JDownloader Community - Appwork GmbH

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 28.10.2009, 19:58
maros1032
Guest

Unhappy skaczący jednostajnie transfer

wiec mam ten problem juz dawien dawna, ale nie wiedziałem gdzie mam sie z ta zwrócic , a tu znalazłem te forum jdownloadera.Wiec patrzac po wykresie transferu skacze mi np ze 120 do 30 i tak co 5 sekund potem znowu z 30 do 120 itd.A najgorsze se to ze mimo iz w przeglądarce scigając RS mam 122kbs to w jd mam 30 albo 70 czyli za mało.Rzadko sie zdarza ze pobiera 120?To transfer jest taki czy to jakis błąd JD czy może błąd wykresu
Reply With Quote
Old 30.10.2009, 21:13
rudy734
Guest

Default re:

Mam taki sam problem, Z przeglądarki ściąga normalnie(max transfer)
Natomiast podczas ściągania z JD, na storage idzie mi po 20kb/s a na RS
skacze 20-30kb/s czasem około 100kb/s.

Czy jest na to jakieś rozwiązania??

pozdrawiam
Reply With Quote
Old 02.11.2009, 18:36
miki
Guest

Z hotfile nie sciga (jd 421) - 100% offline , przestarzała wtyczka .
Transfer skacze strasznie .
Reply With Quote
Old 03.11.2009, 19:03
ulmus102
Guest

Ja również mam skaczący transfer. Czasem idzie ładnie, ale najczęściej skacze pomiędzy 20 a 120 kB.
Może gdy powiedzieliśmy że taki problem istnieje, ktoś się w końcu tym zajmie
Reply With Quote
Old 04.11.2009, 18:19
dominik_fil
Guest

Mam to samo. Ale nie ciągle. Rano jest ok, teraz włączyłem to mi skacze. Oto link do filmu z tego jak ten transfer skacze.

**External links are only visible to Support Staff****External links are only visible to Support Staff**

**External links are only visible to Support Staff****External links are only visible to Support Staff**

Plik pobierany na tym filmie pochodzi z rapidshare.com.
Reply With Quote
Old 04.11.2009, 20:58
siwek
Guest

Już kilka razy pisałem o tym, ale oczywiście znów otwieracie nowe wątki, więc powtarzam. Nie jest to żaden błąd programu, po prostu taki rapidshare zmienny transfer daje. Mam zainstalowany program cFosSpeed i mam wyświetlany dokładny wykres przy pobieraniu. Zarówno w JD jak w przeglądarce tak samo skacze szybkość, tylko że JD pokazuje wykres dokładny a w przeglądarce jest inne odświeżanie i wydaje się wam że pobiera cały czas równo. Co do szybkości, to jest rzeczywiście tak, że z rapida rano i w nocy ściąga się szybciej (ale też cały czas skacze), ale już od 16-17 do północy serwery są najbardziej obciążone i plik 100 MB może się ściągać nawet godzinę. Nic na to nie poradzimy, bo to jest polityka rapidshare nastawiona na to żeby zarobić na kontach premium. Free userzy są traktowani jak zło konieczne. Kiedyś transfer nie skakał, ale pewnie zobaczyli że ludzie nie kupują kont premium tylko ściągają za darmo, więc wymyślili jak utrudnić i zmusić do kupna premium i dlatego jest skaczący transfer i wolna szybkość po południu i wieczorem.
Reply With Quote
Old 05.11.2009, 11:25
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter

Brawo "siwek" za świetne wytłumaczenie problemów z "masakrycznym" ściąganie z rapida z uzyciem kont Free (jak niektórzy piszą) - nic dodać nic ująć.
Przydałoby się umieścić Twoją odpowiedź w postach "przyklejonych".
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules