|
|||
|
|||
Rapidshare-problem z pobieraniem.
Ostatnio zauwazylem ze moj jdownloader ma problemy z pobieraniem linkow z rapidshare. A mianowicie chodzi o to ze nie sciaga z maksymalna predkoscia do 100 kb/s jak mialo to miejsce predzej. Zamiast tego przesyl skacze co pare sekund od kilkunastu kb/s do maksymalnej wartosci. I co najwazniejsze wlasnie gdy osiagany jest ten maksymalny pulap to sciaganie sie "zawiesza" ma pare sekund tzn pokazany jest niby przesyl 100 kb/s ale czas ukonczenia pobierania stoi w miejscu a takze ilosc sciagnietych danych sie nie zmienia i tak przez kilka senud po ktorych znow przesyl momentalnie spada do paru kb/s i cos tam sobie sciaga dalej po malutku. Przez to sciaganie w jdownladerze z rapida jest bardzo nieefektywne,nie dosc ze dlugo to jescze z tak niskim przesylem. Wie ktos co mam zrobic zeby znow bylo jak dawniej?
|
|
||||
|
||||
Tak działa transfer dla free użytkowników - ograniczenie pasma, aby zmusić do zakupu konta Premium.
|
|
|||
|
|||
czyli u Ciebie jest to samo? kilka a nawet kilkanascie sekund zwiechy bez jakiegokolwiek postepu sciagania?bo mi predzej szlo maks lacza i transfer sie nie wieszal...
|
|
|||
|
|||
Niestety przycinają pasmo dla free userów do średniej prędkości 512kb/s...
|
|
|||
|
|||
Było to już dawno poruszane:
board.jdownloader.org/showthread.php?t=14003 board.jdownloader.org/showthread.php?t=9008 |
|
|||
|
|||
dzieki od bardzo dawna tu nie zagaldalem bo wszystko chodzilo dobrze poki jak widac rapidowi cos nie odwalilo...
|
|
|||
|
|||
Niestety, jednak cinek23 ma rację, bo o ile transfer jest nadal skokowy to jednak teraz bardzo zwolnił. Pliki 100 MB pobierałem zawsze w ok. 13 minut a 200 MB poniżej pół godziny, a dziś w nocy pliki 100 MB prawie pół godziny a 200 MB prawie godzinę! Czyli powoli żegnamy Rapidshare dla free userów, bo tam się po prostu nie będzie opłacało uploadować.
|
|
||||
|
||||
Po ostatnich zmianach na RS - odchodzą stamtąd uploaderzy, więc i ludzie nie kupują kont Premium - bo i po co? A ci co zostali, to korzystają głównie z Happy Hours. Tak więc RS chce "przekonać" użytkowników free do zakupu Premium, stosując różne tricki utrudniające im życie (słabe transfery, brak resume).
|
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|