|
|||
|
|||
Uruchamianie Jdownloadera przy starcie systemu i pobieranie
Witam... Chciałbym się zapytać co mam zrobić aby Jdownloader włączał się przy starcie systemu i aby pobierał automatycznie pliki... Mam Windowsa XP jak coś:D...
|
|
||||
|
||||
W Windows XP kopiujesz ikonkę jDownloadera i wklejasz do Autostartu i po sprawie.
żeby pobierał automatycznie musisz zaznaczy opcję :Rozpocznij pobieranie po uruchomieniu programu. |
28.01.2011, 05:40 |
breeze71gh |
Message deleted by drbits.
Reason: Selling illegal product keys
|
|
|||
|
|||
Odświeżam temat, ponieważ też mam problem z automatycznym startem pobierania. Oczywiście w ustawieniach pobierania i sieć mam zaznaczone "Rozpocznij pobieranie po starcie programu" ale i tak po włączeniu programu muszę kliknąć przycisk który wygląda jak "play" żeby zaczęło się pobieranie. Wiecie może jak ustawić abym nie musiał tego robić tylko zaczynało się automatycznie ?
|
|
||||
|
||||
Nie ma innego ustawienia - jedynie tak jak napisałeś: Ustawienia -> Pobieranie i Sieć -> zaznaczyć checkbox przy "Rozpocznij pobieranie po uruchomieniu programu". Działa bez problemu.
Ale - czy przypadkiem nie chcesz tego uruchamiać po starcie systemu? Jeśli tak, to możliwa jest sytuacja, że po starcie jD nie ma jeszcze zestawionego połączenia z siecią.
|
|||
|
|||
Dodam swoje 5 groszy dla osób posiadających Windows10 i problem z automatycznym uruchamianiem Jdownloadera na koncie Administratora.
Trochę się męczyłem .W starym win 7 po dodaniu do autostartu aplikacja sama startowała i nie było problemów , w Win10 niestety trzeba potwierdzić że zezwalamy na start i dopiero po potwierdzeniu startuje . Aby samoczynnie Startował Jdowloader trzeba wyłączyć UAC , czyli system potwierdzenia Administratora. Oczywiście wszystkie ustawienia we właściwościach - Zgodnosci , włączamy Administrator, Skrót - Zaawansowane , podobnie . Menadźer Zadań w uruchamianie włączamy . Teraz najważniejsze grzebanie w rejestrze , czyli trzeba zrobić kopie rejestru i ewentualnie punkt przywracania systemu . Przechodzimy do rejestru , szukamy klucz HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System znajdujemy - EnableLUA ustawiamy dane wartości na 0 , odszukujemy jeszcze ConsentPromptBehaviorAdmin i podobnie ustawiamy na 0 . Zapisujemy i już jest po kłopocie . Restartujemy system i Jdonloader sam startuje w win10 |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|