgłaszasz:
"Nakładka(exe) na Jdownloader.jar oraz instalacja(nie wiem w jakim celu?) (już wcześniej usuniętego jar i instalacja JAVA przez AKTUALIZATOR) powoduje te problemy"

W poście #4 napisałem wszystko wyraźnie.
Dalsza dyskusja na ten temat, na forum jest bezcelowa - cytując klasyka:
"Please stop reporting seldom errors and if you do, please do it via support chat."
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT +2. The time now is 03:21.
Provided By AppWork GmbH | Privacy | Imprint
Parts of the Design are used from Kirsch designed by Andrew & Austin
Powered by vBulletin® Version 3.8.10 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.