JDownloader Community - Appwork GmbH
 

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #21  
Old 15.01.2010, 22:40
charnel
Guest
 
Posts: n/a
Default



Çalıştırınca bu şekilde oluyor. Bilgisayarın kablosuz ağ bağdaştırıcısı kapanıyor sadece.

ip numarası değişmiyor.

Programı tekrar çalıştırınca kablosuz bağlantı geri geliyor bazen ama ip numarası aynı kalıyor. Static ip değilim tabiki. Yani program modeme ulaşamıyor gibi..

Modem ayarlarından UPNP olması gerektiği gibi yaptım. Windows firewall da ve ağ seçeneklerinde ağ bulucuyu açtım ki açıktı zaten.

Ama olmuyor olmuyor...
Reply With Quote
  #22  
Old 16.01.2010, 16:33
bilgadem
Guest
 
Posts: n/a
Default

Engelleyen başka bir şey olmalı. Kullandığın virüs programına da bir bak istersen. Tam yetki vermeni sağlıyacak şekilde değiştirmeye çalış mesela.
Reply With Quote
  #23  
Old 16.01.2010, 16:48
charnel
Guest
 
Posts: n/a
Default

virüs programı kullanmıyorum.

güvenlik duvarını kapatsam dahi olmuyor
Reply With Quote
  #24  
Old 16.01.2010, 17:29
Freeloader
Guest
 
Posts: n/a
Default

Quote:
Originally Posted by charnel View Post
virüs programı kullanmıyorum.

güvenlik duvarını kapatsam dahi olmuyor
IP adresinin değişken olduğundan emin misin?

modemin arkasındaki butondan resetleyip Ipnin değişip değişmediğine bir bak önce. bu adresten bakabilirsin **External links are only visible to Support Staff**www.whatismyip.com
Reply With Quote
  #25  
Old 16.01.2010, 18:36
charnel
Guest
 
Posts: n/a
Default

Evet kesinlikle eminim şimdi kontrol ettim tekrar.

Vista da bi farklılık yapılması lazım ama ne?
Reply With Quote
  #26  
Old 20.02.2010, 11:39
Maverick1980
Guest
 
Posts: n/a
Thumbs up

Quote:
Originally Posted by bilgadem View Post
Problemden Ç'den değil heralde çalışmıyordu tekrar bağlan'a bastığımda sonra test odası yazan yerin altındaki ip değiştir'e basınca işe yaradı. Bir kere işe yarayınca artık tekrar bağlan kendi kendine düzeldi

Neyse şimdi detaylı yazmak gerekirse;

Adım 1.) Öncelikle eğer yoksa http://jdownloader.org/knowledge/wik...ect/tools/upnp bu linkten programı indirin. İndirdiğiniz programı önce bir deneyin eğer çift tıklayıp çalıştırdığınızda ip değişiyorsa (ki bunu modemin en solunda internet yazan kısmının kısa bir süreliğine kırmızı yanıp tekrar yeşile dönmesinden anlayabilirsiniz) direk Adım 7'e geçebilirsiniz.

Adım 2.) Çalışmadı mı. O zaman internet explorer'i açıyoruz (veya ne kullanıyorsanız, opera, firefox... v.b.) adres çubuğuna ip adrsini yazıp modem arayüzüne giriyoruz. Burada kullanıcı adı ve şifre kısımarını doldurup ok butonuna basıyoruz. (Enter'a basmayın ok butonuna basın)

Adım 3.) Gelen ekranda en solda bir kısayol menüsü mevcut oradan Gelişmiş'i tıklayın. Gelişmiş'e tıkladığınızda karşınıza gelen ekranda "Evrensel Tak ve Oynat'a" tıkalyın (yeri en solda ve üsten 2. simge üzerinde UPnP yazıyor)

Adım 4.) Karşımıza çıkan ekrandaki 2 seçeneği de seçilmiş hale getiriyoruz ve tamam diyoruz. Modem kısmı ile işimiz bitti.

Adım 5.) Denetim masasındaki Wimdows Güvenlik Duvarı simgesine çift tıklıyoruz. Üst menüdeki özel durumlar kısmı yazan yere tıklıyoruz. Ve Progralar ve hizmetler menüsü altında açılan kısımdan UPnP çerçevesi yazan yeri seçili hale getiriyoruz. Tamam'a basıp burdan da çıkabiliriz.

Adım 6.) Bu adımları takip ettikten sonra programı bir kez daha çalıştırıp bu sefer ip'nin değiştiğini görüyoruz. umarım

Adım 7.) Jdownloader programını açıyoruz. Sırayla Ayarlar-Tekrar Bağlan ve yöntem olarak da harici olanı seçiyoruz. Komut kısmına seç butonuna basarak programın bulunduğu yerin dizin adresini koyuyoruz. Altta Use special executer for windows işaretli olmasın. İşlem tamamdır. Artık tekrar bağlan'a bastığınız ip 5-10 saniye içinde değişecektir.

Not: Eğer tekrar bağlan'a bastığınız halde ip değişmezse, test odası yazan yerin altındaki ip değiştir butonuna basın. Eğer başarılı olursa bu sefer tekrar bağlan çalışır hale gelebilir. (Ben de öyle oldu)

Program çok güzel arkadaşlar, ip değiştirmesi 5 saniye falan sürüyor bende. O yüzden harika, modem Pirelli DRG A226G, ancak A225G için de çalışacağını tahmin ediyorum.

Ayrıca Freeloader'a sabrı ve yardımları için çok teşekkür ederim.

Freeloader ve bilgadem değerli yardımlarınız için teşekkür ederim. Aynen dediğiniz gibi yaptım şuan çalışıyor.

Sadece modem arayüzündeki Upnp ayarındaki yerde 2 seçeneğe tik koyduğumda sorun oldu onu eski haline çevirdim düzeldi. Windows Xp Sp3 ve Eset smart scurity kullanıyorumve güvenlik duvarı açık olmasına rağmen bir sorun yaratmadı.

5 saniyede yeni Ip alıyor 2 dk. sürüyor sistemn kendini tekrar başlatması.

Last edited by Maverick1980; 20.02.2010 at 13:35.
Reply With Quote
  #27  
Old 16.03.2010, 19:34
zamizazo
Guest
 
Posts: n/a
Default

be de xp sp3 ve nod32 kullanıyorum. nod32 yi kapattım. güvenlik duvarını kapattım yine de routerreconnect modemi resetlemiyor.
2 aydır bununla uğraşıyorum. gına geldi
Reply With Quote
  #28  
Old 17.07.2010, 23:42
Maverick1980
Guest
 
Posts: n/a
Default

Quote:
Originally Posted by zamizazo View Post
be de xp sp3 ve nod32 kullanıyorum. nod32 yi kapattım. güvenlik duvarını kapattım yine de routerreconnect modemi resetlemiyor.
2 aydır bununla uğraşıyorum. gına geldi
Gerçi baya bir zaman olmuş ama cevap olarak yazıyım..
Bugün format (xp sp3) attım jdown. yükledim ve router programı çalışmadı. Kişisel güvenlik duvarını etkileşimli mod yapıp gelen bildirimi izin ver işaretiyle çözebilirsiniz. Bu nod32 smart sec. kullandığım ayar.
Reply With Quote
  #29  
Old 20.01.2011, 19:59
cozu
Guest
 
Posts: n/a
Default

pirelli drg a226g modemim var quiknet ile aldım şimdi ttnet kullanıyorum bir anda internet qitti kullanıcı adı şifresi silinmiş internetimin bunun için 192.168.1.1 den bağlandım kullanıcı adı şifre istiyor girdim yanlış dedi olmayınca modemi resetledim orjinal kullanıcı adı admin şifresi admin yazıyor giriyorum yine hataLı diyor ne yapmaLıyım acil yardım ederseniz sevinirim
Reply With Quote
  #30  
Old 15.03.2013, 23:00
Maverick1980
Guest
 
Posts: n/a
Thumbs up

Windows 8 64 bit aynı işlemi denedim sorunsuz çalışıyor. (Nod32 Smart Security otomatik ayarda güvenlik duvarı açıkken denedim)
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT +2. The time now is 10:52.
Provided By AppWork GmbH | Privacy | Imprint
Parts of the Design are used from Kirsch designed by Andrew & Austin
Powered by vBulletin® Version 3.8.10 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.