JDownloader Community - Appwork GmbH
 

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02.11.2009, 20:07
buazen's Avatar
buazen buazen is offline
Ultra Loader
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 45
Default Problem ze startem[uruchomieniem] JD !

witam.
a wiec na poczatek napisze ze pracuje na XP SP2.
Uzywalem JD juz dosyc dlugi czas i nigdy nie bylo wiekszych problemow.
no i z ilosci sciaganych plikow musialem zmienic[tzn powiekszyc HDD] , co z tym sie rowna nowy partycje ,nowy system itd. NO i na czysciutki system instaluje najnowsza wersje javy [jre-6u14-windows-i586.exe] i JD sciagniety z oficjalnej strony programu,bodajze hiszpanskiej. no i zainstalowalo sie wszystko pieknie wiec daje mu JDownloader.exe a tu pojawil mi sie TYLKO raz komunikat ''could not open virtual java machine'' , i pozniej włączając go przez chwile ładuje sie klepsydra od Windowsa a później znika i nic wiecej. Ogólnie chodzi o to że nie chce mi sie włączyc.w menedzerze widac na chwile proces JD i javy i po 3 sekundach znika i nic sie nie dzieje !

ktos wie jak moge uruchomic program ? jakies instrukcje ?
dzieki
Reply With Quote
  #2  
Old 02.11.2009, 20:30
Cichy
Guest
 
Posts: n/a
Default

Zamknij ten proces w menadżerze i w katalogu głównym programu odszukaj plik windows_restore.bat uruchom go, jeśli dalej będzie problem odinstaluj jave i zainstaluj raz jeszcze. I pytanie na koniec win "oryginalny" czy jakaś modyfikacja ?
Reply With Quote
  #3  
Old 02.11.2009, 20:38
buazen's Avatar
buazen buazen is offline
Ultra Loader
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 45
Default

Quote:
Originally Posted by Cichy View Post
Zamknij ten proces w menadżerze i w katalogu głównym programu odszukaj plik windows_restore.bat uruchom go, jeśli dalej będzie problem odinstaluj jave i zainstaluj raz jeszcze. I pytanie na koniec win "oryginalny" czy jakaś modyfikacja ?
ten proces w menadzeze sie sam wylacza o to chodzi i JD i Javy. odinstalowalem ja juz z 5 razy i JD tez. probowalem z windows_restore.bat , aktualizuje sie wsio ok i na koniec znika i niewlacza sie JD

windows ten sam co przed formatem partycji na ktorym hulal JD wczesniej bez zarzutow ! niewiem czy oryginalny ale zTweakowany napewno. wersja TweakedXP_2.0 nigdy nie mialem problemow z niczym jak do tej pory , a jade na nim juz z 3 lata...
Reply With Quote
  #4  
Old 02.11.2009, 21:15
Cichy
Guest
 
Posts: n/a
Default

Pobierz Jave v16u16 (w pierwszym poście padałeś że masz u14 a więc starszą)
Code:
http://www.java.com/pl/download/
To już w zasadzie powinno być wszystko.

Instalowałeś coś w tym systemie nowego (czego nie było wcześniej)? Może blokuje antyvir albo firewall na poprzednim systemie wsio chodziło bo miałeś dodaną regułkę.

Nie widzę co tam dokładnie u Ciebie siedzi więc sam musisz troszkę pokombinować
Reply With Quote
  #5  
Old 02.11.2009, 22:08
buazen's Avatar
buazen buazen is offline
Ultra Loader
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 45
Default

zainstalowalem ta wersje z Twojego linku,po wczesniejszym deinstalu starszej, zrobilem wyjatki w firewalu i antyvirze dla jdownloader.exe , wlaczam go i kupa znowu tylko na chwile pojawia sie w menedzerze i nic pozatym.

ciekawe co to moze byc i dlaczego sie nie uruchamia ? to bardzo dziwne...
a najgorsze ze musze zainstalowac tera USD , za ktorym nie przepadam
Reply With Quote
  #6  
Old 02.11.2009, 22:26
Cichy
Guest
 
Posts: n/a
Default

Zaciekawiło mnie skąd faktycznie pobierałeś JD -piszesz że z jakiejś hiszpańskiej strony- pobierz z:

Code:
http://jdownloader.org/download/index
Tam po rozwinięciu zakładki windows będziesz miał do wyboru z jakiego hostingu pobrać JD (żaden nie leży na hiszpańskim serwerze)

Jeśli to nie pomoże to już nie wiem jak mogę pomóc, masz najnowszą jave, pobierz najnowszego JD, porobiłeś wyjątki w antyvirze i firewall, hmm pozostaje tylko system, osobiście modowanych nie trawię zawsze są z nimi jakieś problemy.
Reply With Quote
  #7  
Old 02.11.2009, 23:04
buazen's Avatar
buazen buazen is offline
Ultra Loader
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 45
Default

nic z tego
nova java , JD nowy i lipa non top !

systemu wina watpie ze jest , bo tydzien temu hulal JD jak ta lala na tym samym systemie...
ja mysle ze z ta java jakas jazda jest... nic innego nie moze juz go blokowac !
coz trza skorzystac z konkurencji...;)
Reply With Quote
  #8  
Old 02.11.2009, 23:54
Cichy
Guest
 
Posts: n/a
Default

Nie zakładałbym od razu że skoro wcześniej działało to teraz też musi, z tymi modyfikacjami nigdy nic nie wiadomo.

Chrześniak uparł się na speed2 i nawet u niego chodził, po formacie z pendrive który wcześniej działał na tym samym systemie zaczęły się problemy, a konkretnie z wgraniem czegokolwiek na niego po kilku sekundach zwis. Pendrive działa u mnie na stacjonarce i na laptopie, u młodego po wystartowaniu z livecd też nie ma problemów tylko na tym win.

Weź wolny dysk wrzuć najzwyklejszą instalkę win xp (oczywiście z sp) i sprawdź mogę się założyć że po zainstalowaniu javy (ewentualnie sterów do modemu/sieciówki) JD zacznie działać

Ale to już od Ciebie zależy czy wolisz się trochę pomęczyć czy jak to napisałeś udać się do konkurencji
Reply With Quote
  #9  
Old 03.11.2009, 00:18
buazen's Avatar
buazen buazen is offline
Ultra Loader
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 45
Default

jasne ze wole sie pomeczyc
TXP 2.0 jest dosyc stabilnym systemem.tak jak juz wspominalem 3 lata katowania sprzeta i nieugiął sie ani razu. jest tylko maxymalnie obciety, tzn.ze jest wyje...ne wszystko co jest zbedne do pracy systemu XP - czyli duzo w tym przypadku co do live cd i pen wind to sie nie bede wypowiadal raczej.nie uzywam...

ps. mysle ze musze znalezc ta starsza wersje JD [co mialem na starym sys] ! moze ta nowa 0.9....jest lipna u mnie ? a mi sie zaktualizowalo i zbaraniał może... hehe

dam cynk pózniej
Reply With Quote
  #10  
Old 03.11.2009, 01:27
buazen's Avatar
buazen buazen is offline
Ultra Loader
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 45
Default

odinstalowalem wszysko tzn.Jave i JD , restart i pozniej od nowa wsio , z Twoich linkow , i ta starsza wersje , no i co mi mowi ? - ''Could not create the Java virtual machine''.

cos jest z ta Jafkom nie tak , ale ja juz nie mam sily walczyc z nia dzis... nie wiem co o tym myslec
Reply With Quote
  #11  
Old 03.11.2009, 12:06
Cichy
Guest
 
Posts: n/a
Default

Poszukałem trochę na temat tego błędu i nie wiele znalazłem jest jeden wątek na forum Javy:
Code:
**External links are only visible to Support Staff**
Częściowo problem został rozwiązany ale z innym programem, natomiast paru użytkownik dla innych aplikacji nie znalazło rozwiązania. Padło kilka pomysłów od odinstalowania javy po wgranie na nowo systemu.

Jave już instalowałeś więc pozostaje tylko system. Jak będę w domu to poszukam jeszcze coś na ten temat i jeśli coś znajdę dam znać.
Reply With Quote
  #12  
Old 04.11.2009, 12:00
dominik_fil
Guest
 
Posts: n/a
Default

To może jak trochę pomogę. U mnie też się nie odpalało przez kilka dni JDownloder. Pojawiało się to okienko na środku monitora i stało tak. Raz zostawiłem na kilka godzin i nic. Więc wyłączyłem proces z menadżerze.
A problem rozwiązałem tak. Pobrałem Jre u up17 i zainstalowałem, ale nic nigdy nie usuwałem z poprzednich wersji, po co? Jak to się nadpisało samo.
Następnie pobrałem najnowszego JDownloader-a i podałem katalog do instalacji ten sam w który miałem już zainstalowaną wersję poprzednią JDownloader-a. W tym przypadku też nie odinstalowywałem starej wersji. Nastąpiło nadpisanie programu i teraz śmiga bardzo ładnie.
A i jeszcze wszystkie linki które były w starej wersji zachowały się i w nowej więc nie ma problemu. Nie wiem jak z folderem download bo na wszelki wypadek przeniosłem jego zawartość w inne miejsce, aby nie ryzykować utratę danych.

Napiszę jeszcze tylko, że już kiedyś miałem identyczny problem co teraz i rozwiązałem go w ten sam sposób co teraz.

Pozdrawiam i mam nadzieje, że się uda odpalić program.
Reply With Quote
  #13  
Old 04.11.2009, 18:48
buazen's Avatar
buazen buazen is offline
Ultra Loader
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 45
Default

Quote:
Originally Posted by Cichy View Post
Poszukałem trochę na temat tego błędu i nie wiele
Jave już instalowałeś więc pozostaje tylko system. Jak będę w domu to poszukam jeszcze coś na ten temat i jeśli coś znajdę dam znać.
a wiec zrobilem reinstalke systemu , odpalam JD w wersji 0.8.9 i zero problemu

ALE zapytal o update wiec ok, no i po updacie znowu lipa na maxa ! nic sie nie uruchamia.zrobilem tez update javy , ten z twego linku i tez chu..k ! mysle ze ten nowy JD jest do du..y i tyle.

aaa i takiego loga mi wywala :
''Error occurred during initialization of VM
Could not reserve enough space for object heap''

Last edited by buazen; 04.11.2009 at 19:08.
Reply With Quote
  #14  
Old 04.11.2009, 18:49
buazen's Avatar
buazen buazen is offline
Ultra Loader
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 45
Default

Quote:
Originally Posted by dominik_fil View Post
A problem rozwiązałem tak. Pobrałem Jre u up17 i zainstalowałem,
co to jest ? mozna prosic o link ?
Reply With Quote
  #15  
Old 04.11.2009, 19:39
siwek
Guest
 
Posts: n/a
Default

Quote:
Originally Posted by buazen View Post
co to jest ? mozna prosic o link ?
Tutaj link:
Code:
http://www.java.com/pl/download/
Reply With Quote
  #16  
Old 04.11.2009, 20:23
buazen's Avatar
buazen buazen is offline
Ultra Loader
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 45
Default

Quote:
Originally Posted by siwek View Post
Tutaj link:
Code:
http://www.java.com/pl/download/
to wlasnie zainstalowalem ! nie pomaga
Reply With Quote
  #17  
Old 04.11.2009, 22:19
Cichy
Guest
 
Posts: n/a
Default

Pobierz jeszcze raz czystą wersję z działu download, wyżej podawałem link, pobierz i uruchom.

Ja bym nie powiedział że coś nie tak jest z nową wersją u mnie działa i aktualizuje się bez problemu, zresztą nie tylko u mnie
Reply With Quote
  #18  
Old 04.11.2009, 23:44
buazen's Avatar
buazen buazen is offline
Ultra Loader
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 45
Default

musialem odinstalowac Comodo F. i JD z dysku C:\ . i uruchomic jd.exe ze sciagnietej paczki ze strony jdownloadera, no i poszlo wkoncu
dziwne bo dalem mu wyjatek i zaufana aplikacja w Comodo a i tak sie pogryzly.to chyba to byl ten blok uciazliwy
pozdraw
Reply With Quote
  #19  
Old 05.11.2009, 10:19
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,029
Default

Quote:
Originally Posted by buazen View Post
musialem odinstalowac Comodo F. i JD z dysku C:\ . i uruchomic jd.exe ze sciagnietej paczki ze strony jdownloadera, no i poszlo wkoncu
dziwne bo dalem mu wyjatek i zaufana aplikacja w Comodo a i tak sie pogryzly.to chyba to byl ten blok uciazliwy
pozdraw
Też mam Commodo - może przez przypadek (przy włączonej opcji, żeby CF pytał się co robić z uruchamianą aplikacją) przy pierwszym uruchomieniu jD zablokowałeś uruchamianie java.exe ?

W CF w opcjach DEFENCE na zakładce Advanced i Computer Security Policy można sprawdzić czy przypadkiem aplikacja nie jest zablokowana przed uruchomieniem - uruchamianie jest odseparowane od ustawień firewalla dla aplikacji - stąd aplikacja może być zaufana dla firewalla ale zablokowane jest jej uruchomienie
Reply With Quote
  #20  
Old 05.11.2009, 12:24
buazen's Avatar
buazen buazen is offline
Ultra Loader
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 45
Default

aplication rules :

http://img134.imageshack.us/img134/4722/23901372.png

computer security policy :

http://img693.imageshack.us/img693/931/24081969.png

no niestety
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT +2. The time now is 20:22.
Provided By AppWork GmbH | Privacy | Imprint
Parts of the Design are used from Kirsch designed by Andrew & Austin
Powered by vBulletin® Version 3.8.10 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.