Quote:
Originally Posted by hakamaka
Epeyce bir süre gözümün önünde durduktan sonra Jdownloader 2 Beta'yı denemeye karar verdim.
Aslında çok uzun süredir JDownloader kullanıcısıyım. Şimdi yeni JDownloader 2 ile alakalı iki sorum olacak.
İlk sorum eski JDownloader'da tema değiştirme kısmı vardı ve ben o bölümden Windows Classic gibi bir ayar vardı(Yani standart windows görünümü). Ben standart görünümü daha çok seviyorum. Ancak 2'de böyle bir ekran göremedim. Bu hızı etkileyen bir şey olduğu için kaldırıldı mı yoksa ben mi bulamadım.
İkinci sorum ise şu olacak. JDownlader 2 Beta kurulurken neden varsayılan olarak var olan windows kullanıcı hesabının altına kurulmak istiyor. Gerçi değiştirme seçeneği var ama sıkıntı olabilir diye değiştirmedim. Bu şu anlama mı geliyor. Aynı Chrome internet tarayıcısındaki gibi her windows kullanıcısı JDownloader'ı ayrı ayrı mı kurması gerekiyor. Ve tabi bunun sonucu olarak eskiden kurulu olan JDownloader klasörünü hangi bilgisayara taşırsak doğrudan kaldığımız yerden kullanmaya devam ederdik bundan vaz mı geçmek zorundayız?
|
Temaların gereksiz olduğu düşünüldü (sebeplerinden bir tanesi dediğiniz gibi birçok temanın performansı etkilemesi) ve çoğunda zaten hata vardı, hatalı olanları düzeltilme imkanı zaten yoktu sanırım. Hatasız olanlarında arasından bir tane seçildi ve şu anda onu görmektesiniz.
Ek olarak simple 2d teması da mevcut şu anda ve en hızlı çalışan tema bu, fakat bu farkı sadece çok eski grafik katları ve işlemcileri kullanan işletim sistemlerinde görürsünüz. Yeni generasyon işlemciler ve grafik kartlarında bu iki tema arasındaki farkı hissetmeniz neredeyse imkansız.
.....................
JDownloader normalde kurulum istemez, kurulum sadece alışkanlılarını bozmak istemeyen windows kullanıcıları için entegre edildi, çünkü bu kullanıcılar hala JDownloader'ı windows programları gibi görüyorlar. JD java uygulamasıdır, sistem (registry) girdilerine gerksinim duymaz. Javaya bağımlı çalışır. Sisteme gereksinim duyan javadır.
Sistem regitrysine girdi oluştursa bile bunlar 3üncü parti uygulamalardır.
Örnek : JDownloader yönetim çubuğu ( dilendiğinde JDownloader olamdan da kurulabilir ve JD ekibine aittir), facemoods (BU KULLANICILARDAN GELEN ŞKAYET ÜZERİNE JDOWNLOADERDAN KALDIRILDI), Flashgot gibi (Bu da kaldırıldı). Not: Flashgot istege bağlı olarak sitesinden manuel olarak indirilebilir ve JD ile hala kullanılabilir.
Neden programfiles'a kurmuyor, çünkü windows işletim sistemi programfilesı koruyor ve bu koruma sistemi jdownloaderın hatalı çalışmasına sebep oluyor.
Büyük ihtimalle bu yüzden programfiles dizinine kurdurtmuyor. Doğrusu olan da bu.
Programfiles dışında nereden çalıştırmak istiyorsanız çalıştırın
.
Hayır her windows kullanıcısnın JDownloader'ı ayrı ayrı kurması gerekmiyor. Dedigim gibi oluşturulan girdilerin JDownloaderın çalışmasında etkisi yok. Benim herzaman yapıgım gibi Cye kurun gitsin. Veya kurulumsuz sürümünü
PROGRAMFILES HARİÇ nereden çalıştırmak istiyorsanız çalıştırın.
JDownloader' ekibinin temlarla ilgili hedeflerinden bir tanesi şuydu; Tamamen kişiselletirilebilir bir arayüzı. Bu JDownloader 2ye başlarken yapılacaklar arasındaydı fakat iptal edilmiş olması olası ya da ertelendi.