JDownloader Community - Appwork GmbH
 

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 20.11.2010, 12:54
debski16
Guest
 
Posts: n/a
Default fileserve obrazek

Witam!! Co zrobić aby JDownloader automatycznie wpisywał kod z orbazka z serwera: fileserve?
Reply With Quote
  #2  
Old 20.11.2010, 17:14
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,028
Default

a) zatrudnić sobie pracownika do wklejania kodu,
albo
b) wykupić konto premium.

A na serio:


Skuteczność algorytmów automatycznie rozpoznających reCaptcha jest ok 17-20% (wg różnych opisów)... - tak więc na razie trzeba wpisywać samemu.
Reply With Quote
  #3  
Old 21.11.2010, 00:14
siwek
Guest
 
Posts: n/a
Default

Jest jeszcze jeden sposób, ściągnąć to:
http://jdownloader.org/news/blog/x20...captcha-method
i wypakować do głównego folderu Jdownloadera, a jeśli ktoś ma inną nazwę folderu, to tak aby to ściągnięte znalazło się w tej ścieżce: jd\captcha\methods

Używam tego prawie 2 tygodnie i działa to zadowalająco. Co prawda nie zawsze program odczytuje reCaptcha, ale jest przynajmniej 50 procent szans że zadziała. Można np. zostawić komputer na noc i pliki z Hotfile czy Fileserve się w większości ściągną, co wcześniej było niemożliwe.
Reply With Quote
  #4  
Old 21.11.2010, 15:21
debski16
Guest
 
Posts: n/a
Default

Quote:
Originally Posted by siwek View Post
Jest jeszcze jeden sposób, ściągnąć to:
http://jdownloader.org/news/blog/x20...captcha-method
i wypakować do głównego folderu Jdownloadera, a jeśli ktoś ma inną nazwę folderu, to tak aby to ściągnięte znalazło się w tej ścieżce: jd\captcha\methods

Używam tego prawie 2 tygodnie i działa to zadowalająco. Co prawda nie zawsze program odczytuje reCaptcha, ale jest przynajmniej 50 procent szans że zadziała. Można np. zostawić komputer na noc i pliki z Hotfile czy Fileserve się w większości ściągną, co wcześniej było niemożliwe.
Plika nie chce się pobierać kończy sie na Rozpoznawaniem obrazka i rozpoznać nie można bo ciągle się zmienia
Reply With Quote
  #5  
Old 22.11.2010, 11:24
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,028
Default

Quote:
Originally Posted by siwek View Post
Używam tego prawie 2 tygodnie i działa to zadowalająco. Co prawda nie zawsze program odczytuje reCaptcha, ale jest przynajmniej 50 procent szans że zadziała. Można np. zostawić komputer na noc i pliki z Hotfile czy Fileserve się w większości ściągną, co wcześniej było niemożliwe.
Hmmm... testowałem to swego czasu, ale wyniki były na poziomie 10% więc zrezygnowałem. Ale nie zaszkodzi potestować ponownie może faktycznie algorytmy są już udoskonalone. 50% to już jest coś wartego uwagi.
Reply With Quote
  #6  
Old 22.11.2010, 12:12
siwek
Guest
 
Posts: n/a
Default

Po prostu ja tego używam do ściągania tylko z Hotfile i Fileserve i w miarę działa. Napisałem tak z 50 procent, bo ogólnie nie ma reguły, raz ściągnie 3 z 5 a raz 1 z 3, ale tak jak piszesz żeby tylko 10 procent - czyli 1 z 10, to na pewno mi się nie zdarzyło. Dla mnie to, że w ogóle odczytuje reCaptcha już jest wielkim sukcesem. Jedynie mogliby coś zrobić z tym że jak nie ściągnie to jest napis "błąd wtyczki", a mógłby zamiast tego spróbować wznawiać po kilku minutach. Mogliby też dodać w programie możliwość wyłączania i włączania tego, bo np. w dzień kiedy jestem przy kompie to mogę przepisać kod ręcznie, a tak to nieraz widzę program próbuje przez parę minut, a mógłbym szybciej. Ogólnie dobra rzecz jak nie ma nas przy kompie lub w nocy.
Reply With Quote
  #7  
Old 22.11.2010, 13:29
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,028
Default

Właśnie to testuję na filesonicu:
5 pierwszych plików - 80% skuteczności:
1-szy trafił za 2 razem.
2-gi za 28 razem (trwało to 5 minut)
3-ci za 6 razem
4-ty próbował 55 razy, 9 minut - poddał się - wtyczka przestarzała,
5-ta próbował 10 razy, ok 2 minut

(liczbę prób można poznać po liczbie obrazków w podkatalogu captchas + czasy utworzenia tych plików).

Reasumując - trwa to czasami dość długo, ale jeśli leci sobie gdzieś tam w tle bez naszej obecności to faktycznie warto popróbować.
Reply With Quote
  #8  
Old 22.11.2010, 14:53
siwek
Guest
 
Posts: n/a
Default

Może by ktoś mógł dodać jako przyklejony temat z informacją w dziale ogólny, że takie coś w ogóle jest? Wiele osób tu się skarży na reCaptcha, a nie dowie się nigdy, że jest jakiś na to sposób. To musiałby być krzykliwy tytuł typu: "Uwaga program do przepisywania obrazków" czy coś w tym stylu, żeby dużo ludzi przeczytało, bo w sumie ja też rzadko czytam newsy, a akurat w dzień wydanie tej metody to przeczytałem.

P.S. Teraz dopiero widzę, że zostało to uaktualnione, a ja cały czas jadę na wersji z 11 listopada. Czyli może być jeszcze lepiej
Reply With Quote
  #9  
Old 27.11.2010, 21:48
tom70's Avatar
tom70 tom70 is offline
Fibre Channel User
 
Join Date: Mar 2009
Location: Polska
Posts: 122
Default

Moglibyście dokładnie wyjaśnić co należy podmienić i jak to ma być poustawiane.
Reply With Quote
  #10  
Old 29.11.2010, 09:21
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,028
Default

1. ściągasz plik, o którym pisał siwek w poście #3
2. rozpakowujesz plik w głównym katalogu jD np. "c:\jDownloader"
3. po prawidłowym rozpakowaniu w katalogu: "jd\captcha\methods" powinien się pojawić nowy podkatalog "antirecaptcha"

I to wszystko, nic nie trzeba konfigurować.
W zasadzie można...
Jeśli chcemy usunąć jakiś serwis hostingowy z obsługi to można wyedytować (np. notatnikiem) plik: jacinfo.xml

Lista obsługiwanych serwisów jest w linii:
<method name="antirecaptcha by **External links are only visible to Support Staff** type="extern" os="windows" services="365files.com;bitshare.com;combozip.com;cramit.in;cramitin.eu;cramitin.net;cramitin.us;craz yupload.com;drop.io;easy-share.com;enterupload.com;extabit.com;filebling.com;filechip.com;filefactory.com;filter.net;filesclo ud.com;fileserve.com;filesmonster.com;filesonic.com;filestab.com;filestrack.com;filevo.com;freakshar e.net;free-share.ru;hatlimit.com;hidemyass.com;hitfile.net;hostingcup.com;hotfile.com;ifile.it;loadfiles.in;mak nyos.com;mediafire.com;oron.com;putshare.com;quickupload.com;slingfile.com;tgf-services.com;turbobit.net;uploaded.to;uploadfloor.com"/>

sekcja: services określa jakie serwisy obsługuje to rozszerzenie.
Jeśzli z jakieś przyczyny szwankuje obsługa któregoś z serwisów - usuwamy jego nazwę (wraz ze średnikim) i zapisujemy plik.
Przywracamy w ten sposób ręczną obsługę tego serwisu.
Reply With Quote
  #11  
Old 17.01.2011, 12:40
Inga29 Inga29 is offline
Vacuum Cleaner
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 17
Default

skad mam sciagnac ten plik bo link z z trzeciego posta nie dziala ?
Reply With Quote
  #12  
Old 19.01.2011, 11:05
Inga29 Inga29 is offline
Vacuum Cleaner
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 17
Default

ok pytanie nie aktualne i tak nie dziala to pod linuxem
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT +2. The time now is 06:13.
Provided By AppWork GmbH | Privacy | Imprint
Parts of the Design are used from Kirsch designed by Andrew & Austin
Powered by vBulletin® Version 3.8.10 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.