JDownloader Community - Appwork GmbH
 

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 11.02.2010, 23:03
lovelas1988
Guest
 
Posts: n/a
Exclamation JDownloader i brak wolnego miejsca w magazynie??

Witam, mam najnowsza wersje jDownloadera, pobieram głównie linki z rapida i hotfile, do tej pory nie miałem problemu z programem... Podczas pobierania przez jakis czas wszystko pięknie się sciąga... Ale po upływie 2-3 godzin, podnosząc się z łózka widze w jdownloaderze przy każdym linku taki komunikat : "brak wolnego miejsca w magazynie", spoglądam na partycje i patrze, że dysk C 50 GB miejsca, D 40 GB, F 430 GB. Po chwili zastanawiam się : "czy przypadkiem Jdownloader nie chce mi zapisać plików w mojej herbacie.. Lecz nie, on uważa że na komputerze brak jest dla niego miejsca..

No to co, sprawdzam po kolei i skanuje antimalware (brak robactwa), sprawdzam połączenie sieciowe i czy przypadkiem modem z podłogi nie spadł.. Ale jest wporządku, wszystko jest na miejscu...

Po chwili wpadam na wspaniały pomysł i restartuje komputer (modemu nie wyłączam).

Nastepnie uruchamiam JD i wciskam PLAY... Ku mojemu zdziwieniu chodzi !!! (myśle sobie ale jestem specem):w00t:

Mijają 3 godziny, spoglądam a JD powoli przestaje pobierac i znów te same komendy "brak wolnego miejsca w magazynie na wykonanie tego polecenia":outch::outch::outch:

Wpisując w google znalazłem dwie osoby majace podobne przypadki :

Quote:
Mam problem pobierając z jdownloadera z konta premium co jakiś czas wyskakuje mi komunikat przy linkach "w magazynie brak wolnego miejsca do wykonania tego polecenia" i przestaje ściągać,pomaga dopiero reset komputera.Będe wdzięczny za pomoc w rozwiązaniu tego problemu..
System Win7,jdown.wer.0.9.579 i masa wolnego miejsca na dysku.
Quote:
Mam problem z programem jdownloader przy pobieraniu potrafi wyskoczyć napis:Brak miejsca na dysku do wykonania tego polecenia.Błąd ten pojawił się w chwili zainstalowania nowego windowsa 7,nie wiem jak sobie z tym poradzić ,nadmieniam że zarówno na jednej jak i drugiej partycji jest po około 100GB wolnego miejsca.Proszę o pomoc .Pozdrawiam

Ma ktoś jakiś pomysł o co z tym chodzi?
Reply With Quote
  #2  
Old 12.02.2010, 09:45
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,029
Default

Quote:
Originally Posted by lovelas1988 View Post
Ma ktoś jakiś pomysł o co z tym chodzi?[/B]
Hmmm... nie przypadkowo chyba jest fakt, że tego typu komunikat pokazuje się użytkownikom W7 ?
Może trzeba uruchomić jD z uprawnieniami administratora i/lub ustawić dla katalogu, gdzie zapisuje pełne prawa do zapisu?
Reply With Quote
  #3  
Old 12.02.2010, 10:32
lovelas1988
Guest
 
Posts: n/a
Default

Hmmm, tak uważasz? Myślisz że system jest winny temu? Mi się wydaje, że jakas aktualka tak wpłynęła na niego ale fakt faktem, że Ci dwaj panowie jada tak jak ja na W7.. Spróbuje uruchomic jako Admin i zobacze reakcje programu.
Reply With Quote
  #4  
Old 12.02.2010, 20:50
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,029
Default

Quote:
Originally Posted by lovelas1988 View Post
Hmmm, tak uważasz? Myślisz że system jest winny temu? Mi się wydaje, że jakas aktualka tak wpłynęła na niego ale fakt faktem, że Ci dwaj panowie jada tak jak ja na W7.. Spróbuje uruchomic jako Admin i zobacze reakcje programu.
No skoro wszyscy na W7 - to jest to jakiś trop - pod XP na przykład nie widziałem takich komunikatów.
Najlepiej jakbyście dali logi, kiedy ten błąd wystąpi - może z nich da się coś wydedukować.
Reply With Quote
  #5  
Old 12.02.2010, 23:55
siwek
Guest
 
Posts: n/a
Default

Pod Windows XP to po ostatniej aktualizacji rzeczywiście jest komunikat o braku wolnego miejsca i program nie pobiera, ale działa to prawidłowo u mnie, i tylko w przypadku jak naprawdę nie ma już wolnego miejsca na dysku. Tylko że ja nie wiadomo dlaczego mam komunikat po angielsku: not "enough harddiskspace"
Reply With Quote
  #6  
Old 13.02.2010, 18:09
lovelas1988
Guest
 
Posts: n/a
Default

Quote:
Originally Posted by siwek View Post
Pod Windows XP to po ostatniej aktualizacji rzeczywiście jest komunikat o braku wolnego miejsca i program nie pobiera, ale działa to prawidłowo u mnie, i tylko w przypadku jak naprawdę nie ma już wolnego miejsca na dysku. Tylko że ja nie wiadomo dlaczego mam komunikat po angielsku: not "enough harddiskspace"
Nie wiem dlaczego ale tu chyba chodzi o pamiec ram, przy użyciu programu na poczatku mam 30% używanego ramu, po około 2-3 godzin wzrasta do 80 % i komputer sie restartuje, widac że musi to byc przyczyna programu która zawiesza i spowalnia Ram, jak na razie doszedłem do wniosku i ściągnąłem Free Ram optymizera, który jak wiadomo uwalnia Ram.

Zobaczymy czy przy całej nocy sciągania optymizer coś pomoże, czekam na wskazówki związane z moim problemem. Pozdrawiam
Reply With Quote
  #7  
Old 13.02.2010, 23:43
Masamune
Guest
 
Posts: n/a
Default

Co do pożerania pamięci
http://board.jdownloader.org/showpos...&postcount=122
wina d..go systemu(7)
Reply With Quote
  #8  
Old 14.02.2010, 12:12
lovelas1988
Guest
 
Posts: n/a
Default

Quote:
Originally Posted by Masamune View Post
Co do pożerania pamięci
http://board.jdownloader.org/showpos...&postcount=122
wina d..go systemu(7)
Wczoraj zainstalowałem viste na drugim dysku i problem jest ten sam, jd chodzi na poczatku a pózniej ram zzera do 80 % i restart kompa... Ktos wie co tu moze byc grane? Nie wiem jak ten log sie robi, powiedzcie to go zrobie i przesle. Pozdrawiam
Reply With Quote
  #9  
Old 16.02.2010, 12:55
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,029
Default

Quote:
Originally Posted by lovelas1988 View Post
Nie wiem jak ten log sie robi, powiedzcie to go zrobie i przesle. Pozdrawiam

1. Najpierw w Ustawienia -> Podstawowe -> Ogólne -> Logowanie -> Poziom logowania Dziennika ustaw na ALL.
2. potem Pomoc --> Pokaż Dziennik Zdarzeń -- z okienka skopiować treść loga i wkleić
Reply With Quote
  #10  
Old 19.02.2010, 23:18
lovelas1988
Guest
 
Posts: n/a
Default

Problem rozwiązany. Po pierwsze jeżeli używacie noda wyłączcie funkcje w ustawieniach "http" nastepnie wyłączcie zapore Windows--> restart komputera-->odłączenie kabla internetowego z kompa/lub routera--> ponowne uruchomienie--> włączenie zapory i podłączenie internetu i gra gitara. Ram się nie zamula i nie blokuje się upload. Pozdro
Reply With Quote
  #11  
Old 20.02.2010, 01:17
siwek
Guest
 
Posts: n/a
Default

Z tego co widzę to połowę problemów z JD powodują programy antywirusowe. Dlatego żadnego nie używam i nie mam z JD większych problemów.
Reply With Quote
  #12  
Old 14.07.2012, 20:34
djmakinera djmakinera is offline
JD Legend
 
Join Date: May 2010
Location: Poland
Posts: 8,223
Default

Quote:
Originally Posted by siwek View Post
Z tego co widzę to połowę problemów z JD powodują programy antywirusowe. Dlatego żadnego nie używam i nie mam z JD większych problemów.
Ryzyk fizyk z Ciebie skoro nie używasz żadnego oprogramowania antywirusowego... to otwarta furtka dla każdego malware...
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT +2. The time now is 18:30.
Provided By AppWork GmbH | Privacy | Imprint
Parts of the Design are used from Kirsch designed by Andrew & Austin
Powered by vBulletin® Version 3.8.10 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.