JDownloader Community - Appwork GmbH
 

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #41  
Old 12.06.2013, 14:43
pspzockerscene's Avatar
pspzockerscene pspzockerscene is offline
Community Manager
 
Join Date: Mar 2009
Location: Deutschland
Posts: 48,652
Default

Merged focus threads.

GreeZ psp
__________________

Ad-free installers || Werbefreie Installer
Windows Setup<--JD2 BETA-->Linux Setup x86 || Linux Setup x64 || Mac Setup
-----=>Support Chat<=-----
Spoiler:

A users' JD crashes and the first thing to ask is:
Quote:
Originally Posted by Jiaz View Post
Do you have Nero installed?
That's true James
Quote:
Originally Posted by James
Die Leute verstehen einfach nicht dass nur weil man mit einer Waffe auch auf Menschen schie▀en kann dass ein SchŘtzenver​ein kein Ort fŘr Amoklaufide​en ist
Reply With Quote
  #42  
Old 12.06.2013, 17:19
Mystery's Avatar
Mystery Mystery is offline
JD Addict
 
Join Date: Mar 2009
Location: Deutschland
Posts: 159
Default

The always on top problem seems to be fixed. But there are still some focus problems.
What I am always noticing is that JD seems to draw always a new window for less than a second.
What I am meaning is: always when the Captcha frame is coming I see in the background a clear white window for less then a second. Even if JD is minimized.
Another special thing is when the captcha frame comes while JD is minimized:
The Frame has definitely the focus but when I write the captcha nothing appears. If I click into the array after typing the captcha it will appear!
If I type the the captcha and press enter nothing happens until I click on the frame. Then it works as if I would have always typed into it. Very strange!
__________________
C'est la vie
Reply With Quote
  #43  
Old 12.06.2013, 19:30
Lram32's Avatar
Lram32 Lram32 is offline
Spanish Supporter
 
Join Date: Jul 2012
Location: Dark side of the moon
Posts: 9,908
Default

At the moment it is working fine for me. Thanks.
Reply With Quote
  #44  
Old 12.06.2013, 19:52
Mystery's Avatar
Mystery Mystery is offline
JD Addict
 
Join Date: Mar 2009
Location: Deutschland
Posts: 159
Default

So is it not a problem everywhere?
As I said it's only when JD is minimized!
Then my System information:
Win7 x64 SP1 Java 1.7.0_21
__________________
C'est la vie

Last edited by Mystery; 12.06.2013 at 20:15.
Reply With Quote
  #45  
Old 13.06.2013, 12:28
coalado's Avatar
coalado coalado is offline
JD Manager
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 1,981
Default

Are you sure? There is a difference between "Window is on top" and "Window has focus"

If the Captchawindow has focus, the Textfield is flashing (Caret is flashing)

I guess, that GraphicalUserInterfaceSettings.focustriggerforcaptchadialogs is not set corretly.

Please check the setting for GraphicalUserInterfaceSettings.focustriggerforcaptchadialogs


Quote:
Originally Posted by Mystery View Post
The always on top problem seems to be fixed. But there are still some focus problems.
What I am always noticing is that JD seems to draw always a new window for less than a second.
What I am meaning is: always when the Captcha frame is coming I see in the background a clear white window for less then a second. Even if JD is minimized.
Another special thing is when the captcha frame comes while JD is minimized:
The Frame has definitely the focus but when I write the captcha nothing appears. If I click into the array after typing the captcha it will appear!
If I type the the captcha and press enter nothing happens until I click on the frame. Then it works as if I would have always typed into it. Very strange!
__________________
Reply With Quote
  #46  
Old 13.06.2013, 13:48
bici-boci bici-boci is offline
JD Legend
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 753
Default GraphicalUserInterfaceSettings.focustriggerforcaptchadialogs question

I ask, what value is appropriate, when the JD2 window is not maximized, not minimized, not on the top and not in the focus, and hidden by other windows partially or completely ?

I set MAINFRAME_IS_MAXIMIZED_OR_ICONIFIED_OR_TOTRAY, but I would feel more comfortable with an ALWAYS value.
Reply With Quote
  #47  
Old 13.06.2013, 13:55
coalado's Avatar
coalado coalado is offline
JD Manager
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 1,981
Default

MAINFRAME_IS_MAXIMIZED_OR_ICONIFIED_OR_TOTRAY is ALWAYS
__________________
Reply With Quote
  #48  
Old 13.06.2013, 13:57
bici-boci bici-boci is offline
JD Legend
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 753
Default

Thank you.
Reply With Quote
  #49  
Old 13.06.2013, 14:57
danutz
Guest
 
Posts: n/a
Default CAPTCHA focus stealing

Maybe this is related to the other focus thread, maybe not; feel free to merge.

The problem is that when a captcha appears, it seems to generate a main window redraw. I'm not sure what happens or how to describe it, but the symptoms are:

0) There's a flash of all open windows

1) The JD main window, as well as the CAPTCHA window, moves to the active workspace in Linux. Not long ago it used to stay in the workspace where it was started.

2) The JD window disappears under xpra (http://en.wikipedia.org/wiki/Xpra), which really sucks for me. xpra is a remote desktop technology that runs X apps in a "virtual" display. You can show that virtual display anywhere. So if I'm home I can show it on screen, if I'm at my girlfriend I can issue "xpra attach" and it shows up on her computer. But now I can't use it anymore.

This has started happening around 2 weeks ago at most. Any ideas on what's happening?

PS. To try xpra:

Code:
xpra start :5; DISPLAY=:5 java -jar /opt/JDownloader2/JDownloader.jar
xpra attach ssh:my-host.easydns.com:5
(the last attach command is client side, so you issue it wherever you are)

Last edited by danutz; 13.06.2013 at 15:14.
Reply With Quote
  #50  
Old 13.06.2013, 16:41
coalado's Avatar
coalado coalado is offline
JD Manager
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 1,981
Default

Please give us detailed System informations. Java version, os version, windowmanager... as much as possible.
__________________
Reply With Quote
  #51  
Old 13.06.2013, 16:52
danutz
Guest
 
Posts: n/a
Default

Code:
Ubuntu 12.04.2 (32 bit)

Linux 3.8.0-19-lowlatency #13-Ubuntu SMP PREEMPT Thu Apr 18 09:42:14 UTC 2013 i686 i686 i386 GNU/Linux

fluxbox-1.3.2-2 (window manager)

OpenJDK Runtime Environment (IcedTea 2.3.9) (7u21-2.3.9-0ubuntu0.12.04.1)
OpenJDK Server VM (build 23.7-b01, mixed mode)
But I don't suppose you will be able to reproduce this configuration... My hope was that somebody on the team would remember the window-system code commit that caused all the focus stealing problems. I'm *guessing* that somebody made a change to improve window raising visibility or something like that.
Reply With Quote
  #52  
Old 13.06.2013, 18:01
coalado's Avatar
coalado coalado is offline
JD Manager
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 1,981
Default

Yes, that someone has been me... and it works better on millions of systems now.


So..what should I do? Reverting is not an option.

0) I have an Idea about this. I will give it a try later this day.

1) What means workspace in your context?

2) It disappears....when? Is a Teamviewer Session possible to show me this behaviour?
__________________
Reply With Quote
  #53  
Old 14.06.2013, 00:08
Mystery's Avatar
Mystery Mystery is offline
JD Addict
 
Join Date: Mar 2009
Location: Deutschland
Posts: 159
Default

Quote:
Originally Posted by coalado View Post
Are you sure? There is a difference between "Window is on top" and "Window has focus"

If the Captchawindow has focus, the Textfield is flashing (Caret is flashing)

I guess, that GraphicalUserInterfaceSettings.focustriggerforcaptchadialogs is not set corretly.

Please check the setting for GraphicalUserInterfaceSettings.focustriggerforcaptchadialogs
I checked the setting and it's set to "MAINFRAME_IS_MAXIMIZED".

I tested it a little more and found out it's a different if JD is minimized to Taskbar or to Tray.
When it's minimized to Taskbar the Captcha Frame is only on top but not in focus.
But if it is minimized to Tray it has the focus! There are two things to proof it:
1. If I click into the input box (no typing before) nothing is changing (behavior of second point) only if I click a second time (not double click!) it behaves normal (blinking bar, appearing what I'm writing).
2. As I already described: When the frame comes I type something and it doesn't appear anywhere. Then I click on the frame (one time and no typing afterwards) and it suddenly appears in the input box.

If JD is not minimized, everything is behaving normal.

If you need some more information, just let me know ;-)
__________________
C'est la vie

Last edited by Mystery; 14.06.2013 at 00:20.
Reply With Quote
  #54  
Old 14.06.2013, 01:53
Lram32's Avatar
Lram32 Lram32 is offline
Spanish Supporter
 
Join Date: Jul 2012
Location: Dark side of the moon
Posts: 9,908
Default

Hello.

I set never in the advanced setting: GraphicalUserInterfaceSettings.mainframepopuptriggerwhennewlinkswereadded

But, If I have JD2 minimized in the taskbar, or maximized in the background, when I copy a link, JDownloader starts flashing, like It tries to steal focus. I think this it not the manner, and is a bit annoying because always is flashing (in the taskbar). Could be fixed this problem please?

Thanks,
Reply With Quote
  #55  
Old 14.06.2013, 11:18
coalado's Avatar
coalado coalado is offline
JD Manager
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 1,981
Default

@Mystery I could reproduce it. should be fixed with the next update

@Lram32: I call this a feature. But you can disable it: GraphicalUserInterfaceSettings.taskbarflashenabled
__________________
Reply With Quote
  #56  
Old 14.06.2013, 15:09
Lram32's Avatar
Lram32 Lram32 is offline
Spanish Supporter
 
Join Date: Jul 2012
Location: Dark side of the moon
Posts: 9,908
Default

Thank you very, and sorry for the misunderstanding.
Reply With Quote
  #57  
Old 17.06.2013, 03:59
rrogntudjű rrogntudjű is offline
Banned
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 364
Default

Everything was simple before now become a true headlock.

Last edited by coalado; 17.06.2013 at 08:28.
Reply With Quote
Old 17.06.2013, 08:22
rrogntudjű
Message deleted by coalado.
  #58  
Old 17.06.2013, 08:28
coalado's Avatar
coalado coalado is offline
JD Manager
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 1,981
Default

Quote:
Originally Posted by rrogntudjű View Post
Everything was simple before now become a true headlock.

I'm pretty sure that you know why he deleted your post ;-P So don't complain.


I refaktored all this, because there were many different options (some in gui config, some in tray config). NOw everything is at one place.



Actually it is not really complicated.


But hey... there is already a ticket to break all these options down to a few mainly used usecases. And implement an easy to understand option for them in the Gui Settings panel.





The big question is: how? any ideas?
__________________
Reply With Quote
  #59  
Old 17.06.2013, 08:38
rrogntudjű rrogntudjű is offline
Banned
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 364
Default Why make it simple when you can make it complicated?

This forum is full of topics talking about how to keep JD2 on background.
Please when you make this kind of change try to think to newbies before.

Last edited by rrogntudjű; 17.06.2013 at 09:07.
Reply With Quote
  #60  
Old 17.06.2013, 09:11
coalado's Avatar
coalado coalado is offline
JD Manager
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 1,981
Default

That's what I did
__________________
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT +2. The time now is 10:51.
Provided By AppWork GmbH | Privacy | Imprint
Parts of the Design are used from Kirsch designed by Andrew & Austin
Powered by vBulletin® Version 3.8.10 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.