JDownloader Community - Appwork GmbH
 

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #21  
Old 25.05.2011, 13:21
lelim lelim is offline
JD VIP
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 326
Default

selam,
yanlış girilenler için 7 ceza puanı az, sebebi şöyle ki : kötü niyetli olmayan bir kullanıcının ortalama 10 captcha da 9 doğru 1 yanlış yapacağını varsayıyorum. bu durumda 9*10=90 puan alır, 1*9 = 9 puan ceza yer, geriye 81 kredisi kalır. tanesi 8 krediden de 10 tane captchasını diğer kullanıcılara çözdürebilir. böylece 10 cevap verip, 10 cevap almış olur. tabi bu şimdilik varsayım, 9 doğru 1 yanlış varsayımını ileride gözden geçirebilirim veritabanındaki yanlış cevapların oranına göre.

captcha gelme süresini çok kısaltmak şimdilik pek mümkün değil, bilgisayar başında önemsiz işler yaparken çözerseniz captchaları, bir saat mesela, gazete okurken, sörf yaparken, facebook ta takılırken felan çözseniz, birkaç günlük krediyi toplarsınız.

bildirim alanı ve ses değişim özellikleri kullanışlı olur, 2. derecede önemli olmak kaydıyla yapılacaklar listesine ekledim zaten onları.
Reply With Quote
  #22  
Old 25.05.2011, 17:02
maynak00's Avatar
maynak00 maynak00 is offline
JD Legend
 
Join Date: May 2009
Location: Turkey
Posts: 2,049
Default

programın birden fazla açılmasını engelleyecek ayar gerekiyor bugün farkettim
Reply With Quote
  #23  
Old 27.05.2011, 13:11
lelim lelim is offline
JD VIP
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 326
Default

dün yeni sayfayı açtım, yeni setup da birden fazla açılması önlendi.
Reply With Quote
  #24  
Old 31.05.2011, 07:27
mYdOnOsE
Guest
 
Posts: n/a
Default

Bence ceza sistemi olmamalı puanlar üzerinde düzenleme yapılabilir

bu sistemde nasıl kötü niyetli olunabilirki ben senin captchanı doğru yazarsam kazanırım

programın kendi başına olması güzel
Reply With Quote
  #25  
Old 31.05.2011, 13:24
lelim lelim is offline
JD VIP
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 326
Default

ceza olmazsa kötü niyetli kullanımın önüne geçmek zor, yada özensiz şekilde resim çözmenin önüne geçemeyiz. birkaç yanlıştan sonra da çoğu download sitesi ip yi belli bir süre bloke ettiği için, resim çözen kullanıcıyı dikkatli olmaya teşvik etmek lazım.

puan sistemi de zaten duruma göre yeniden düzenlenebilir.
__________________
Join Captcha Brotherhood now and let your JD continue downloads while you sleep!!
h ttp://www.captchabrotherhood.com/
Reply With Quote
  #26  
Old 01.06.2011, 06:00
Freeloader
Guest
 
Posts: n/a
Default

@lelim space problemini düzeltmişsin sanırım? çok daha iyi olmuş,


ceza sistemini bu şekilde düzenleyemez misin > örnek arka arkaya girilen 10 hatalı captchadan sonra tetiklensin?

Last edited by Freeloader; 01.06.2011 at 06:09.
Reply With Quote
  #27  
Old 01.06.2011, 23:02
himan himan is offline
Ultra Loader
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 45
Default

h ttp://ocrhood.gazcad.com/captchaBrotherhood.msi


Setup indirdim ama kurmak için frame 4 istedi bilginiz olsun

Ben 400 küsür kredi topladım ama topladığım kredileri harcarken beceremedim :(

E:\pro\Jdownloader diye, ayrı bir klasör içindeki "portable" eski sürüm "jdownloader" kullanıyorum sanırım sebep bu

Yazarken cevabı da buldum sanırım:) Tekrar deneyeceğim, sonucu iletirim

Last edited by himan; 02.06.2011 at 00:17.
Reply With Quote
  #28  
Old 02.06.2011, 10:27
maynak00's Avatar
maynak00 maynak00 is offline
JD Legend
 
Join Date: May 2009
Location: Turkey
Posts: 2,049
Default

@himan jdownloader oto güncelleme açıksa ya da elle yapıyorsan eski sürüm olarak kalmaz.download sayfasında portable olarak indirilebilen dosya halen var(multios zip diye)

.net framework 4 istiyorsa 2.0ın yeterli olmadığı ortada (ya da sende kurulu değil-XP için diyorum.win7de kaldırmadığın sürece zaten kurulu haldedir.)

bu aralar download fazla yapmadığımdan çözme gücünü bilemiyorum ama zamanla captchatrader gibi olur.
Reply With Quote
  #29  
Old 02.06.2011, 19:35
himan himan is offline
Ultra Loader
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 45
Default

jdownloader standart dizinde kurulu değil bende.

sanırım bunla alakalı bir sorun vardı ama şu an için sağlam

setup dizinini hiç değiştirmeden iki programıda kurdum.

sorunsuz çalışıyor umarım sistemi baltalamazlar

Yapanların ellerine sağlık

Hayırlı kandiller dilerim
Reply With Quote
  #30  
Old 03.06.2011, 07:58
Freeloader
Guest
 
Posts: n/a
Default

@lelim

oron.com ell ile eklediğim halde hala çalışmıyor
Reply With Quote
  #31  
Old 03.06.2011, 11:45
maynak00's Avatar
maynak00 maynak00 is offline
JD Legend
 
Join Date: May 2009
Location: Turkey
Posts: 2,049
Default

@Freeloader
oron.com zaten ekli jacinfo.xml içerisinde.ama wupload.com girili değilmiş onu girdim.sorun çıkartmaz umarım

@lelim
C:\Program Files (x86)\Brotherhood Software\Captcha Brotherhood\captchas
klasörü için otomatik temizleme gelecek mi?resimlerin birikmesini

captchaSolver.exe.config dosyası içerisinde net 2.0 var olduğu halde neden 4.0 istiyor?:
Quote:
<startup>
<supportedRuntime version="v2.0.50727"/>
<supportedRuntime version="v4.0"/>
account.txt içerisinde hesap bilgileri girili olduğu halde programın her açılışında bilgiler girili olmuyor.bu nedendir acaba?

captchaBrotherhoodConsole.exe.config dosyasında bu bilgiler.bu exe dosyası için net 2.0ın yeterli olduğunu mu gösteriyor?:
Quote:
<configuration>
<startup><supportedRuntime version="v2.0.50727"/></startup></configuration>
programa oto. güncelleme eklenecek mi?

...\jd\captcha\methods\captchaBrotherhood
klasörü için de güncelleme olacak mı
Reply With Quote
  #32  
Old 03.06.2011, 11:57
Freeloader
Guest
 
Posts: n/a
Default

@maynak jd'de oron.com için captchaları girmiyordu otomatik bu yüzden şüphelendim ve xml dosyasını açtım ve gerçektende şüphelerimde haklı çıktım ve el ile girdim. Fakat hala girmiyor oron.com'a geldiğinde captcha istiyor.

Hayır sorun çıkmaz, ama çalışıyor mu ben onu merak ediyorum?

Not: Yeni installer'ı kullandım

ayrıca az evvel kredi toplarken server hatası aldım

sanırım the user has too many credits demek istiyor?
Quote:
6/3/2011 1:37:45 PM - OK-User has too many cr
6/3/2011 1:37:47 PM - CaptchaIDError:
6/3/2011 1:37:54 PM - OK-User has too many cr
6/3/2011 1:37:58 PM - CaptchaIDError:
tekrar bağlandım çalışıyor

Last edited by Freeloader; 03.06.2011 at 14:40.
Reply With Quote
  #33  
Old 03.06.2011, 17:34
black_sea34
Guest
 
Posts: n/a
Default method klasörü

programı çıkarıp kurduğumuz klasörün içinde başka bir sürü klasör var.onları silmemiz mi gerekiyor.ben bir türlü çalıştıramadım da programı.yardımcı olursanız sevinirim.şimdiden teşekkür
Reply With Quote
  #34  
Old 03.06.2011, 22:22
maynak00's Avatar
maynak00 maynak00 is offline
JD Legend
 
Join Date: May 2009
Location: Turkey
Posts: 2,049
Default

Quote:
Originally Posted by black_sea34 View Post
programı çıkarıp kurduğumuz klasörün içinde başka bir sürü klasör var.onları silmemiz mi gerekiyor.ben bir türlü çalıştıramadım da programı.yardımcı olursanız sevinirim.şimdiden teşekkür
bende bir captchas klasörü var sen hangi klasörden bahsediyorsun?

burası mı(1 klasör var):
...\Brotherhood Software\Captcha Brotherhood

yoksa burası mı(hiç klasör yok):
...\JDownloader\jd\captcha\methods\captchaBrotherhood

@freeloader oron bende hali hazırda giriliydi.sende girili gelmemesine şaşırdım.
program her zaman captchayı çözemiyor.CT gibi test edemiyorum.her zaman kullanıcısı olmuyor sanırsam.
kaç kredin var da bu uyarıyı verdi? benim 700ün üzerinde böyle uyarı yok.
[ATEŞLİ KONU] etiketlemesi iyiymiş

@lelim cevabını beklemekteyim

Last edited by maynak00; 03.06.2011 at 22:28.
Reply With Quote
  #35  
Old 03.06.2011, 23:47
Freeloader
Guest
 
Posts: n/a
Default

Quote:
@freeloader oron bende hali hazırda giriliydi.sende girili gelmemesine şaşırdım.
program her zaman captchayı çözemiyor.CT gibi test edemiyorum.her zaman kullanıcısı olmuyor sanırsam.
kaç kredin var da bu uyarıyı verdi? benim 700ün üzerinde böyle uyarı yok.
[ATEŞLİ KONU] etiketlemesi iyiymiş

@lelim cevabını beklemekteyim
2000 kredim vardı en son 1300-1400 kusurda verdi bu uyarıyı


Bugünkü yaptığım testlerden sonra sistemin bu ufak tefek problemler dışında gayet iyi olduğunu gördüm. problemsiz çalıştı ve her sorgulam başarıyla yanıtlandı.

Tek eksiklikleri daha evvel dile getirdiklerim onlar da halledilirse sistem gayet güzel.

Ayrıca captcha konusu genele anlatım da ekledim ( el ile nasıl kurulur)
Reply With Quote
  #36  
Old 03.06.2011, 23:48
lelim lelim is offline
JD VIP
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 326
Default

Quote:
Originally Posted by maynak00 View Post
@Freeloader
oron.com zaten ekli jacinfo.xml içerisinde.ama wupload.com girili değilmiş onu girdim.sorun çıkartmaz umarım

@lelim
C:\Program Files (x86)\Brotherhood Software\Captcha Brotherhood\captchas
klasörü için otomatik temizleme gelecek mi?resimlerin birikmesini

captchaSolver.exe.config dosyası içerisinde net 2.0 var olduğu halde neden 4.0 istiyor?:

account.txt içerisinde hesap bilgileri girili olduğu halde programın her açılışında bilgiler girili olmuyor.bu nedendir acaba?

captchaBrotherhoodConsole.exe.config dosyasında bu bilgiler.bu exe dosyası için net 2.0ın yeterli olduğunu mu gösteriyor?:
programa oto. güncelleme eklenecek mi?

...\jd\captcha\methods\captchaBrotherhood
klasörü için de güncelleme olacak mı
selam,
cvp geç oldu kusura bakmayın, iyileştirmelere devam ediyordum, son halini siteye koyup cevap vereyim dedim.

- jacinfo.xml e yeni site ekleyince dosyanın formatını bozmamaya dikkat etmek lazım, ayrıca JD yi de tekrar başlatmak lazım.

- JD nin plugini çalıştırıp çalıştırmadığı şöyle kontrol edilebilir: plugin klasöründen logfile.txt ile input.jpg yi silin. jd yi başlatın. captcha geldiğinde eğer JD captcha yı plugin e sorunsuz verebildiyse plugin klasöründe input.jpg ve logfile.txt oluşması lazım. oluşmuyorsa JD tarafındaki ayarlara bakmak lazım.

- C:\Program Files (x86)\Brotherhood Software\Captcha Brotherhood\captchas klasörünü şu an otomatik temizleme yok ama isterseniz sil silebilirsiniz, programın çalışmasını engellemez.

- eğer .net 2.0 bilgisayarda yüklüyse yeterli olması lazım. ama eğer hiç bir .net versiyonu yüklü değilse setup sizi direk microsoft un .net in son versiyonunun, yani 4.0 ın download sayfasına yönlendiriyor.

- hesap bilgilerini otomatik olarak account.txt den okuması lazım.

- plugin klasörü için ufak tefek iyileştirmeler yapıyorum ben aslında ama JD zaten plugin i kullanıcıya göstermeden çalıştırdığı için plugin ile ilgili bi ekran gözükmüyo.

*** Arkadaşlar programın iyileştirilebilecek bir hayli yönü olduğu için siz bir taraftan kullanırken ben de bir taraftan sürekli hata ayıklama, iyileştirme ve geliştirmeye devam ediyorum. o yüzden bir sorunla karşılaştığınızda lütfen siteden son versiyonu indirip kurup onunla tekrar deneyin. muhtemelen sorununuz çözülmüş olacaktır. olmazsa elimden geldiğince buralardayım. isteyen msn e de ekleyebilir hotmail adresimden, müsait oldukça ordan da destek vermeye çalışırım...
__________________
Join Captcha Brotherhood now and let your JD continue downloads while you sleep!!
h ttp://www.captchabrotherhood.com/
Reply With Quote
  #37  
Old 03.06.2011, 23:59
Freeloader
Guest
 
Posts: n/a
Default

Ben sadace feedback veriyorum lelim sen işlerini hallet feedback ve fikir almak için kullan bölümü

görüşürüz
Reply With Quote
  #38  
Old 04.06.2011, 00:02
lelim lelim is offline
JD VIP
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 326
Default

Quote:
Originally Posted by Freeloader View Post
@maynak jd'de oron.com için captchaları girmiyordu otomatik bu yüzden şüphelendim ve xml dosyasını açtım ve gerçektende şüphelerimde haklı çıktım ve el ile girdim. Fakat hala girmiyor oron.com'a geldiğinde captcha istiyor.

Hayır sorun çıkmaz, ama çalışıyor mu ben onu merak ediyorum?

Not: Yeni installer'ı kullandım

ayrıca az evvel kredi toplarken server hatası aldım

sanırım the user has too many credits demek istiyor?


tekrar bağlandım çalışıyor
- teorik olarak JD plugin i gördükten ve input.jpg yi plugin klasörüne koyup plugin exe sini çalıştırdıktan sonra bizim sistem çalışır. resmin hangi siteden geldiğinin bir önemi yok.

- kredi toplarken çıkan hata çözüldü. lütfen siteden son versiyonu indirip kurun. manual install ile direk hedef klasörün üzerine de yazabilirsiniz.

- sistemin çalışmasına şöyle bir kural ekledim. eğer kredisi 2000 in üstünde olan bir kullanıcı captcha çözmek istediğinde, sistemde captcha çözmek isteyen -kredisi daha az- kullanıcılar varsa önceliği az kredisi olana veriyoruz, captcha yı ona gönderiyoruz kredi kazansın diye. çok kredili kullanıcı da boşuna pc başında vakit harcamasın diye uyarı verip programını durduruyoruz. 2000 kredi de 250 captcha çözdürmek demektir, ki yoğun dl yapan birinin bile birkaç gün işini görür heralde.
__________________
Join Captcha Brotherhood now and let your JD continue downloads while you sleep!!
h ttp://www.captchabrotherhood.com/
Reply With Quote
  #39  
Old 04.06.2011, 00:08
lelim lelim is offline
JD VIP
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 326
Default

Quote:
Originally Posted by black_sea34 View Post
programı çıkarıp kurduğumuz klasörün içinde başka bir sürü klasör var.onları silmemiz mi gerekiyor.ben bir türlü çalıştıramadım da programı.yardımcı olursanız sevinirim.şimdiden teşekkür
- captchabrotherhoodplugin klasörünü ...program files\jdownloader\jd\captcha\methods\ altına koy. adını da "captchabrotherhoodplugin" den "captchabrotherhood" a değiştir. sonundaki "plugin" i at yani. sonra içine girip account.txt ye ilk satıra kullanıcı adı, ikinci satıra da şifreni yazıp kaydet, kapat. JD yeniden başlatınca artık plugin i görecektir, captchalarını çözecektir.

- "captchaBrotherhoodSolver" klasörünü de istediğin yere koyabilirsin. açtığın yerde de kalabilir. yine içindeki account.txt yi ilk yukarıdaki şekilde doldurcan. captchaSolver.exe yi çalıştırıp start a basıcan. istersen masaüstüne kısayol koyabilirsin captchaSolver.exe için, açması kolay olur.
__________________
Join Captcha Brotherhood now and let your JD continue downloads while you sleep!!
h ttp://www.captchabrotherhood.com/
Reply With Quote
  #40  
Old 04.06.2011, 00:11
Freeloader
Guest
 
Posts: n/a
Default

Quote:
Originally Posted by lelim View Post
- teorik olarak JD plugin i gördükten ve input.jpg yi plugin klasörüne koyup plugin exe sini çalıştırdıktan sonra bizim sistem çalışır. resmin hangi siteden geldiğinin bir önemi yok.

- kredi toplarken çıkan hata çözüldü. lütfen siteden son versiyonu indirip kurun. manual install ile direk hedef klasörün üzerine de yazabilirsiniz.

- sistemin çalışmasına şöyle bir kural ekledim. eğer kredisi 2000 in üstünde olan bir kullanıcı captcha çözmek istediğinde, sistemde captcha çözmek isteyen -kredisi daha az- kullanıcılar varsa önceliği az kredisi olana veriyoruz, captcha yı ona gönderiyoruz kredi kazansın diye. çok kredili kullanıcı da boşuna pc başında vakit harcamasın diye uyarı verip programını durduruyoruz. 2000 kredi de 250 captcha çözdürmek demektir, ki yoğun dl yapan birinin bile birkaç gün işini görür heralde.
Bizim aosle ile yaptığımız görüşmede daha çok kredi çözen ödüllendirlmeli diye düşünmüştük böylece teşvik artar. Yani tam tersi olamlı, sürekli çalışan ödüllendirlmeli diye düşünüyorum (monetary system bu şekilde işliyor). Sisteme daha sonra üye olan yeni kullanıcı başlarda az az çözer o da çok çözmeye başladığında daha çok ödüllendirilir. Bu şekilde sistem daha sağlıklı işler. diyelim ki kullıcı geldi keyifine girdi sisteme ve çözmeye başladı fakat ağır çalışıyor? Bunun gibi 1000 kişi girse ? Ben ise hızlı hızlı çalışıp 3 saniyede en komplike captchaları çözüyorum? bana gönderme yapılması daha doğru değil mi?
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT +2. The time now is 11:38.
Provided By AppWork GmbH | Privacy | Imprint
Parts of the Design are used from Kirsch designed by Andrew & Austin
Powered by vBulletin® Version 3.8.10 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.