|
|||
|
|||
Brak zmiany nazwy pliku przy pobieraniu
Witam,
uzywam jd2 nie jestem w stanie powiedziec po ktorej aktualizacji (bo wczesniej wszystko dzialalo poprawnie) cos sie 'popsulo' ,ale gdy pobieram pare plikow o tych samych nazwach i mam ustawione zeby jesli plik istnieje aby automatycznie zmienialo nazwe, to jd pobiera jeden plik i reszte omija oraz ustawia im taki sam rozmiar jak temu co pobralo i zaznacza ze pobralo tez te pliki chociaz maja one inne liniki, a laczy je tylko nazwa. |
|
||||
|
||||
Bardziej rozbudowanego zdania nie można było napisać?
Jeśli pliki są w tym samym pakiecie i mają tę samą wielkość, to są traktowane jako mirror - bez sensu, żeby w kółko pobierane były te same pliki, nawet mimo zmieniania nazwy - w kolumnie status jest zresztą informacja: "Mirror z .... jest pobierany"
|
|||
|
|||
tylko ze maja rozne rozmiary... jeszcze 2 tyg temu poprostu zmienialo nazwe pobieranego pliku, a teraz choc jeden plik ma 200mb a drugi 12mb , to w zaleznosci ktory plik zostanie pobrany pierwszy to automatycznie status tego drugiego otrzymuje rozmiar tego pobranego.
ps humanista nie jestem , na szczescie zrozumiales |
|
||||
|
||||
Zmiana nazwy działa, jeśli pliki o ten same nazwie są w różnych pakietach.
a) wgrałem 2 pliki o tej samej nazwie na 2 serwisy b) dodałem każdy link do osobnego pakietu c) przy pobraniu pierwszego pakietu - plik został zachowany pod pierwotną nazwą d) przy pobieraniu 2-go pakietu - nazwa pliku została zmoyfikowna: staranazwa_2 i pod tą nazwą został zapisany. Reasumując - dla plików o tej samej nazwie w tym samym pakiecie działa zasada mirroringu - plik o tej samej nazwie jest mirrorem pierwszego pobieranego o tej nazwie w pakiecie (serwisy czasami różnie zwracają wielkości przechowywanych plików - np. czasami dokładna wielkość, czasami w zaokrągleniu do MB, czasami wogóle - stąd porównywanie wielkości może być niemiarodajne, może się też zdarzyć, że np. na jeden serwis użytkownik wgrał plik, na drugi mu przerwało połączenie i plik jest niepełny, a więc wielkości się różnią).
|
|||
|
|||
wiem, rozumiem b o do tego tez doszedlem, no tylko ze jeszcze 2 tyg temu lub nawet ciut mniej nie bylo problemow i nawet w tym samym pakiecie zmienialo ;/
no ale dzieki |
|
||||
|
||||
To prawda, ale w międzyczasie developerzy udostępnili nowszą wersję, w której były spore zmiany w jądrze aplikacji - m.in. poprawiony mechanizm mirroringu. Być może z czasem również dla mirroringu dojdą opcje zmiany nazwy, choć przypuszczam, że niewielu użytkowników wykorzystywało by te opcje.
|
|